21 Mayıs 2008

Bundesliga TV



500 milyon euro'ya yakin bir fiyat biciliyor bu sene yapilacak olan antlasma icin. 200 ilgili kurum hali hazirda basvuruda bulunmus. 2009 yilindan itibaren gecerli olacak olan önemli degisiklikler sunlardir:

*Pazar günü iki mac yayimlaniyordu, artik üc mac yayimlanacak..

*18 canli yayin..(Free-tv diyorlar da bakalim)

*2.Lig maclari 12.30 veya pazar 13.00 'e alindi.

*200 ilgili kurum ve kuruluslar icin 19 farkli canli yayin paketi sunulacak.

Genelde degisiklikler "olumlu" karsilandi. Özellikle pazar aksamina da mac konulmasini "marketing" ve milli mac nedeniyle Güney Amerikadan gelen oyuncularin daha rahat olmalarini sagladigi icin pozitif olarak degerlendirilirken ikinci lig klupleri maclarinin erken saatte oynanmasina pek de iyi bakmiyorlar. kahvaltidan sonra maca cikariz artik diyerek tepkilerini ortaya koyuyorlar.

velakin önemli olan sudur: 18 tane mac canli yayimlanacak.. Bayern bilmem kac tane kupa aldigi icin ona özel bir kiyak kesinlikle gecilmiyor. Üc buyuk, bes kucuk geyigi kesinlikle yok. Konferans seklinde maclari seyredersiniz ya da taraftari oldugunuz klubun macini doksan dakika canli bakabilirsiniz.. Her türlü secenek yillardir var, gelecekte de olacaktir. Nedir bunu yapmak cok mu güctür ülkemizde anlamis degilim. Marassporlunun da en az Fenerbahceli gibi macini canli seyretme imkani olmasi gerek.. Ne zaman akillanacagiz bilmiyorum ama bildigim sudur ki takimlarin esit seviyeye gelebilmesi, futbolun türkiyenin dört bir yanina yayilmasi, stadlarin dolmasi icin her seyden önce tüm maclarin canli yayimlanmasi gerek.. Baska türlü mümkün degil Yasa ile belki ikinci lig ve ayni zamanda birinci ligin diger kluplerinin maclarinin hemen hepsi istege bagli seyredilebilir konuma getirilmesi gerekir..

Hiç yorum yok: