23 Mayıs 2008

Rene Adler & Marko Marin



Alman milli takiminin iki genc ve ilk defa milli kadroya secilmis oyunculari. Iki yetenek diyelim kisaca. Her ikisi de heyecanli ve güzel aciklamalar yapmis. Marin, teknik acidan almanyanin eksigini kapatmasi adina önemli bir isimdir ve umarim takimda kalan Marin olur ve Odonkor'u gönderir.. Marin kalabilir ama diger genc yetenek Helmes acisindan pek umutlu degilim, Neuville kalacak gibi.. Adler zaten ücüncü kaleci velakin deginmek istedigim aslinda Adler..

Löw, beni sasirtti. Adleri neden sectigine iliskin konusurken sadece kirk kusur bundesliga maci oynamis Adler'in yasina göre oldukca olgun ve cok iyi bir yasam/futbol perspektifi oldugunu, gelecek yillar icin düsündügümüz isim olmasindan kelli simdiden onu hazirlamaya calistigini belirtti. Yani isin özü sudur ki bakilan nokta tek basina "yetenegi" degil.

Adler, her konusmasinda size kendisini sevdirir. "Ben 1 numara olacagim ,suyum buyum" gibi gerzek yeni yetme futbolcu aciklamalari asla onda yoktur, hepsini anlamsiz bulur. Bugün sevincini dile getirir iken meslektasi Hildebrand'in üzüntüsünü de paylasir.. Kimseye saygisizlik yapmadigi gibi büyük söylemlerden de her daim kacinir. Gercekci aciklamalar ve hep mantikli.. Nasil ki sittin sene gecse kardesim misali Christian Ronaldo hayrani olamayacagim gercegi gibi, yüz yil kalsa arkasinda taraftar olacagim bir kalecidir. Ki öyle de bir yetenektir, komple. Neuer gibi iki mac kurtarip bes mac takimi alasagi etmez.. Istikrarlidir, ki Löw'ün üzerinde durdugu konulardan birisi de budur. Tüm sezon boyunca hata yapmadan hep ayni seviyede kalmistir.. Marin ise zamaninin Thomas Hässler'i gibi. O takimda iki dripling ile adam gececek tek oyuncudur...

Her ikisi de gelecegidir Almanlarin..

Hiç yorum yok: