25 Mayıs 2010

Frings Laneti.!



Aday kadro icin Löw'ün iki as ve iki yedek olmak üzere dört tane defansif orta sahaya ihtiyaci var. Normal kosullar altinda Ballack ve Schweinsteiger burada oynayacak iken Khedira ve Träsch de yedekleyeceklerdi.. Aslinda Träsch ve Khedira dahi sene basinda gündemde yoktu. Frings'i artik düsündürtmeyecek ölcüde Rolfes ve Hitzslperger ve hatta Trochowski gibi isimler almanlarin yeni modern defansif orta sahalari olarak Löw tarafindan piyasaya sunulmustu. Ballack'in Frings üzerinden estirdigi rüzgar da tam bu zamana denk gelir.. Frings ona göre bu yeni modern defansif orta sahalarin yedegi olamayacak kadar saygi görmesi gereken bir adamdi.. Velhasil Löw geri dönmedi, Ballack uyarildi ama artik alman orta sahasi yeni modern defansif orta sahalardan olusuyordu.. Frings ise bir daha milli takima secilmeyecekti artik..

Adam o gün nasil bir beddua okuduysa artik..



Rolfes sakatlik, Hitzlsperger yanlis takim secim sonucu kadroya giremedi. O bölgenin yeri en garanti ve takimin kaptani Ballack da sakatlaninca son umut olarak Träsch ve Khedira kaldi. Görünüse göre Khedira ilk onbir, Träsch de onu yedekler iken stoperden bozma bir "defansif orta saha" daha cikarip Frings'i yine gündeme getirmeyecekti Löw..

Ve fakat dün oynanilan hazirlik macinda Träsch de sakatlaninca artik bu islerin toplaminda Frings laneti oldugunu düsünmeye basladim.

Rolfes,Hitzlsperger, Ballack,Träsch.. Muhtemelen Frings söyle diyordur:

"Daha beni kadroya alman icin kac kisinin sakatlanip, formsuz olmasi gerekecek ? Söyle de ona göre..."

5 yorum:

esen dedi ki...

merakimdan soruyorum, modern defansif orta saha ne demek? sirf kesici degil ayni zamanda oyun da kuran defansif orta saha anlaminda mi?

Borges dedi ki...

Esen: Aynen öyle Esen. Emre, Nuri Sahin gibi.. Schweinsteiger gibi.

joeyknish dedi ki...

modern defansif orta saha...

modern ile defansif birbirini götürse...

sadece orta saha desek...

olma mı?...

Borges dedi ki...

Joeyknish: Konumlanis itibariyle karisikliga neden olur. bir defansif iki ic oyuncusu oldugu vakit ayrimlanmasi zor oluyor. Almanlar 6'er diyorlar. 6 numara burada oynar ve orta saha icin 8 deyimini kullanniyorlar.

Erdem dedi ki...

artık defansif orta sahanın sizin tabirinizle moderni makbul olduğu için, fm tabiriyle dmc yerine yeniden mc demeye başladık.

baltazar dmclerden kurtuluyoruz gitgide.