18 Mayıs 2008

istikrarsizlik.!



1972 Ingiltere-Almanya macinin DVD'si icin kosa kosa gittim bugün Bild aldim.(Kosa kosa Bild Almak ?) Bunun disinda Sport-Extra gibi bir kac dergi daha yanina ekledim. Sport Extra haliyle Avrupa Sampiyonasina katilan tüm takimlari mercek altina almis, her türlü istatistiki bilgi vermenin disinda kabaca degil hayli güzel analizler yapmis. Ama iste o Türkiye analizine giris paragrafi oldukca ilgincti. Söyledir;

(Henüz Kadrolar aciklanmamis iken)

" Türkiyenin kadrosunu tahmin etmek, gelecek hafta lottodaki alti sayiyi tahmin etmekten daha kolay degil. Terim'in kendisi dahi henüz sahada kime güvenecegini belirten aciklamalar yapabilmis degil. Kesin olan sadece kesin olan hicbir seyin olmadigidir. 12 Ön eleme macina 38 tane oyuncu cagirmis, bunun yaninda bunlardan 23 futbolcu dört ya da dörtten daha az macta forma giymistir. "

Yorumun devaminda Benjamin Linus misali onun her zaman bir plani oldugundan dem vuruyor ve diger teknik detaylar ve daha cok Hakan Sükür üzerinde duruyor..

Ben ise bu istikrarsizligi Terimden ziyade sakatliklara bagliyorum. Emre-Yildiray basta olmak üzere takimin iskeletinin olamamasinin baslica sorumlularidir.. Defansta Gökhan Zan ve bir türlü oturtulamayan defans ikilisi, Orta Sahada Emre-Yildiray ve belirsizlik, Forvetteki Hakan Sükür geyigi.. Oturmamis bir takim basarili olabilir, velakin uzun süreli olmayacaktir. Almanya'nin 1990 sonrasi, Fransa'nin 1998 sonrasi ya da Türkiye Milli takiminin Galatasaray ile beraber yakaladigi 1996 sonrasi gibi dönemleri yaratamayacagiz.. Yildiray ve Emre'den birer tane oldugundan, yirmi yilda bir geldiginden caresizligin esiri olarak istikrarsizliklarina kurban gidiyoruz.. Ikinci,Ücüncü ligimiz adam gibi oldugu takdirde, bir kac tane emre,yildiray'a kavusuldugu vakit ancak o zaman "ekol" yaratabilecegiz biz de..

Hiç yorum yok: