20 Mayıs 2008

Karl-Heinz Rummenigge vs Christian Ude



Rummenigge, Bayern Munih klubunun baskani, Christian Ude ise Munih kentinin belediye baskani. Yukarida da takim sampiyonluk sonrasi belediye binasinda(Rathaus) geleneksel kutlamasini yapiyor, aksama da Sampiyonlugun balosu var. Hem su yukaridaki kutlamaya ve ayni zamanda aksamki davete belediye baskani Ude tesrif etmiyor. Tatildeymis.. Herkes biliyor ki o Bayern'in en buyuk rakibinin üyesidir, 1860 Munih taraftaridir. Aksamki baloda Rummenigge geciriyor da geciriyor baskana.. soyle seyler soyledi.. "Biz belediye baskanin Bayern'i sevmedigini anladik ama bu baska bir durum. Sevmedigin bir yere gitmeyebilirsin velakin Munih kentinin reklamini en iyi sekilde yapan bu takimin Sampiyonluk Balosu davetine tesrif etmek durumundasiniz. Bizim sehre yaptigimiz reklami Oktoberfest dahi yapamiyor." diye devam ediyor.. Ude, su an icin tatilde gerci ama sampiyonluk yaklasik bilmem kac hafta önceden bilindiginden dolayi kimse yemiyor 1860 Munihli belediye baskaninin tatildeyim geyigini..

Rakip takim önemlidir, sizi yasatan unsurdur. Uli Hoeness elbette Bayern Munih cikarlari adina 1860 Munih'in ikinci ligde olmasina tahammül edemiyor. Biliyor ki birinci ligde olsa rakibi her sey Bayern adina cok daha iyi olacaktir. Bu sekilde derbileri kaybetmek istemiyor. Nürnberg de Bayern derbisidir ve inanin bana son maci Nurnbergde olsaydi yüzde yüz yenilecekti o takima Bayern.. Zira bunlar cok cok önemlidir. St.Pauli'ye yaptigi yardimin arkasinda da ayni sekilde baska acidan böyle ciddi rakipleri kaybetmek istememesi vardir. Birbirlerini yasatan unsurlardir.. Iste tüm bu hayal kirikliginin ardindan Hoeness, 1860 Munih icin "böyle rakibin olacagina hic olmasin daha iyi.Böyle giderse ilerleyen yillarda Alianz-Arena paylasimini dahi gözden gecirecegiz .. ve ben olsam 1860 Münih baskanina bu kadar tahammül etmezdim onca basarisizlik sonrasi" gibi seyler söyledi. Bana göre bir nedeni de budur Ude'nin tatile tam da bu ara cikmasinin..

Hem Rummenige ve ayni zamanda Honess sonuna kadar haklidir.. Bakin Ispanyada durum nasil.. ?





Ispanya La Liga Sampiyonu Real Madrid'in teknik direktörü Bernd Schuster ile madrid belediye baskani Alberto Ruiz Gallardon.. Nispet yaparcasina..

Hiç yorum yok: