26 Mayıs 2010

Asamoah St.Pauli'de.!



Cok büyük bir aksilik olmazsa eger yeni sezonda Magath'in planlari arasinda olmayan Asamoah St.Pauli formasi giyecektir. Ruhr derbisinde "irkci" satasmalara da maruz kalan Asamoah secimi St.Pauli'nin genel korumaci kimligine de uygun. Her iki taraf da kazancli cikacaktir ve fakat isin bir baska önemli tarafi transferin nasil gerceklestigi.. Elde patlayan ya da eskisi kadar degeri olmayan -misal Nobre- gibi oyuncularin uzun süreli sözlesmelerinden kurtulmanin tipik bir yoludur.. Bir baska klube maasinin bir kismini ödeyerek gönderilebilir ki hem yabanci kontenjani acilir ve ayni zamanda biraz da zasarruf etmis olursunuz..

Gecen sene bir kez olsun dahi doksan dakika forma giyememis oyuncunun Schalke klubü ile 2011 yilina kadar sözlesmesi var. Yillik aldigi ücret ise 2,2 milyon euro. Bu rakam her seyden önce yariya inecek.. Üstelik bu yariya inen rakamin yarisini Schalke yarisini da St.Pauli takimi ödeyecektir.. Asamoah yaptigi aciklamada daha cok futbol oynamak icin paradan vazgectigini söylüyor ama bunun üzerine bir de sunu eklemek gerekir ki uzun yillardir Schalke'de olan oyuncu emeklilik sonrasi planlarini simdiden Schalke ile yapmistir..

Dolayisla ileride uzun yillar calisacagi Schalke klubüne bugünkü zor zamaninda "giderek" yardimci oluyor. Halil Altintop'u da bu sekilde maasinin yarisini ödeyerek gönderen Schalke personel harcamalarinda tasarrufa devam ediyor. Kuranyi, Asamoah ve Halil Altintop'un yillik maaslari ile benim bildigim Magath iki cinli, üc tayvanli oyuncu takima getirir.!

2 yorum:

B. dedi ki...

St.pauli,Hoffenheim gibi yapabilir mi acaba

Borges dedi ki...

Ligde kalsinlar, bu "simdilik" yeter bizim icin. Hedef en azindan bu zira ciktiklari sene düsüyorlar genelde sevgoli canario giallo.