10 Haziran 2008

Kesinlesmis Büyük Transferler #1



Luka Modric..

21 Milyon Euro'ya zagrep klubunden Tottenham'a transfer olmustur. Diyecegim odur ki sanilanin aksine bu fiyata deger bir oyuncudur. En azindan oynayamama ihtimali digerlerine göre cok azdir. genc yasinda sahip oldugu tecrübe, olgunluk ve mücadeleci yapisiyla cok insanin üzerinde durdugu gibi Tottenham'i önündeki dört büyük rakibinin önüne gecebilecek potansiyele ulastiracaktir, bunu tottenham basaramazsa baska bir klup basaramayacaktir zaten..




Jose Bosingwa..

20 milyon Euro
karsiligi Porto takimindan Chelsea'ye transfer olmustur. Sag bek kolay bulunan bir mevki degil, bu bölgenin iyisi bu parayi eder mi ? Ben vermezdim, Chelsea veriyor..




Mathieu Flamini..

Arsenalden bedelsiz olarak Milan klubune dogru giden orta saha.. 4 yillik bir anlasma saglanmis ve yilligi 5.6 milyon Euro. Bu da gitmesine neden olan paradir. Gattuso ile sorunlari vardi, bir ara bundesligaya dogru dahi geliyordu Flamini transferinden sonra.. Velakin güzel bir oyuncu, bedelsiz geldigi düsünürse Roberto Carlos ile ayni parayi alacak.. Akilli bir transfer hamlesidir. Insanoglu captan düsmeye görsün sonuna kadar calistiriyorlar varolan akillarini.. Milan düzelecektir yine..





Samir Nasri..

Marsilyadan Wenger'e dogru uzanan bir yol. 15 milyon Euro. Bosingwa 20 milyon Euro, Nasri 15 milyon euro. Bence hakkini vermistir Arsenal klubu. Hleb de Bayern Munih ile anlasti anlasacak durumda oldugunu düsünürsek seneye yeri de garanti olangillerden.. Dünya capinda yildiz olabilecek yetenek var bu cocukta. Ama iste yetenekten ziyade nasil calistigi ve yasama bakisi önemli rol oynuyor dünyanin geri kalanina dogru acilan pencerede..





Omar Bravo..

Deportivo La Coruna Meksikanin Chivas de Guadalajara klubunden bedavaya aldigi oyuncudur. 1980 dogumlu. 2007 clausura gol krali. 258 macta 101 gol atmis takiminda. Ofans anlaminda her bölgede oynar.. "Akilli" transfer hamlesidir.. 2011 yilina kadar kontrati vardir Deportivo ile.




Edmilson.

Lyondan taniyoruz daha cok 31 yasindaki defans oyuncusunu.. Villarreal bonservisi elinde bedavaya kapip iki yillik sözlesme yapti. Is yapacaktir kesinlikle..





Tomas Ujfalusi Cek defans oyuncusu yeni bir ligde oynamak istedigini söyledi ve Fiorentinadan Atletico Madrid'e gecis yapti. Bonservisi elinde geldi ve 3 yillik sözlesmeye imza atti 30 yasindaki oyuncu..




Seydou Keita

Bu Keitalar bitmek bilmiyor bir türlü. Malili futbolcu 14 milyon euro karsiligi Sevilladan Barcelonaya gecis yapti. farkli bir oyun sistemi oynayacak olmanin en önemli göstergesidir bu transfer.. 27 yasindaki oyuncu barca ile dört yillik bir sözlesme imzaladi.




Gerard Pique

Evine dört yilin sonunda döndü.. 21 yasindaki defans oyuncusu icin Manchester United'a verilecek olan para 5 milyon euro. 4 yillik bir sözlesmeye imzasini atti. her bakimdan deger bu paraya o cok baska..



Olof Mellberg..

Isvecli 30 yasindaki oyuncu bonservisi elinde Aston Villa'dan Juventus'a gecis yapti. Akilli bir transferdir bu. Begendigim bir oyuncudur, defansin her bölgesinde oynar, ara ara disina da kayiyordu. Isvec takiminin hemen hemen son oynadigi bütün buyuk organizasyonlarinda kendisini göstermistir.. Kaptandi sanirim yanlis hatirlamiyorsam.



Alberto Gilardino..

26 yasindaki oyuncu icin Fiorentinanin milana ödedigi para 14 milyon euro. velakin ilginctir kendisinin aldigi yillik para 1,65 milyon Euro. Cassano gibi.. Fiziken hic futbolcuyu andirmayan yapilarina inat teknik ve yetenek ile donanmis olmasina ragmen ilk geldigi günden itibaren milanda siritan bir yapisi vardi.. O gün bugündür isinamadi takima gibi dururdu hep.. Milana gelmeden önceki sezon parmada muhtesem bir performans göstermisti, bazilari oldugu yerde kalmali derim ben.




Amauri..

15.3 milyon euro arti Antonio Nocerino ile beraber -toplamda 22 milyon euro ediyor- Bonservis ile Juventusun yolunu tutmustur.. Palermoya gereken verilmistir diye düsünüyorum. Güzel transfer..




Gianluca Zambrotta

Milan'a dönmüs.. Barca 8 milyon euro bonservis bedeli aldi, bu da Zambrotta'nin Milanda iki yil icerisinde alacagi toplam para. Yani yilda dört milyon euro alacaktir ve dört yillik bir kontrat imzalamis. Iyi oyuncudur Zambrotta da dört yil daha bu sekilde oynayabilir mi ?




Marco Boriello

Gecen Sezon Serie A'da 19 gol 8 asist ile oynadi. Transfer haklari Genova ve Milan takimindaydi. Simdi Milan 7.5 milyon Euro para arti Davide Di Gennaro'nun transfer haklarini devrediyor.. toplamini siz yapin artik.



Emre Belözoglu

Newcastle United'dan Fenerbahce'ye transfer olarak her iki takimin taraftarlarini ikiye bölmüs oyuncu Fenerbahcede uc yillik bir anlasma yapmistir. En azindan Avrupanin "top" transferlerinden birisini gerceklestirmistir Fenerbahce bana göre.. Oyuncunun kalitesi ise hangi takimda olduguna ve kime transfer ettigine göre degiskenlik gösterir.. Süper oyuncu da olabilir sürekli sakatlanan ise yaramaz olarak da addedilebilir, belli degil. En azindan oyuncuya bagli degildir.




Yoann Gourcuff

Kendisinden ümit kesilmemistir ve simdilik daha cok oynamasi adina Bordeaux'a kiralanmistir.




Giovani Dos Santos

Barca'nin gelecek vaad eden en önemli iki oyuncudan birisiydi.. Tottenham Hotspur'a satildi. Simdi alti milyon euro ilk etapda barcanin aldigi para. Akabinde belirli bir mac sayisina ulastigi vakit bi bes milyon daha alacak. Sonrasinda ilk iki yil icerisinde transfer olursa eger yüzde yirmisi yine barcanin, yok iki yildan uzun bir süre sonra transfer olursa bu sefer yüzde 10 transfer hakki var barcanin. Simdi toplamda barca Santos'un kacta kacini Tottenham'a vermistir? Transfer degil matematik sorusu anasini satayim.. Ingiltere iyi isler yapacaktir ve Tottenham bu sezon da parlayacaktir ama cok önemli bir sorunu var ki: Istikrar..




Daniel Alves

30 milyon euro ödedi Barca muhtesem kanat Daniel Alves'e ki bu rakam duruma göre 36'ya da cikabilir. 4 yillik bir sözlesme imzaladi. Sunu soyleyeyim sadece Sevilla bu brezilya-ispanya karisimi futbolcuyu zamaninda 1 milyon euro'ya almistir Esporte Clube Vittoria'dan.. Barcanin degil Sevillanin transferi akillicadir..




Marco Amelia

Livorno'nun düsen Livornonun yedi milyon euro para kazandigi kalecisi.. Italya milli takiminin ikinci kalecisi artik Palermoda. 26 yasinda ve 2012 yilina kadar kontrat imzaladi..




Martín Caceres..


Barca'ya 16.5 milyon euroya transfer oldu Recreativo Huelva'da kiralik idi 1987 dogumlu urugayli defans oyuncusu. 900 bin euro'ya transfer etmisti Villarreal bu oyuncuyu..




Ruben de La Red..

Getafe'nin yildizi parlattigi Madridli oyuncu. Madrid geri satin alma opsiyonunu kullandi ve 4.7 milyon Euro'ya yuvaya döndürdü 1985 dogumlu ispanyol milli oyuncuyu..






Johnny Heitinga

Cm oynayan insanlarin hemen tanidigi isim. Ajax dan Atletico Madrid'e yaklasik 10 milyon euro bonservis ile yol aldi.. bes yillik bir kontrata imza atti 1983 dogumlu oyuncu.



Felipe Melo..

Brezilyali Fiorentina'ya 13 milyon Euro bonservis bedeli karsiligi transfer oldu Almeria'dan.. 4 yillik bir anlasma da ne olur ne olmazindan..


Bundesliga transferleri var.. Hleb ve Farfan gibi iki önemli ve sevdigim oyuncular buraya dogru yol almaktalar..

Hiç yorum yok: