28 Mayıs 2010

Türkiye ve Fenerbahce beni istemedi.!



Soru: Kariyerinizin basinda 2004 yilinda neredeyse Fenerbahceli oluyordunuz ama Daum sizi bir sekilde istemedi ?

G.Inler: Bu cok uzun bir hikaye. Christoph Daum beni ve bir kac oyuncuyu daha görmek istedi ve Almanyada bir kac deneme antrenmanina ciktik. 2 Hafta sonra bize sözlesme imzalanacagini söylediler lakin biz Istanbulda iken hicbir sekilde lisans cikartilmadi. Nedenini ben de bilmiyorum. Nihayetinde menajer bizi bürosuna cagirdi ve su an itibari ile yeterli olmadigimizi söyledi. Sözlememiz gecersiz kilindi ve ben klupsüz bir sekilde ortada kaldim. Bu benim icin kötü ve oldukca yikici bir gelisme oldu. Bugün bile neden böyle bir sey oldugunu bilmiyorum ama hemen sonrasinda kendime söz verdim, burada bu sekilde olmuyorsa baska türlü basaracagim diye.. Hedefime konsanre oldum ve hicbir sekilde korkuya kapilmadim. Bu aci deneyim beni daha cok güclendirdi..

...

Soru: Siz aslinda Türkiye icin oynamak istemistiniz degil mi ?

G.Inler: Evet, ben Türkiye icin oynamak istemistim ve U21'den bir kez davet aldim. Bir arkadaslik macinda Iskocya karsisinda ikinci yari forma giydim ve cok güzel bir tecrübeydi bu ama arkasi gelmedi. Bekledim ama bir daha davet almadim ve büyük hayal kirikligi oldu benim icin.. O zamanki Isvicre milli takim teknik direktörü Kubi Kuhn bana geldi ve benimle konusmak istedi. Isvicre benim onlar adina oynamam icin inanilmaz bir caba sarfetti. Eger bir ülke bana bu degeri veriyorsa benim de bunun karsiligini vermem gerekirdi. Isvicre beni istedi, Türkiye istemedi. ve Bugün Isvicre adina oynayabildigim icin gurur duyuyorum. Benim hikayemi bilenler bu konuda bana genelde anlayis gösteriyorlar..

....

Bugün Gökhan Inler'i kadrosuna katmak isteyen takim sözlesmesi geregi 21 milyon euro ödemek durumundadir ve buna ragmen teklifler oldukca fazla. Dünya Kupasi sonrasi bu rakami verebilecek olan klubün cikacagina inanirim ben..

* Spox'den Florian Regelmann röportajindan alintidir.

14 yorum:

omega dedi ki...

Şöyle vatan hainlerini yazıp durmayın yahu.Adam bizde oynamak istese beklerdi ve Fatih Terim'in tüm adaletiyle dağıttığı milli formayı kapardı.Ama böyleleri çıkıp konuşuyor işte.
Unutmayın, "Biz ders almayız, ders veririz"
Yıllardır turnva gediklisi olmuş bu milli takımın Gökhan gibi, Serdar gibi, Mesut gibi vatan hainlerine ihtiyacı yoktur.

Cahey dedi ki...

"etti mi size kırk" la bitirseydin bi de omega.

ASVALTTAICENLER dedi ki...

@omega
isvicre bu adamlari okutacak, is verecek, kucuk yastan elinden tutup futbolcu yapacak benim guzel ulkemin guzel insanlari adeta seninle dalga gececek, sozlesme imzaladim diyip iptal edicek, milli takima cagirip bir kere izleyip bir daha ne arayip ne soracak, seni gercekten bugunlere getiren ulkenin hocasi seninle birebir ilgilenecek ve sen ben turkiyede oynamazsam biyerde oynamiycam diyeceksin.. arkadasim bu adamlar turkiyeye gol attiginda sevinmedi haberin varmi senin, sizin gibi geri kafali insanlar yuzunden dunya kupasinda yokuz, sen isvicrenin son yillarda genc milli takimlarda ne duzeyde KUPALAR aldigini bilmiyecek kadar cahil bir adamsin.. o adamlar guney afrikada biz neredeyiz, mesut ve serdar takimlarinin as oyunculari, nuri hayatinin hatasini yapmistir bizi secerek, sen git ulku ocaklarindan adam topla milli takima teknik direktorde reis fatih olsun.. siyah takimin altina beyaz corabida unutmayin

Borges dedi ki...

Ben Omega'nin "ironik bir dokundurma" yaptigini düsünüyordum. Bu cümleleri ciddi ciddi savunuyor olacagini hic hesap etmedim ve hala da "ciddi" olmadigini düsünüyorum.

Dejan dedi ki...

İronik olduğu net bence de.

omega dedi ki...

Galiba bundan sonra yorumlara neonlarla "Dikkat!İroni" yazmamız gerekecek.
Söz sanatı dedik, ironi dedik ama bazıları nefret kusmaya yer arıyormuş.Cahil olduk, kafatasçı olduk, kıro olduk.Ama ironinin ne olduğundan bir haber insanlar, okuduğunun ne olduğunu kavramayan insanlar çağdaş, modern oldu.Bize ders verdiler, biz de şimdi ezber ediyoruz.

@yiğit,
siz anladığınız gibi devam edin.

Borges dedi ki...

Omega: Ironinin anlasilmamasi adina kizgin olabilirsin ama eger böyle düsünen bir insan olsaydi böyle tepkiler verilmesini de "hos" karsilamalisin.

unknown dedi ki...

Bana bunları yapcaklardı Türkiye'ye karşı gol atmak için elimden geleni yapardım ve gol attığım zamanda deli gibi sevinirdim..

ASVALTTAICENLER dedi ki...

@omega
biz burdan senin ne ironi yaptigini nede kisiligini bilebiliriz ancak yazdiklarindan tahmin yurutebiliriz.. o senin ironi yaptigim dedigin olay hakkinda turkiyenin yarisi hemfikir..

Feridun Bitir dedi ki...

biz gidelim 36 lik yildizlar alalim ve onlari havaalaninda krallar gibi karsilayalim. sonrada sözde büyük kulupler senin yildizin benim yildizini döver diyip c.ü.k yaristirsinlar. fiyatlari formadan cikiyormus, tabi tabi heyt bea

Adsız dedi ki...

omega'nin sarkastik mizah yaptigi acik, bunu gercek sanip atlamak da mukemmel. 2-2 mi?

MaX CadY dedi ki...

@i.meric

dostum kusura bakma ama adamın yazısı ben ironiyim diye bas bas bağırıyor :). Fatih Terim ve adalet demiş :).

Cenk Akın dedi ki...

Gökhan Fb'de denenmiş,beğenilmemiş yollanmış.Milli takımda denenmiş,yeterli bulunmamış.Sonuçta gözlemlere dayanarak verilen iki karar var ortada.seçim doğrudur yada yanlıştır ama oyuncu denenerek bu karar alınmıştır.Gs'nin yaptığı gibi Jovanovic diye bir garibanı buraya imza vaadi getirip yollamak ile aynı şey değildir.Zaten neden böyle bir olaya ısrarla emsal bulma hevesi oluştu onu da anlamadım.

Borges dedi ki...

Cenk Akın: "2 Hafta sonra bize sözlesme imzalanacagini söylediler lakin biz Istanbulda iken hicbir sekilde lisans cikartilmadi."

Gokhan Fenerbahce nedeniyle klupsuz kaldıgını söylüyor. Denenme Almanyada yapılmıs türkiye'ye cagrılmıştır.

Dolayısla emsal değil bu gibi cirkin tavırlar kluplerle özdeşleştirilmemelidir. GS'ın ki Cırkin FB'nin ki cirkin ama kluplerden ziyade işbilmez adamların yaptıgıdır.