11 Ağustos 2010

Naki Naki Naki.!



Simdi St.Pauliler Deniz Naki'yi bir baska seviyor, neden ? Rostock macinda elini bogazina götürerek yaptigi o "öldürdük sizi" gol sevinci nedeniyle..

Genelde klubun en sevdigi futbolcularin rakip takimlar hakkinda cok hos tavir takinmadiklari ortadadir. Asagilayici, kucumseyici konustuklari ölcüde hem kendi taraftarlarini sevindirirler ve ayni zamanda da rakip takim taraftarlari tarafindan cok sevilmezler..



Akli selim bir sekilde düsünürsek o yaptigi provakatif eylem tasvip edilmemelidir. Rostock gibi kanli-bicakli rakibi karsisinda seyircileri gaza getirmenin sonucu cok agir olabilirdi ama taraftar baska bakar.. Aldigi "hakli" cezadan feragat edilmesini istiyordu St.Paulili taraftarlar..



Ben her takimin minumum bir tane Deniz Naki tipolojisinde futbolcuya ihtiyac duydugunu dusunurum. Tuncay Sanli da üclü cektirdigi ya da bir baba hindi nedeniyle cok sevilmez ama Fenerbahce'nin ruhu oluyordu sahada.. Keza taraftarlarin sahadaki oyundan bagimsiz böyle oyunculara ihtiyaci var bir sekilde.. Baska acidan o sekilde candan oynayabilmesi icin biraz da oyuncunun bu kaba fanatizmi icerisinde barindirmasi gerekiyor..



Elbette bu gibi adrenalin ve aidiyet eksikligini Kewell, Raul,Alex gibi sik bir sekilde tavir alarak da hissettiren/gerceklestiren oyuncular vardir ama yine de bu futbolcularin önemi bir baska oluyor. Arada ufak da olsa bir fark doguyor.. Maldini gibi bayrak adamligin disinda bir sahiplenmeyi de ariyor taraftar..Digerlerince dislandiklari ölcüde bu gibi oyunculari sahipleniyorlar oynadigi futboldan bagimsiz bir sekilde.

Tam bu noktada karsilikli bir iliski mevcut. Hakan Sükür'den biraz bilirim ben. Sükür oynadigi dönemde benim en cok sahiplendigim futbolcularin basinda gelirdi ve bunun nedeni attigi gollerden ziyade rakip takimlarin onu kücümsemesi, alaya almasi veya cesitli nedenlerden dolayi nefret etmesidir de.. Bir de bu nefret klup sevgisi nedeniyle olusuyorsa karsi tarafta da ayni sekilde sevgi yeserir..

Deniz Naki, St.Pauli'de yillarini gecirmemesine ragmen taraftarlarin ayri bir sekilde sevdigi, benimsedigi bir oyuncu oldu. Naki de onlari costurur ve zaman zaman asiriya da kacsa da karsiligini verir vetoplamda bu birlikteligin yarattigi ortam cok baska oluyor..

St.Pauli umarim ki 1.Bundesligada kalir ve Naki de efsaneleri olur..

2 yorum:

Ice-Man dedi ki...

kısa süren sakatlığın ardından sahalara dönen borges'ten 3 gol birden:)

arnawut dedi ki...

tuttum bu elemanı:)