28 Mayıs 2010

Almanya'nin 2016 Oyu.!



Öncelikle adaylik icin fikrimi belirteyim: Cok net bir sekilde Türkiye'nin hakkiydi. Bilmem kacinci kez düzenlemis olan ülkenin bir daha ve bir daha düzenlemesini ben cok dogru bulmuyorum. 1984 de düzenlemistin zaten.. 1998'de keza Dünya Kupasi.. Ancak caresizlik sonucu bir baska secenegin olmadigi yerde bu gibi durumlar gerceklesmelidir. Bu bir yana ben size Almanya'nin oyunun kime gittigini söyleyeyim.

Fransa'ya.. Peki neden ?

Cunku anlastilar. Acik acik tüm alman gazetelerinde yaziyor bu. 2011 Dünya Kadinlar Futbol Turnuvasi icin Fransa aradan cekiliyor ve bunun karsiligi 2016 icin Almanya Fransa'yi destekleyecek.. Bir anlasma.

E simdi ne yapsin Türkiye ? Oy kullanacak olan ülkelerin aday oldugu turnuvalara girip 2016 icin oy garantisi alip geri mi cekseydi kendisini ?

Yazmayacaktim her yerde yeterince konusuldugu icin ama on bes bin yerde bu yapilan anlasma geregi Almanyanin oyunun Fransa'ya gittigini okuyunca deliriyor insan bir süre sonra..

8 yorum:

aksilaz dedi ki...

Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.

omega dedi ki...

Pollyannacılık yapmanın manası yok.
Yıllardır ağzımızdan düşmez her yerde bu lobi işleri.
Almanya'nın oyunun gidiş şekli bu.Bunda karşılıklı fayda var.
Peki GKıbrıs ve İsrail'in oylarını niye alamıyoruz?Tamamen siyasi.
Şu internet ortamının en büük klişesi oalcak ama "Futbol sadece futbol değildir"Ve biz de bunu en iyi bilen ülkelerdeniz.Hala adil seçim beklemek saçma bence.Oyunu oynamayı öğrenmeliyiz artık.

Not:Klişeler denizinde yüzen bir yorum oldu ama bunu klişe yapan yıllardır aynı hataların yapılması

pclion dedi ki...

Şenes Erzik de buna benzer bir şey imâ etti zaten. Fransa'nın oylarındaki Avrupa Birliği ağırlığına dikkat çekti. Ekonomik olabilir bunun gerekçesi aynı zamanda...

Feridun Bitir dedi ki...

bunun yaninda wc 2006 icinde fransa almanyaya yardim etmis. bizde adaylik, dosya,sunum diye ugrasiyoruz iste. Adamlar güney afrikaya, ukraynaya turnuva verdi var mi daha ötesi!yaziklar olsun, bir ülkenin tüm hevesini alip götürüyorlar

Osman dedi ki...

aksamki zdf heute journal'de (2. devlet kanali haber bülteni) iki sunucu söyle konustular:

- ve bugün de euro 2016'nin hangi ülkeye verilecegi kararlastirildi. ben türkiye'den yanaydim, ama benim zaten desteklediklerim hep kaybeder.

- evet, ben de türkiye'yi desteklemistim, ancak kazanan fransa oldu...

diye habere gectiler. yani diyorlar ki, kalbimiz sizinle, iyi ugrastiniz filan, ama burada agabeyler var...

ne diyelim...

Manusal dedi ki...

Tamamen politik.

HHKahraman dedi ki...

@Feridun Bitir

Avrupa'da yaşamak için şavaşıyoruz madem hevesimiz kırılmayacak. Biz şevkimizle onların bizi ignore etme hevesini kırmalıyız. Evet en iyi demiyorum ama 2016 yılı geldiğinde en iyi olması kuvvetle muhtemel projeyi elediler. Lakin biz 2020 için kapılarına çok daha güçlü gitmeliyiz. Olmadı 2024 için.

futbol-ex dedi ki...

bunda şaşıracak bir şey yok ben zaten Almanya dan Türkiye ye oy beklemezdim. Açıkça oylamayı 7-6 gibi bir sonuca getirip kılpayı kaçırdınız diye bizi avutmaya çalıştılar.bizde yedik!!!