10 Şubat 2009

Gladbach'da Isyan.!



Gladbach'li futbolcular teknik adamina karsi mektup yazip yönetime sikayet ettiler , protesto ediyorlar arkadaslarinin sebebsiz yere takimdan kovulmasini ve bu devre arasi Türkiye kampini iptal edildigi zamanda baslayan ve bugüne kadar gelen bir memnuniyetsizligin sonucudur. O dönem Bild haber yapmisti su üstte yer alan fotograf ile.. Gladbach'da hava -9 derece iken normal kosullar altinda gidilecek olan Türkiyede 19 derece idi. Meyer önceden rezervasyonun dahi yapildigi Türkiye kampini "ceza niyetine" iptal ediyordu. Devre arasi calismalari öyle zordu ki cimlerin temizlenme asamasinda antrenman sahasi dahi zarar görüyordu. Günes istiyoruz diyen futbolcular solaryuma gitsin diyerek sert görüntü cizen Meyer'in özellikle devre arasi kadroyu 34'den 25'e indirme esnasinda kovdugu oyuncular ve ayni zamanda takimin sevilen fizikcisini de görevden nedensiz alinca takim, birlik ve beraberlik icerisinde yönetime Hans Meyer'i sikayet etti..

Yönetim ise simdilik oyuncularin sikayetini ciddiye aldiklarini ve neden arkadaslarinin klupten ayrilmasi gerektigine iliskin uzun konusmalar yapilacagini söyledi. Sunu derim ki Meyer ile yollar cok uzun degil.. Onu koruyan hali hazirda bir teknik adam degisikligi yapilmis olmasidir.. Ve fakat tüm oyuncularin birlik olup böyle bir arkadas savunmasi adina teknik adama rest cekmesi cesaret ister aslinda.. Daha henüz devre arasinda kaptanliga atanmis tanidik sima Filip Daems'in burada basi cekmesi saglam bir risk.. Bekleyip görecegiz sonucu..

3 yorum:

cikkoleite dedi ki...

Acayip adamdir bu Meyer tutturdu mu cok iyi isler yapar.Küme düsen takimlari kurtarmakla mesurdur Yilmaz Vural misali en az onun kadar renklidir,sovmendir.Son zamanlarda inise gecmistir.Gladbach daha önce hoca degisikligi yapti bir degisiklik daha tepki cekebilir.Beklenen bu olaylardan sonra kendiliginden istifa etmesi.

Joe Jonese Atesdagli dedi ki...

Borges birader, merak ettiğim birşey var.Bilhassa Almanya ligine bu kadar yakın ve somut yorum yapabilmeni neye borçlusun?.Hayır, yanılmıyorsam blogunu yeni farkettim bir gezeyim dedim. Dikkat ettimde hiç takip etmediğim bir lig ve insanlarının çok güzel bir şekilde irdelemiş ve anlatmışsın. Tebrik ederim.

Borges dedi ki...

Joe Jones Atesdagli: Tesekürler her seyden önce bu güzel yorum icin.

Aslinda sorunuzun cevabi bana göre uzun. Bunu da top 10 bloglar yazima sakliyorum ama sunun altini cizeyim.

Bilgisellik,türkiyede ya da almanya disinda yasayanlara göre bilgili olma durumu almanca bilmemden, cesitli dergi ve kaynaklari taramamdan, burada yani almanyada yasiyor olmamdan, bundesligayi cocuklugumdan beri takip etmemden kaynaklidir ama bu cevap en azindan buraya olan ilgiyi, iyi ve kötü sifatlarinin olusumunu tam olarak yansitmiyor.

herkes bir oyuncunun sakatlandigini bilir, ama o bilgi ile bilgiyi giren kisi arasindaki iliski aslolandir. ve aslinda sizin yazi yazdiginiz zaman, herhangi bir olayi anlatirken anlattiginiz olayin bilgisel yönünden ziyade ona sizin yaklasimiz nasil ki sizi ve yazilarinizi özel kiliyorsa, blogda da durum aynen böyledir. Estetik yargidir bu aslinda.. Flying Dutchmann blogu cok ilginctir cok fazla insani kapsasa da ortak bir begeni, estetik yargisi söz konusu ve bunu basarmak gercekten cok güctür.. bana göre müthis bir basari ve uyumun somut göstergesidir orasi.

Bence kuru-siki bilgiden ziyade o bilgi ile bilgiyi giren insan arasindaki iliskidir aslolan..

Bir blog top 10 yapar iken blog yazarligi hakkinda da bir seyler karalamayi düsünüyorum zaten, orda belki daha iyi aciklanabilir..