9 Haziran 2008

Fransa-Romanya: 0-0



Romanya haddini bilip bir puani Fransadan almistir. Fransa ise takim olamamanin acisini cekmis, bireysel yetenekler ile gole dogru yönelse de özellikle sag ve sol beklerin yardima gelmemesi etkisiz oynunda "etkili" olmustur.. Sagnol ve Abidal yerinde cakili kalip Ribery ve Malouda'nin sahanin en cok kosan adami olarak öne cikan Romen Defansif orta saha Radoi'den daha cok kosmuslardir mac boyunca. Anelka'nin silik görüntüsüne Benzemanin sonu gelmeyen adam gecme cabalari da eklenince bütün yük Ribery'nin üzerine bindi. Onun yarattigi farklilik ve ayaga paslar sonucu olusan ataklar da gol ile sonuclanmadigi vakit keyifsiz ve zevksiz bir karsilasma golsüz sona ermistir.

Dikkatleri ceken ise romen sol bek Razvan Rat. Lucescu'nun ögrencisi muhtesem bir futbol oynamistir.. ofans yönüne iliskin bir sey soyleyemeyecegiz ama geride gerek pas yüzdesi ve ikili mücadeledeki akilci hamleleri olsun macin yildiziydi nazarimda.. Romanyanin golsüz maci bitirmesinde rolü büyük.. Güzel oyuncu.

Romanya geri dörtlüsünü hic bozmadi, her daim basindan beri bu sonucun hayalini kurdu ve kalabalik defans ile istedigini aldi. Pozisyonu yoktu, kalesinde fazla da tehlikeli pozisyon yoktu. Hollanda ve Italya karsisinda her iki takimin da ne yapacagi merak ediliyor. Her seye ragmen yine de diyebiliriz ki Fransa oldukca güclü bir takim. Romanya ise hollanda ve italya karsisinda cok fazla sansi olmayacaktir yine de "kibirli" davranmayip haddini bilerek bu üc devden birisini disari atabilir, basta da soyledigim gibi sürprizidir bu grubun..

Hiç yorum yok: