12 Ocak 2009

Giyim Kusam Futbolu.!



Ulli Stielike

Aslinda ben bile sikildim ama serinin sonunu getirmek gerek.. Baska acidan blog yazarligi eskisi gibi keyif vermiyor, tadim mi kacti denir ne denir bilinmez.. Bu yüzden yazi olmadigi vakit lütfen "neden" demeyin, mutlaka ki bir nedeni vardir en kötü yazmak istemiyorumdur.. Konuya gelirsek Stielike,

..oyuncu olarak Gladbach'in bugünün "bayern munih'i" oldugu yillarda parladi akabinde Real Madrid'e dogru gitti ve son oynadigi xamax olmak üzere hepsinde sampiyonluklar filan yasadi.. Alman milli takimi antrenörlügü filan felan da bu nasil bir ceket-kravat-gömlek kombinasyonu arkadas ? Yemin ediyorum bu almanlarin yüzde doksan besi igrenc giyiniyor..




Pele - Uwe Seeler

Bu iki arkadas 4 dünya kupasinda da oynayanlar olarak bir araya getirilmistir muhtemelen.. De benim sözüm peleye:

Abi yakismis mi o ceket simdi ? Ayip yahu..



Johann Cruyff

Yanindaki da hatunu Danny Coster. Sene 1968.. O ikisinin o renklerine o yatak nasil gitmis ? Su resmin yarattigi korku rüyama girer valla.. Rengarenk ve bir o kadar uyumsuz.. Coraplara bak sen..

"biz o gün dannycimle gökkusagi yaratmak istemistik borgessss"




Tek tek ugrasilacak gibi degil, topluca bakin siz..

Sol bastan sayalim: Kargus, Vogts, Held, Pirrung, Körbel, Bonhof ve Beckenbauer.. 1976 yilinda Kicker'in ödüllendirikleri..

Sigi amcam da orda.. Beckenbauer filan da siz Körbel'a bakin biraz.. Ceket ile gömlek aslinda bugün bile iyi bir kombinasyon olabilecek iken o aciga verdigi kareli kahverengi kravati.. Oduncu gömlekleri vardi, onlardan kesip kravat yapmis, ucunu da kisa baglamis ki saglam olsun her sey.. keza Beckenbauer.. Simdi masallahi var, imparator gibi de is kendisine birakildiginda cok baska oluyormus demek ki... Berti Vogts'un kiyafetinden baska durusu özürlü gibi.. Ki sevmem kendisini hic.. Arjantin, 78'de biraz da pisliklerini örtmek icin dünya kupasini düzenlediginde herkes o maclarin oynandigi statlarin icerisinde nelerin yasandigini bilirken Vogts en güzel aciklamayi yapiyordu: "ben baktim statlara hicbir iskence, ölü su bu göremedim.. "

Bakisindan bile anlasilir malligi..



Jean-Marie Pfaff

Pfaff'in ilk yili Bayernde... Görmemisligi anlayin diye yaziyorum bu notu. Cift kürk olayini biraz abartmis.. Bayernde parayi görünce görgüsüzlüge vurmus isi.. Ölü hayvanlar geliyor aklima su resme bakinca, baska bir sey degil.




Toni Schumacher

Sene 1984.. Bravo Sport ödül veriyor.. Schumacher'in giyim sacmaligi degil nezaketsizligi söz konusu burada.. Ödül aliyorsun sonucta insan pijamalari ile mi karsilar misafirini ?



Bir zamanlar Fransa..

Fransa Avrupa Sampiyonasi, 1984 yine. Daha önceden de su yürüyüsden cesitli fotolari koymustum buraya ben.. Orada da bahsetmistim igrenclikten burada da eksik etmeyeyim.. BU salakligi birisi organize etmis besbelli.. Topluca oldugu vakit daha az komik oluyor sanrisi ile ancak grup olarak sokaklara cikmaya karar vermisler.. tek görülenler dövülüyormus, Fransanin ruhuna hakaretmis bu kombinasyon..




