8 Haziran 2008

Kibrin Cezasi.!



kibir, baska hicbir sey degil.

her seyin fazlasi zarardir, hepsini de yasadik. asiri motive olmanin acisini cektik alti mac seyircisiz oynayarak, gereginden fazla kendine güvenmenin acisini da bugün..

portekiz gibi bir takima karsi dalga gecer gibi iki forvet arti iki forvetimsi oyuncu ile portekizden dahi daha cok ofansif oyuncu ile sahaya ciktik. mevlüt secimi degil sorun, mevlüt/nihat/kazim/tuncay da ne oluyor ?

karsinda makedonya var ya orta sahada basacak adam olarak emre/aurelio ikilisini birak.. emre ilk yari sonunda sahada bes kmden fazla kosan tek oyuncuydu. deco gibi oyun kurma sansi yoktu topa basma cabasindan.. cok buyuk ve gercekten buyuk bir hata ve asiri bir kibir söz konusu. mevlüt yerine mehmet topal ve cok kötü oynayan tuncay sanli yerine arda turan dengeleri yerine oturtabilirdi ama inanilmaz bir kibir söz konusu. ki ben semih ile baslama taraftariydim ama colin kazim sahanin en iyisiydi. defansindan ofansina kadar her oyuncusu 30 milyon euroluk bir takim. kimse para sacmiyor, bu oyuncular bu degerdedir. boyle kaliteli bir takima karsi bizim gibi takimlarin tek sansi savasan bir takim ortaya cikarmaktir.. super top cevirir gibi mevlüt, tuncay,nihat, kazim kazim.. emre de oyun kuracak olsaydi tek basina mehmet aurelio'dan tüm portekiz takimini durdurmasi teoride bekleniyordu anladigim kadariyla..

emre oyun kuramadi, oyun kurabilmesi icin arkada iki defansif orta sahaya ihtiyaci vardi, topun bizde kalmasi, rakibe oyun kurdurtmamak..

bir insanoglu o tuncay sanliya doksan dakika nasil dayanir, anlamak mümkün degil. gercekten anlamadik. maci beraber seyrettigim onca adam cildirdi, arda turan gibi muthis bir alternatif de elinizdeyken doksan dakika tuttu. bugün onun günü degildi dolayisla son saniyede gelen belki de tek pozisyonu da vuramadan bitirdi maci.

velhasil yenseydik üzülürdüm futbol adina. onca hata yapacaksin, sacma sapan kibir ile inanilmaz hucum agirlikli bir kadro ile cikacaksin tek bir oyuncusunun tüm takimdan fazla eden bir rakip karsisinda.. son saniyede de gol ile puan.. ?

iki adam yahu. sadece iki adam vardi orta sahada. top oynamadik ama oynanmasi mümkün müydü ki ?

yenilebiliriz, buna hic üzülmüyorum, portekize karsi oynuyoruz ama hic oynamadan rezil bir sekilde yenilmek, alaman kanalinda "son derece hakedilmis bir galibiyet" cümlesini duymak hos degildi.

nedir ulan bu sabri aski. sag bek oynatsa, onunla baslasa anlardim da topa basacak adam ihtiyaci var iken cok da dogru bir sekilde koca ilk yari boyunca ayagina uc tane top degmis 21 yasindaki genc oyuncuyu cikarip yerine defansif orta saha aliyorsun, ayhan ya da mehmet topal var iken sabri ?

yillar yili savasan bir takim ile onca basariyi kazanmis bir teknik adamin bu kadar savasmayacak olan bir kadro secimini ben anlamadim. "final oynayacagiz, yenecegiz, korkmayacagiz, onlar bizden korksun" geyiklerinin sonucu cikardigi kadronun dogal sonucu budur.

hala imkan var. emre-aurelio ikilisine mutlak suretle mevlüt yerine mehmet topal ya da ayhan yerlestirilmeli. kazim muhtesem oynamis olsa da semih olmazsa olmazidir bu kadronun. zira türkiye milli takimi henüz kisa forvetlere pozisyon yaratacak beceride bir takim degil. sükür bu yüzden oldukca önemliydi ve onun yerini ancak semih sentürk doldurabilir, kazim'in pozisyonunda da nihat kahveci. elbette su performansindan sonra arda turan mutlaka ve mutlaka tuncay sanli yerine..

kadroyu gördügüm ilk anda bu "oha" dedim.. iste kibir bu

ve bu da cezasi.. hakedilmis bir galibiyetten ziyade hakedilmis bir cezadir bu.

8 yorum:

Mustafa dedi ki...

Dün aklıma geldi de, eğer bizim Barış oynasa bu kadar kötü olmazdı maç.

Orta sahada savaşan, topu aldığında pas yapabilen adam yoktu takımda.

Madem Hamit sağ bek oynayacak orta sahada Kazım'ın işi nedir? Oraya Ayhan'ı koyarsın, oraya Topal'ı koyarsın. Hamit geçen maç orta sahada çok iyi oynamıştı, o niye sağbek başladı onu da çözemedim.

Ben 2. yarı gökdeniz, ayhan ve arda'yı bekledim değişiklikler için, zaten herkes ayı şeyi beklemiş neredeyse.

jose dedi ki...

kesinlikle katılıyorum bunun adı tamamen 'kibir'.benim fikrime görede ayhan ve gökdeniz takıma monte edilmeli ve tabi tuncay-arda degısıkliği.

Protanopia dedi ki...

Kardeşim Emre-Aurelio-Hamit üçlüsü bozulmayacak orta sahada. Yoksa böyle rezil olmaya devam ederiz.

playmaker dedi ki...

Tek forvet Nihat oynarsa birak golu pozisyona bile giremeyiz. Bir oyuncu kaliteli olabilir. Ama takim ile uyumu cok onemlidir. Bizim takimda iyi oyuncular var ama uyum 0. Iste bu noktada su cumle cikiyor agizdan. Arda-Umit Karan ikilisi neler yapardi.

Borges dedi ki...

Pozisyona sokan forvetlerin coklugu olmamistir hicbir zaman. Feldkamp ardi arkasina üc dört tane forvet takima soktugu zaman Nonda forvet arkasi oynamak durumunda kalmisti. Keza o Feldkamp Sabriden Defansif orta saha yapmaya kalkistigi zaman neler oldugunu da hatirliyoruz. Tartisilacak cok fazla detay var. Turnuvaya gelesiye kadar hicbir sekilde sans vermedigi oyunculara ilk defa turnuvada sans vermesi, Oyuncunun bunu kaldiramayacagini hesap edememesi.. Hakan Sükür isim olarak degil oyun yapisi adina önemli bir isim iken pivot santrafor olmadan ne kadar iyi oynayabiliyor takim sorusunun cevabini turnuvanin icerisinde aramak gibi tonlarca detay var. Yenebiliriz bir takimi ama bu yine de bu ve benzeri onlarca hatanin varligini görmezden gelmemize neden olmayacaktir.

Pek cok manset atildi yerli ve yabanci basinda. ALman basini türkiyede atilan bir manseti tasidi a grubuna iliskin haberlerin oldugu sayfasina..

"Tanimlanamaz tatktik anlayisini oyuncularin anlayamamasi.."

Kimse bir sey anlamiyor, kuralina uygun degil cok sey. 4-4-2'den 4-2-4 yapip topun bizde olmasini beklemek abesle istigal etmektir. Kazim ve Tuncay kanatlarda oynasa da dengesizlik söz konusuydu. Bu da oyuna hakim olamama nedeniydi. Türkiye son yirmi yildir savasarak kazaniyor, orta sahasi ile fark yaratiyor, forvetleri ile degil. Orta Saha hem defansin hem de forvetlerin yapmasi gereken isleri yapardi cogu zaman. Hem defans hem de ofans anlaminda eksigiz, ama bunu muthis orta saha presi/savasi ile kapatiyorduk ki onu yok ettik.. sonuc da bu. Yunanistan/Ukrayna maclari ile son yirmi yilin en kötü maclarina eklenilecek düzeyde kötüydü takim, tekrari olmamasini umut ediyoruz sadece

muhder dedi ki...

terim gol yiyeceğimize yürekten inanmıştı bence yoksa gol atma ihtimali yüksek ofansif takımla çıkmıştı.yani nasılsa yerim bu maçta gol atmam lazım diye düşündü. ancak yanıldığı nokta orta sahanın bu maçı çözeceği idi. orta saha bozmalarıyla çıkınca maça ortasahamız çöktü zaten. ayhan monte edilebilir mi bilemem ama arda tuncay yerine kesinlikle alınmalı, orta saha 3lüsü kendisinin övdüğü 3lü olan hamit-emre-aurelio olmalı bundan sonra. herkes maçta kırılırken ayakta kalabilen kazımı kesmek biraz haksızlık olsa da arkadan gelerek destek verebilir onun yerine orta sahaya başka bir alternatif düşünülebilir. ama bu terim diyorum tüm tahminlerin aksi bir kadroyla çıkar hiçbirimiz de şaşırmayız.

Taylanov dedi ki...

Yanlış kararlar her zaman alınır ama bu KİBİR yüzünden devamlılığından korkar oldum.

Hüseyin dedi ki...

kibrin değil kibirin olması gerekiyor sanırım