14 Mayıs 2009

Kisa Kisa Notlar..



Markus Schuler.. Bielefeld'in sol beki. Dün oynanilan Hoffenheim macinda sakatligindan dolayi yer almadi. 1977 dogumlu ve Leverkusen maci bittiginde Bundesliganin en tehlikesiz topcusu oluyordu. Gladbachli eski oyuncu Eichin 180 mac gol atamayarak bu rekoru elinde tutar iken leverkusen macinda buna bir ortak geldi. Simdi Dortmund macinda oynar ve gol atamaz ise bu rekorun sahibi olacaktir.. ben hep merak etmisimdir aslinda bir oyuncu oynadigi mevkiye aldirmaksizin en fazla kac mactir gol atamamistir diye.. Iste onun Bundesliga cevabi Markus Schuler'dir. Buzhokey liginde Köln takiminda tükkani isleten eski rekorun sahibinin aciklamalari cok güzeldi.. Bana diyor takim arkadaslarim penalti atmam icin geldiklerine onlari reddettim. 11 yildir bu rekoru elimde tutuyorum ki hic yoktan cok cok iyidir böyle bir rekora sahip olmak.. Ilginc bir bakis acisi.



Adler su yaninda duran sevgilisinden ayrilmis. Isin dogrusu bir erkek olarak belirtirim ki yakisikli adam.. Baska acidan futbolsever olarak cok fazla severim ben bu oyuncuyu.. Demecleri o kadar güzel ki böyle bir futbolcu olsun varsin arada bir hatali gol yesin.. bir de su var: Bu sezon ilk defa büyük hatalar yapmaya basladi.. Burdan da anliyoruz ki özel hayatinda sorun var. Örnekleri de var bu özel hayatin sahaya yansimasinin.. Kahn eger o zengin erkek avcisi hatun ile iliskisi olmasaydi kesinlikle Roberto Carlos'un o frikikigini yemez ve ayni zamanda 2006 dünya kupasinda da Lehmann yerine forma giyerdi.. Bazan cok acimasiz oldugumuzu da düsünüyorum.. Adamlarin kötü günleri oluyor, özel hayatlarinda türlü türlü soklar yasiyorlar ve biz her seye ragmen maca asilsin diye bekliyoruz..

Ligde Son Durum..

1 VfL Wolfsburg
32
19 6 7
70:40 30
63
2 Bayern München (M, P)
32
19 6 7
67:39 28
63
3 Hertha BSC
32
19 5 8
48:37 11
62
4 VfB Stuttgart
32
18 7 7
60:41 19
61
5 Hamburger SV
32
18 4 10
46:44 2
58
6 Borussia Dortmund
32
14 13 5
53:36 17
55

Iki mac kaldi.. Dört takim Sampiyonluk ve Sampiyonlar Ligi icin savasiyor.. Bir takim Sampiyon olacak, ilk iki sira önelemesiz Sampiyonlar Ligine gidecek ve ücüncü takim Ön eleme oynayacak Sampiyonlar Ligi icin.. Dördüncü ve besinci takimlar UEFA'ya gidecek.. Altinci takim da gönüllerin sampiyonu olacaktir.. Ihtimallere bakalim:

Wolfsburg bugünün Lideridir. Yalniz averaj farkinin cok fazla olmadigini görebiliyoruz. Bayern Münih ile iki gol farki vardir sadece. Bu hafta Hannover deplasmanina gidecek ve son haftada da kendi evinde ligde hicbir iddiasi kalmamis Bremeni konuk edecek. bir aksilik olmazsa eger alti puan ceptedir diyebiliriz.. Yine de sonucu belirleyecek olan bayernin alacagi puanlarin yani sira her iki takimin da atacagi goller..

Bayern Münih ise ikinci devre hic mac kazanamadiktan sonra cikisa gecen ve son iki haftayi galibyietle kapatan Hoffenheim'a konuk olacak.. Bu macin cok kolay gecmeyecegini belirtmek isterim. baska acidan Munih forma girmistir.. Güzel bir hava yakalamasi bir yana Hoffenheim'in cok da bir iddiasi olmamasi isleri kolaylastirabilir.. Son hafta ise evinde Stuttgart ile oynayacak.. Iste bu mac hem Stuttgart icin hem de Bayern icin belirleyici olacaktir. Iki takim inanilmaz form tutmus durumda ve her ikisi de aslinda iddiali..

Berlin.. bu takimin burada ne isi var diyoruz oynadigi futbolu göz önünde tutarak.. Yalniz daha önceden de belirttik ki topa sahip olup oynama orani ligin en iyisidir, 1,1 saniye. Favre konusunda inat etmeleri bir baska güzellikleri.. Bayern Munih ve Wolfsburg'un olasi maglubiyetlerinde liderler.. Bu hafta kendi evinde oynayacagi Schalke maci isin en önemli kismi. En azindan bu maci yenerlerse Sampiyonlar Ligi garanti ve sampiyonluk da rakiplerin durumuna göre degisecektir.. Bayern-Stuttgart macini da düsündügümüz zaman Sampiyonlar Ligi icin Wolfsburg'dan sonra yeri garanti olan ikinci takim zira son hafta düsmesi kesinlesen Karlsruhe'ye konuk olacaklar..

Stuttgart ise.. bu hafta düsme potasindaki cottbus ile karsilasacaklar.. Kendi evlerinde oynayacagi bu maci zorlansalar da alacaklarini dusunuyorum ve son hafta Bayern Münih icin duruma göre Sampiyonlar Ligi veya Sampiyonluk macina cikacaklardir.. Baslarinda en son gittigi konser Judas Priest olan cok baska bir teknik adam vardir..(portresi yakindir) Guardiola'dan sonra bu sene Avrupada en begendigim belki de ikinci genc teknik adamdir.. Bayernin isi son hafta cok da kolay olmayacaktir..

Düsme Potasi..

13 Eintracht Frankfurt
32
8 9 15
37:55 -18
33
14 Borussia M'gladbach (N)
32
8 6 18
38:56 -18
30
15 VfL Bochum
32
6 10 16
36:54 -18
28
16 Arminia Bielefeld
32
4 15 13
27:48 -21
27
17 Energie Cottbus
32
7 6 19
27:55 -28
27
18 Karlsruher SC
32
6 5 21
23:53 -30
23

Karlsruhe düsmüstür, kesinlesti. Cottbus, Bielefeld,Bochum,Gladbach ve hatta Frankfurt tehlikeli bögedeki isimler..

Son iki takim düsüyor, sondan ücüncü takim ikinci Bundesligadaki bastan ücüncü takim ile birinci Bundesliga icin play off macina cikacaklar.. C

Cottbus bu hafta sonu deplasmanda Stuttgart ile oynayacaklar.. Bu macin sonucu ne olur inanin bilmiyorum. Yillar önce Duisburg sampiyonluk adayi Bremeni evinde yenmisti, tüm sene berbat bir performans göstermesine karsilik can havliyle inanilmaz oyun ortaya koyabiliyorlar.. Burada da bilemiyoruz. Son hafta evlerinde iddiasiz Leverkusen karsisinda galip gelebilirler..

Bielefeld, bu hafta sonu evinde hicbir maglubiyet yüzü görmeyen Dortmund'un o muhtesem stadina konuk olacak ve bu mac benim sonucunu en kestiremedigim mac olacaktir. Dortmund avrupa macerasi acisindan bu maca asilacaktir baska acidan evinde zaten hic yenilmemislerdir.. Bielefeld icin ölüm-kalim macidir.. Üstelik Wolfsburg macina kadar Dortmund takimi inanilmaz bir seri yakalamistir. Seyri en keyifli maclardan birisi bu haftasonu bu mactir. Akabinde rahatlikla yenebilecegi Hannover maci onlari bekler.. Dortmund macindan puan cikarirsa en azindan sondan ücüncü siraya yerlesebilme ihtimali var..

Bochum ise bu hafta kendi evinde Frankfurt ile karsilasacak.. Bremen, Özil'in de muthis oyunu ile bes atti Frankfurt takimina ki o macta bana göre bu sezon frankfurt'un en iyisi olan Ochs'un kirmiziyi görmesiyle dagildi. Keza Bochum macinda da olmayacaktir.. Frankfurt rahat bir pozisyonda ama yine de tam olarak nefes almak istiyorsa bu mactan en az bir puan cikarmak durumunda.. Bochum ise ilk devrenin ekmegini yedi ikinci yari. Sonrasinda kendi evinde cok da iyi olamayan Köln takima misafir olacak.. Her iki maci da almak durumunda.

Gladbach, zor olani beceriyor kolay olani yapamiyor ama son iki macinda iki son ceyrekde atilan gol onlari kümede tutacak gibi duruyor.. Bu hafta Leverkusen ile oynuyor ki isleri kolay degil aslinda. iddiasiz olsa da Leverkusen takiminda isler karisik. Öyle bir ikinci yari cöküsü yasadilar ki Skibbe'nin yasadigindan daha beter..Gladbach'a zorluk cikartacaklardir.. Yine de Meyer'in takimi favori.. Son hafta ise Dortmund takimini evinde konuk edeceklerdir..Is buraya kalirsa Dortmund'u yine muhtemelen son ceyrekte atacaklari gol ile maglup edeceklerdir..

Frankfurt ola ki Bochuma yenilir ve isi son haftaya birakirsa.. Diger takimlar da yenerse.. kendi evinde Hamburg gibi bir takimla en kötü beraberlik icin savasacaklardir ki sanmiyorum bu duruma gelsin.. Diger takimlarin her iki macini da galibiyet ile kapatmasi cok da olasi degildir..

Toplamda benim siralamam ise su sekildedir:

1-Wolfsburg
2-Stuttgart
3-Bayern Münih
4-Hertha Berlin

16.Bochum
17.Cottbus
18.Karlsruhe

Bielefeld'in bu hafta sonu Dortmund takimina sürpriz yapabilecegini düsünüyorum ama yanilma payim cok yüksektir, bilesiniz..



Cok yoruldum, uzun analizler filan yapacak durumda degilim. Dünyanin iki en iyi oyuncusudur pek coguna göre.. Bana göre de performans acisindan en önde duran iki isimdir. Ben Messi'yi severim, pek cogu Ronaldo'yu. Lakin bu ikisi arasinda oyun stili acisindan bugün ucurum yaratan fark oynadigi liglerin karakterinden kaynaklandigini düsünüyorum.. Öyle ki ben Ronaldo'nun Man U takimina ilk geldigi günleri cok iyi bilirim.. Bugün Messi'de olan ama Ronaldo da cok da aciga cikmayan driplingleri, adam gecmeleri ve inanilmaz bir kanat oyuncusu yapan özelliklerine hayran kalmistik.. Topu önüne her ama her aldiginda karsisindaki rakibi gecmek icin sabirsizlanan bir oyuncuydu ve bunu bazen degil cogu zaman basarirdi.. Ama iste bu lanet ingiliz futboluna yerlestikten sonra geriye kalan sanat eseri olarak algilanabilecek sutlari, sut teknigi ve frikilkleri, kafasi kaldi.. O Ronaldo'dan eser kalmadi ve bir de kendinibegenmisligi gelince Messi sevgisi fark atti gönlümde.. Ama böyle degildi bu adam, bilesiniz..

Demek istedigim odur ki cok genc yaslarda herhangi bir lige kapak attiginiz vakit dönüsüm bazen yüzseksen dereceye ulasiyor.. Ronaldo'nun olasi bir ispanya ligine transferi futbolunda da dönüsümler saglayacaktir bana göre.. Isin avantaj kismi da mevcut. Bu adam bu kadar güclü kalamayabilirdi sahada.. Bu kadar güzel sutlari olamayabilirdi ya da taktiksel acidan premiere lig futbolcularin daha cok gelistigini de belirtmeliyim.. Son dönemde bu ikilinin cok fazla macini seyrettigim icin söyleyebilirim ki Messi'nin seyir zevki cok baskadir.. Lakin Ronaldo'nun hem milli takimda hem de Man U'nun ilk günlerinde Messi'den cok da farkli degildi..

5 yorum:

PENALTY dedi ki...

Adler için;

Bazen bu tip sorunlardan kurtulmanın en iyi yolu, bulunduğun yerden yada ortamdan uzaklaşmaktır aslında. Benimde kendisine naçizane tavsiyem Almanyadan uzaklaşsın, Galatasaray'a gelsin kendisi;). Hem kendisini kurtarır, hem de bizi Leo Franco'dan.

Sence de biraz bencilce bir yorum oldu mu Borges? :))
Selamlar

Borges dedi ki...

Penalty: Bence hic de bencice degil, neden ? Ayni istegi ben de dile getiriyorum dolayisla tek basina degilsin, bencil hic ;)

çağrı dedi ki...

Uzun süre gündemimizi meşgul eden konulardan sonra hoşgeldin futbol.

Son paragraf bana istemsizce şunu düşündürdü:Peki bizim ligimize gelen genç oyuncular nasıl bir dönüşüm geçiriyor!

Borges dedi ki...

Cagri: mesele aslinda herhangi bir yetenegin varligindan ziyade dönsütürücü gücü ya da her bakimdan hazirlik asamasinin yoklugudur belki de.. Bizim ligimizdeki genc yetenekler mental olarak bitmeye mahkumdur..

biglion dedi ki...

Onu bunu bilmem de bu Hamburg'un son 1 ayda başına gelenler nedir yahu? Ah mı aldılar bi yerlerden acaba? : )