23 Mayıs 2010

Bayern Defansi.!



Sezon basi Lucio'nun bosta oldugunu ögrenen Mourinho emir verir: Hemen alin.! Lucio Inter'e gider.. Lucio Inter'e degil de misal Galatasaraya gelip kötü bir performans ortaya koysaydi dahi bu Van Gaal'in hata yaptigi gercegini degistirmezdi. Van Buyten ve Demichelis'i toplayip ikiyle carpsaniz dahi Lucio'ya ulasamazsiniz. Leverkusen'den bu yana inanilmaz istikrarli bir performansi vardir. Onca yildir ben Lucio'yu seyrederim, kötü oynadigi mac en fazla ileri ciktigindan dolayi yarattigi bosluktan yedirdigi goldür ki bir ya da iki tanedir sezon icerisinde..

Van Gaal bu blogda verdigim röportajlarinin icerisinde "yasli" Bayern'de dengeyi saglamak icin Lucio gibi yasli futbolcularin gitmesini istemis. Kesinlikle katilmiyorum zira Lucio Van Gaal'in oyunculara yerlerinin garanti olmadigini söylemleriyle hissettirmek ister iken verdigi örnegin icerisinde "Lucio" oldugu icin onca yilin arkasindan brezilyali defans oyuncusu bu "saygisizligi" kabul etmemis ve gitmek istemistir. Yillar yili hava kosullarindan dolayi Italya ya da Ispanya'ya gitme hayalleri kurup da gidemeyen Lucio biraz da bu yaklasimi büyütüp iplerini koparmistir Bayern takimiyla ve fakat istenilseydi kesinlikle kalirdi.

Final maci en önemli kanittir ama sezon basindan bu yana Bayern gol yemeden cok fazla mac kazanamiyor. Manchester'in daha macin basinda üc gole ulasmasi muhtesem bir baskidan dolayi degil ayni zamanda kimse olmadigi icin bir sene önce amatörde oynayan Badstuber'in sol bek oynamak durumunda kalmasi ve tandemin sürekli sakatliklardan dolayi ortalama performansina dahi ulasamamasidir da . Daha da önemlisi sol bek ve tandemin pozisyon bilgisine sahip bir yedegi dahi olmamasidir.

Bu eksiklik ayni zamanda amatör takimdan Contento,Alaba gibi isimlerin yukariya tasinmasina neden olmustur zira tandemin sezon basi yedegi Badstuber sol beke kaydirilmis ve iki defansin olasi sakatliginda yedeksiz bir sekilde sezonu tamamlamistir. Olasi bir sakatlik esnasinda Badstuber tandeme gecer iken 17-18 yasindaki isimler (Contento-Alaba) sol bek oynamak durumunda kalmistir zira Breno'nun da devre arasi kiralanmasi her seyi daha da zorlastirmistir.

Tüm sezon boyunca cekilen sikintilar ortada iken böyle uluslararasi tecrübesi üst seviyede olan, istikrarli bir defansi siz satiyorsaniz ve karsidaki teknik adam bu hatayi muhtesem bir sekilde degerlendiriyorsa galibiyet ya da yenilgi tek basina defans yapmaktan ya da hucum etmekten dolayi degil böyle ayrintilar sonucu da belirleniyor ki ben bu hatayi "kücük" olarak nitelendirmiyorum. Bu gereksiz gollerden dolayi bireysel yetenegi olan oyuncular, iyi oynadiklari maclari kurtarmak durumunda kalip basariyi "takim" olgusundan en azindan görüntüde "bireysel yeteneklere" kaydirmistir, öyle olmasa dahi.. Robben cokca kez takimi degil Van Gaal'in hatasini kapatmistir..

2 yorum:

SuMMaNuS dedi ki...

Bayern Münihle ilgili düşüncelerimi bire bir anlatan bir yazı olmuş. Demichelis'in üst düzey bir takımda oynayabilecek bir oyuncu olmadığını daha önce sağda solda kaç kere söyledim bilmiyorum. Van Buyten, Demichelis'e göre bir derecedir. Ama o final maçındaki yedirdiği 2. gole birşey demiyorum. Madem müdahale yapacaktın, niye adamın ceza sahasına girmesine izin verdin geri geri giderek? Yapsana müdahaleni daha ilk karşılaştığında. Geçse bile biri elbet gelir kapatır, Milito öyle çok hızlı bir oyuncu değil nasılsa. Koca sezon Muller'e katlanılma durumunun aynısı Badstuber için de yapıldı. Yetenekli değiller mi bu gençler, elbette yetenekliler, ama şu an 11de oynayacak durumda kesinlikle değiller. Bir de Van Gaal için oynatmayı seven teknik direktör diyorlar ama kesinlikle katılmıyorum. Tek yarattığı farklılık, Robben ve Ribery'i ters kanatlarda oynatması oldu. Onda da Ribery'den verim düştüğünü düşünüyorum. Kesinlikle Ribery, Ribery gibi oynamadı bu sezon. Daha çok Robben'in eline bakan bir takım gibiydiler. Bunları Bayern Bundesliga'da şampiyon olunca da söylüyordum. Bu sezon Bundesliga'da Bayern'i zorlayabilecek bir takım olsaydı Bayern'in şampiyon olması zor olurdu. Keza 70 puanla şampiyon olmaları da bunun en büyük göstergesi.

SuMMaNuS dedi ki...

Bir de şu cümleye takılmadan edemedim;

"Yillar yili hava kosullarindan dolayi Italya ya da Ispanya'ya gitme hayalleri kurup da gidemeyen Lucio..."

Yazın evet ama kışın Milano'daki havayı aradığını hiç sanmıyorum =)