28 Mayıs 2008

Hakan Sükür Bayrak Adam midir ?



Özellikle "vefa" konusu icin önemli bir sorudur cunku takimin bayrak adamlarina her daim klupler cok baska sözlesmeler önerebilir, haketmedigi halde klupte yasamasina imkan yaratirlar.. Misal Mehmet Scholl.. Inanin bana Kahn ile ikisi Podyuma ciksa, bayernliler arada kalir, o kadar cok sevilir.. Ayagi kirildigi zaman hastanede bilmem kac ay oynayamayacagini ögrendigi zaman ziyaretine gelen Hoeness kendisine sözlesme imzalatmistir. Mehmet Scholl son üc yilinda hemen hemen takima hic katki saglamamistir buna ragmen sözlesme üzerine sözlesme sunulmustur kendisine.. Hoeness acik acik belirtiyordu bunu: O en önemli zamaninda bizi terketmedi, bize bagliligini gösterdi, bunu hakediyor. Scholl'un cok sevilmesinin altinda yatan neden klube olan bagliligidir. Kahn da keza ayni sekilde. Bir baska örnek Energie Cottbus'un kalecisi Tomislav Piplica.. 38 yasindaki kaleci, cok kötü bir performans sergiler durumda iken ikinci kalecilige dogru adim atti. Iste tam bu noktada yasi gelmis oyuncuya yeni sözlesme imzalattilar.. Nedeni ise klubun sembol olmus ismi olmasindan dolayi oynamayacak olmasi kesin olsa dahi yine de klupte tuttular.. Ama iste soyle bir soru var: Hakan Sükür, Mehmet Scholl kadar klube bagli kalmis midir ? En iyi zamaninda yurt disina gitmemezlik mi yapmistir ? Torino macerasinin altinda yatan neden kendisine olan güvensizligi midir Klube olan bagliligi midir ? Eger ikinci secenek dogruysa, kendisine güveni her bakimdan geldigi zaman diliminde -UEFA kupasinda 10 gol, ayni zamanda ceyrek finale cikaran gollerde imzasi olmasi- klube bagli mi kalmistir ? Galatasaraya dönüsünün altinda yatan neden klubu sevmesi midir en rahat edecegi ortamin Galatasaray oldugunun farkinda olmasi midir ? Keza sözlesme imzalanmasi sirasinda en zorluk cikaran isim olmasinin yaninda kendisine sunulan milyonlarca euroluk fener markali cekleri reddetmesi yeterli midir ? Nedir..

Galatasaray klubu vefasizlikla suclaniyor, haklari vardir. Ama bu klubun UEFA kupasini kazanmis oyuncularinin da futbol oynama yas siniri olarak Galatasaray gibi bir klupte 38 yas olarak belirlemeleri de tuhaf degil midir ? Su zamanki Ergün Pembe mi oynasin, Kucuk Hakan mi devam etseydi ?

Vefanin kistasi nedir ? 38 yasinda olan futbolcuya sözlesme teklif etmek midir ? hepimiz biliyoruz ki Hakan Sükür'e aylardir jubile teklif ediliyor. Boyle bir seyden klubun kactigi yok. Ve fakat oynamak istiyor. Energie Cottbus orneginde oldugu gibi kenarda duracagini bile bile takim ona sözlesme önerebilir, soru sudur: Hakan Sükür kenarda durur mu ? Genc, tecrübesi olmayan ama gelecek vaad eden bir hoca ile calisma karari alindigina göre; Mehmet Topalindan Hasan Sasina, Ardasindan Sabrisine arkasinda olan ve her türlü birligi, beraberligi saglayabilecegi gibi ayni zamanda istedigi vakit her türlü huzursuzlugu yaratabilecek kapasitede olan bir adamin kenarda durmasini ister misiniz ?

Acik acik fikrimi de yazayim. Onu menacer/oyuncu kivaminda, yaninda Cevat Güler ve arkadaslari ile takimin basina koyardim. Ama baska ve özellikle genc bir hoca getireceksem takimdan gönderirdim. ve bu da asla ve asla vefasizlik degil. Avrupadaki futbolcular -örnek makaay- takir takir haddini bilip kucuk takimlara dogru yelken acarken bizim takimin o muhtesem zamanlarinin futbolculari bu konuda biraz sorunlu davraniyorlar, bu da hemen hepsinin sorunlu olarak klupten ayrilmasini dogruyor.. Bayern dünyanin en vefali kluplerinin basinda gelir. Vefa aslen oyuncu futbolu biraktiktan sonra onu klube kazandirmaktir.. Gerd Müller'i alkol komasindan cikarip klupte görev vermek, Breitner'a yasanilan tüm kavgalara ragmen danismanlik görevini vermek, Elber Bayern sonrasinda Lyon ve hatta Gladbach'da oynar iken onu tutup takima almak degil, sonrasinda degerlendirmektir vefa.. Bugün bayern icin Scoutluk yapar takima.. Örnekleri coktur..

Hakan Sükür bir Raul mudur, Maldini, Mehmet Scholl, Kahn midir ? Baska türlü muamele derken sözlesmeli futbolcu olarak takimda kalmasi gerekir miydi, bu oynadigi yillarin olmasi gereken bir sonucu mudur ?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

gelmiş geçmiş en büyük türk futbolcusu, g.saray a verdği emekler için binlerce teşekkür ama kesip atılması gereken bir koldur.. geç bile kalınmıştır. kaprisleri kulisleri vs.. hakan abileri önderliğinde kenetlenen takım hikayesi kadar hakan abileri önderliğinde sorun çıkaranlar da yazı dizisi olur..

Alper Öcal dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak açıkça söylemeliyim ki şu sene yapılacak bomba bir transferden çok Hakan Şükür'ün Galatasaray ile olan ilgisini kesmesini yeğlerim.