Rummenige

Rummenige'ye bakin.. üc dakika bakin. Neden Maradona'nin o sekilde baktigini anlarsiniz.. Muhtesem sapka.!



Franz Beckenbauer

Cok hos bir pantalon.. kesimi, rengi her seyi.. 1986 Meksiko.. Arkadaki Köpel'i kacirmasin gözler.. En azindan birisi corapla terligi ayni anda tercih etmeyerek ilerleme kaydetmis..


Pierre Littbarski

Italya 90 günleri.. Hanimi, cocugu ve köpegi ile. haniminin güzelliginden mi dem vursam beline kadar cektigi pantolon mu dersin o muthesem mavi renk kombinasyonu mu ne diyim ben sana Littiiii.. ?




Andreas Möller & Uwe Bein

Sortlar muhtesem.. Sort-tisört desen ayni güzel uyumlulukta..



Thomas Hassler

Roma'dayken o deplasmanda Hakan Sükür'ün attigi ilk golün ardindan 3-1 yenildigimiz macin rövansinda 3-2'yi yapan o muhtesem frikik golünü attigin icin degil valla.. O ayakkabilar.. Her sey o yüzden bücürüm..




Thon, Strunz ve Sternkopf

90'li yillarin basi ve Bayernliler golf oynuyor.. Thon abimizi yüzmeye gidiyoruz diye kandirmislar anlasilan.. Slip giyip gelseymis.. Sag kosedeki sortun muhtesemliginin üzerine o ceket oturmus.. Sekiz bucugu haketti bunlar..



Hans-Dieter Flick

Simdi milli takim yardimci koclugu yapiyor.. Hanimi ile uyum icerisinde olmasina sasirmiyorum.. Bu ikisi muhtemelen muhtesem uyum olacagindan böyle maviler bürünmüsler.. Allah sizi bildigi gibi yapsin..


Guido Buchwald

Simdi benim bu muhtesem 90 almanya kadrosunun alti numarasidir, severdim kendisini.. taaa ki su fotoyu göresiye kadar..



Stefan Effenberg

Aslinda bu fotoyu koymayacaktim.. Gördügüm en karizmatik liderlerden idi. O kendisine yazik etmekten kacinmamis ben neden cekineyim.. Hayir kendilerine acimiyorlar, cocuklarina bari..


Dustin Hoffman "rain man"

yok daha neler.. Herbert Waas. 1860'li aslinda.. Sonrasinda Leverkusenden italyalara gidip geldi ama vaziyet bu..


Ludwig Kögl

nedir abi bu igrenc mavi manyakligi.. Bir de durusa bak ? Sonra alaman türkleri hava atiyor oluyor.. En azindan bizimkiler BMW, Mercedes ile filan foto cektirip msn'e koyuyorlar, bu ne lan ?



Son olarak da Brezilyali Jairzinho ve Muhtesem mayosu. Renk uyumu digerlerine nazaran cok cok iyi..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

sorun almanlarda değil bence 80lerin tamamında 90ların da ilk kısmında bu rengarenk kıyafetleri moda diye yutturan trikotaj "mafya"sında. bizim de çocukluğumuzu ve hayallerimizi yediler zamanında :)

bir de jairzinho'nun karın bacak kasları bambaşkaymış.böyle futbolcu mu olur bea.vücut geliştirme şampiyonu gibi mübarek...

Joe Jonese Atesdagli dedi ki...

seksenlerin sonuna ait birkaç resmimi göstersem buchwald o kılığına rağmen bana güler,bırakır bu işi gidedi. kötüydü o yıllar.

Borges dedi ki...

Joe Jonese Atesdagli: Abi bizim de var turuncu renk jeans giydigimiz dönemimiz ama bunlar yildiz futbolcular.. Dönemin modasinin disinda almanlarin giyim kusamla ilgili problemleri vardir her daim.. Estetik ve Almanya uyusmaz ikili gibi durur hep.. O yillar kötüydü, almanlar o yillardan da kötüydü;)