8 Haziran 2008

Avusturya - Hirvatistan: 1-0



Macin sonucunu bu penalti belirledi.

Hirvatistan beklenildigi gibi maca baslasa da Avusturya beraberligi hakedecek oyun ortaya koydu. Turnuvanin en gücsüz takimi olarak addedilen avusturayanin bu futbolunu sanirim kimse beklemiyordu. Forvetleri kendi adima tanidik: Genc Harnik ve Roland Linz. Baska acidan takimin kaptani Mozart da keza gözde isimlerden.. Bremen'in yeni kesfi defans Prödl de keza göze batan isimlerdendi ama yetmedi iste.. Bugün iyi oynamasa da cok iyi bir takim Hirvatistan. Ezelden takip edip takdir ettigim takimlarin basinda geliyor.. Teknik adamindan oyuncularina kadar güzel bir takim.

Hirvatistan takiminin taktigi de sahadaki on bir isimin kimlerin olacagi da iki hafta öncesinden aciklandi. her sey ortadaydi. tek ve buyuk sorun Eduardo da Silva'nin yokluguydu. Zira ne Olic ne de Petric tam olarak forvet degil. Petric yerine orada olmasi gereken Eduardo Da Silvadir, Petric ise Modric'in önüne forvetimsi yapisiyla forvet arkasi olarak ve daha cok sonradan girerek ancak faydali olabilir. Bunun eksikligini cektiler..

Luka Modric basinda ve sonunda ara ara parlamis olsa da avusturyanin baskisindan ve iyi oyunundan dolayi cok fazla sahada gözükmedi. Sag kanat Srna'nin muhtesem oyunu ve tüm sezon boyunca Bundesligada muthis bir performans göstermis olan gösterissiz ama yararli oyunu ile Olic takimin yildizlari arasindaydi..

Umit Korkmaz.. Frankfurt'un yeni transferi sonradan girdigi oyunda Avusturyanin en iyisiydi. Farklilik yaratti ve oldukca iyi bir performans gösterdi. Sol kanatta durdurulmasi zor hareketli yapisiyla beraberlige takimi en cok yaklastiran isim olarak akillarda kaldi.




Macin aslinda bir baska acidan yildizi ve Hirvatistan takiminin lideri Niko Kovac.. Varliginin önemini ta buradan hissedebiliyor insan. Gercekten güzel bir "lider oyuncu" dur ..

Hiç yorum yok: