30 Kasım 2009

Hopp Düsmanligi.!



Efendim bu is tehlikeli bir yola dogru giriyor Dortmund'un sirketlesen klubünün sorumlu müdürü konumunda olan Watzke'nin sacma sapan söylemleri nedeniyle. Watzke, belirli bir futbol kültürü ve gecmise sahip kluplerin sonradan proje olarak paranin gücüyle gerceklestirilmis Hoffenheim,Wolfsburg ve hatta Bayer Leverkusen gibi takimlardan daha fazla televizyon gelirinden pay almasi gerektigi gibi sacmaliklari bir yana bu klubün yetkililerini ve klupleri de neredeyse futbolun katili babinda ele aliyor.. Cok tehlikeli ve ciddi bir düsmanligi körüklüyor..

Akabinde kendi taraftarina "lütfen Hopp'u rahatsiz etmeyin" icerikli mektup dösüyor zira insanoglu korkar biraz ve o da korkuyor.. Köln macinda Hopp saldiriya ugradi ki Dortmund'un seyircisinin bir kismi kaciktir, her türlü ihtimali icerisinde barindiran her türlü insani var.. Simdi gecen sene tehtitler ediliyordu ve bu sene cok daha kötüsü olmayacagini kim garanti eder ? Ortami yumusatmak yerine abuk subuk büyüklük acilimlari.. Tehlikeli bunlar ve bir gün kimsenin altindan kalkamayacagi olaylar yasanabilir.. Sorumlusu da simdiden bellidir ki mektupla filan halledilmez bunlar..

1 yorum:

Erdal Güngör dedi ki...

Selam borges yine isyanlardasın :))))

Watzke boş konuşuyor zaten bu mevzuyu 3 sene önce Mainz 05 manageri açmıştı sonra bir ara gladbach taraftarları hopp'a sardılar bir pankart asmışlardı Mannheim'da.Şimdi Watzke'ye sormak lazım ki cumartesi günü skytv'de soruldu,Dortmund halka açılıp borsaya girdiğinde eline 150 mio.avro para geçti bu paranın hepsini batırdılar üstünede 50 mio.avro borca girdiler kulübe haciz gelmişti hatırlarsan.Konu yayın haklarının dağılımı,bence kimse şikayet etmeye hakkı yok,sezon sonunda sıralamaya göre kimsenin göz yaşına bakmadan adilce dağılıyor.Eğer Bayern bu sezonu alt sıralarda bitirir Mainz üst sırada olursa Mainz daha çok para alacak,folklorla taraftar kültürüyle hiç alakası yok.

Ben Hopp'u özel tutuyorum,onu Abramoviç ile kiyaslamak yanlış olur.Hopp Hoffenheim'de doğmuş büyümüş,kulüpte çocukluğundan beri üye,amatör kümedeyken birinci takımında oynamış,sonra zengin olmuş ve doğduğu büyüdüğü memleketine yatırım yapmış.Örneğin sen yıllardır almanyada çalışmışsın memleketine yatırım yapıyorsun buna kimin itiraz etmeye hakkı olabilir? Keşke ülkemizde böyle insanlar olsa kendi memleketlerinin takımnlarına yatırım yapıp en üst liglere çıkarsalar.

Dortmund taraftarları Hopp'u bahane ederek endüstriyel futbola karşı protesto gösterisi yapmışlar biraz kişisel olmuş ve cezasıda yolda.