6 Kasım 2010

Skibbe-Gekas İkilisi.!



Yok yok bu sefer öyle değil.. Yani işin Skibbe sevgisi ile alakası yok. İşte alın bir Kicker, bakın FAZ, SZ her yerde bu ikiliyi görürsünüz. Kötü bir sezon açılışı yapsalar da toparlandılar ve ligin beşinciliğine oturdular. 13.St.Pauli ile aralarında üç puan var ama alacakları bir üç puan da onları üçüncü bile yapabilir bu hafta sonu.. Dolasyısla ben Alman basını kadar gösterişli sunmayacağım bugünkü görüntüyü zira tam da kırılma noktasına eriştiler..

Tam bugün Skibbe ve takımı Bundesliganın ortalarında mı yoksa ilk beşe mi oynayacaklar karar verecek zira önünde zorlu rakiplerden bir seri var.. Wolfsburg,Bremen,Hoffenheim, Bayern,Mainz filan.. Bugüne kadar oynadığı maçlar sonucunda düşme potasında gezinmeyeceklerini gösterdiler ama bugünden sonrası ise ligin zirvesinde mi yoksa ortasında mı olacaklarını belirleyecek.. ligin başında 50 puan hedefimiz demişti Skibbe ve sezon başı alınan iki mağlubiyet ile çok kişi bu hedefin çok da ihtimal dahilinde olamayacağını söyledi.. Şimdi 10 hafta geride kaldı ve 16 puan.. Gayet iyi.

Meselenin diğer önemli ayrıntısı Gekas.. Lincoln gibi düşünebilirsiniz aslında. 2006/07 Bundesliga gol kralı olan adam Skibbe'nin onu Leverkusen'e almasıyla farklılaştı. Leverkusen sonrası Berlin'dir filan kendisine gelemedi ve sene başında 1 milyon euro karşlılığında Frankfurt'a geldi. Bugün takımın 17 golünden 9'una imzasını attı.. Dahası maç başına Bundesligada topla en az buluşan ikinci oyuncu (25 kez). Bu 9 golü atmak için sadece 23 denemede bulundu.. Aslına bakarsanız Skibbe ile beraber yeniden doğdu..

Futbolcuların -misal Misimovic-Magath gibi- teknik adam sevgisi ve tercihi çok önemlidir. Yıldız olup dünyaya meydan okumanız ile üçüncü lige doğru yol almanızı belirleyen bir tercihtir bu. Selim Teber'in burada verdiğimiz röportajında da görebilirsiniz.. Caio dediğiniz adam almanca 'arkanda adam var' cümlesini dahi anlayamayacak ölçüde almancadan yoksun ve çok ciddi entegrasyon sorunu yaşayan bir Brezilyalı olmasına rağmen Skibbe ondan dahi verim alabiliyor.. Teknik adamların etkisi sadece teknik-taktik boyutunda değildir. Keza Skibbe'nin ya da Rijkaard'ın Türkiye'de başarılı olamamasının temelinde de bunun gibi ayrıntılar da yatar. Konuştukları dillerin içerisinde bulunduğu futbol ortamında 'geçerli' dil olmamasıdır. Bizim dilimizin ne olduğunu tartışır iken yine de bu bazen değiştiremediğimiz futbol ortamına göre bir seçim yapılması tavsiye..

Takımınıza bir teknik direktör tayin eder iken hangi kupayı kazandırdığı değil hangi koşullarda başarıyı nasıl yakaladığı üzerine daha fazla kafa yormalısınız.. O 'nasıl' sorusuna verilen cevabın buranın koşullarında da geçerliliği olabileceğini bilmek konumundadır yönetici abiler.. Bilgi dahi onu kazandığınız koşullarına bağlıdır ve başarıyı getiren doğrularınız her yerde geçerli olması mümkün değildir.

Löw Adanaspor sonrası çok uzun bir süre piyasa bulunmadı. Klinsmann'ın yardımcılığına gelesiye kadar olan süre oldukça uzundu ama onun Stuttgart Bermuda Şeytan Üçgeninden dolayı çok iyi bir hoca ve taktisyen olduğunu biliyorduk.. Ben değil Almanya Skibbe'nin futbol konusundaki bilirkişiliğini her zaman onaylar.. Bugünkü Löw algısına ulaşması için Löw kadar bekler mi bilemem ama bugün elindeki kadronun fazlasıyla hakkını veren bir teknik adam.. Twente'ye gitmedi ve burada kalarak bana göre doğru bir seçim gerçekleştirdi.. Bir gün bir yerlere geldiğinde bilin ki aslında o zaten bu konuda kendisini kanıtlamıştı..

Bugün bu ikilinin Wolfsburg maçı ile başlayan bir zirve yürüyüşü var. Onu biraz daha bekleyecek miyiz yoksa bu sene bir sürpriz yapıp Avrupa Kupalarına katılım göstererek kıdemini artıracak mıdır göreceğiz.. Bana göre Wolfsburg'u yenecektir ama Schalke'yi de yenecek şekilde oynasa da yenemedi.. Bekleyip göreceğiz..

TSİ ile 16:30.. Frankfurt- Wolfsburg.!

2 yorum:

Unknown dedi ki...

go Gekas go go go
adamlar kaptırmıs abi durmuyorlar, Wolsburg a yazık olmus( ya da iyi mi :p )

Alper dedi ki...

Bazen blogu bir kaç gün geriden takip etmek keyifli oluyor. Özellikle de sonuç böyle olunca..
Maçı Frankfurt Gekas'ın 2 gölüyle 3-1 almış.. yükseliş devam ediyor demekki.