10 Haziran 2008

BIlic'in "Bilincsiz" Sarki Secimi



Öncelikle Hirvat pek cok arkadasim var. Pek coklari iyi olsa da asiri milliyetci tutumlari nedeniyle az biraz sorun olmuyor degil aramizda. öyle oldu ki nerede bir Hirvat görsem önce bakarim, nasil bakiyor o bu dünyaya.. Kasaplarla arasi nasil diye yoklarim..

Özne insanimiz Bilic ise siradisi görüntüsü ile pek cogumuzun sempatisini kazanmistir. 1993-96 yillarinda Karlsruhe'de top kosturmus, daha dün seyrettigimiz adam bugün Hirvatistan milli takimin basinda.. Kulaginda Küpesi, Rawbau grubunun gitartisti olmasiyla benzerlerinin disinda bir yerde duruyor..

Avusturya karsisinda takim beklemedigi bir direnc gördü. Hirvatlar önde olsa da kimsenin beklemedigi bu bakisdan dolayi soyunma odasina biraz da memnuniyetsiz giris yaptilar.. Teknik adam olarak onlari gaza getirmek isteyen Bilic, teyibi getirip sarki dinletti/söyletti takima.. "Tabiki bu maci kazanacagiz" seklinde sarki söylerek motive etme girisiminde bulundu..

Iste bu anda bir sarki seciyor, Thompson 'dan "Lijepa li si" "Ne güzelsin sen" gibi bir anlami var. Sözleri pek sorun degil de gercek ismi Marko Perkovic olan ultra radikal sagci bir adam. Sanatci ismi de savaslarda kullanilan "Thompson" silahindan gelir.. Hirvatistanda Hitler muamelesi görüyor.. Hani Aragones ya da baska bir teknik adam böyle bir secimde bulunsa -misal Fatih Terim- yeterli milliyetci der gecerim ama Bilic'in bu secimini yadirgadim biraz..

O takimi gaza getirmek adina böyle bir eylemde bulundugunu belirtse de tuhaf bir secim..

Hiç yorum yok: