29 Aralık 2010

Bundesliga----> Premiere Lig.!



İngiliz gazetelerine göre Dzeko 35 milyon euro karşılığında Man City'e transfer oldu. Bu transferde sorun çıksa dahi Wolfsburg en azından Dzeko'yu satmanın doğru olduğunun farkına varmış durumda. Wolfsburg'un çıtasının yukarısına çıkmış genç bir oyuncuyu bir bakıma zorla tutmak aslında yarardan çok zarar getiriyor.. Bundesliganın diğer kluplerinin aksine en az Bayern kadar ekonomisi sağlam olduğundan dolayı hiçbir şekilde Dzeko'yu vermeye yanaşmıyorlardı ama bunun doğru yol olmadığının farkına vardılar sonunda. Dzeko gibi bir oyuncu bir noktadan sonra zorlanıyor aidiyet konusunda.. Kaptan yaptılar ama pek işe yaramadı. Wolfsburg ile Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olacağım ya da bunu ben gerçekleştireceğim gibi bir hayali olamadı oyuncunun ve dolayısla burada kaldığı her dakika o muhteşem kariyeri zedeleniyor hissine kapılıyor artık..

Premiere Lig'e bence uygun. Buradan giden Berbatov, Dzeko kadar ilgi uyandırmamasına rağmen muhteşem Tottenham macerası sonrası Man U'ya geçiş yaptı. Dzeko da buraya yakın bir performansı orada gösterebilir. Ama işte Man City ne kadar doğru yer orasını bilemiyorum.. Ben futbolcu olsam en son gitmek isteyeceğim klup Manchester City olurdu..



Aslında dedikodudur deyip geçecektim ama Voller de açıklama yapınca ciddiyetine inandım. Man U 24 milyon euro karşılığında serbest kalabilir maddesinden dolayı bu transferi sezon sonunda bitirmek istediğini ve hatta bitirdiğini dahi söylüyorlar..

Kaleci fabrikasıydı Almanya ve aslında hala da öyledir. GS onca oyuncu getiriyor ama şu Rensing'i almayı düşünmediler bile ve o da Köln'e geçti. Hala ondan umutluyum ben ve daha pek çok yetenekli kaleci barındır Bundesliga içerisinde..

Rene Adler benim hala en sevdiğim kalecidir. Son dönem Neuer gelişimi/performansı önüne geçmiş olsa da hala o karakter, duruş ve istikrar açısından benim en sevdiğim.. Dzeko değil on tane sevdiğim oyuncu gitse de ben bir Man City taraftarı olamam ama Adler'den dolayı çok da fazla olmayan Man U sempatim artabilir kesinlikle..

Bu kaleciyi yeteneğinden bağımsız karakter olarak tanıyıp da sevmemeniz çok zor.. Umarım Dünyanın gözde kluplerinin birisinin kalesini korur ve demeçleri, kendisi daha çok takip edilir.

4 yorum:

vercignatorix dedi ki...

Dzeko ocak ayında Chelsea veya City ye gitmeyeceğim diye açıklama yapmıştı ama asparagas haber görünüyor buradan. Bence de City ye gitmesi son derece yanlış, Roma sezon sonunda Borriello nun 10 milyon € luk satın alma opsiyonunu kullanacak, Inzaghi bir daha topa değdiğinde 39 falan olacak, bence Milan a gidebilirdi. Olmadı bir kaç sene içerisinde Balotelli ile beraber gelirler inşallah.

alperensaylar dedi ki...

adler:) geçen sözlükte kelime ararken soyadını gördüm, karizmatik adam vesselam :))

Osman dedi ki...

Dzeko'nun zamani gelmistir artik. Aslinda ben onu Milan'a yakistiriyordum, ama gecen sezon o is olmadi ve artik Ibra orada.
Hala sasiririm, City'nin degisimine. Eskiden Oasis'in tuttugu, ezik Manchester'di ikinci ligde oynayan. Ingiltere'nin 1860'i gibi...

Ve lütfen, Adler gitsin United'e, ve Schmeichel, Barthez ve VdS sonrasi yeni bir cag baslatsin Old Trafford'ta. ve lütfen, öyle bir kivama gelsin ki, Polonya/Ukrayna'da o olsun Alman kalesinde. Nedense yumusak görünümlü Neuer'i sevemedim gitti.

PENALTY dedi ki...

Sami Yen'de oynadığımız Leverkusen maçında canlı seyretmiştim Adler'i. Leverkusen'in yedek kalecisi olarak gelmişti buraya. İnanılmaz beğenmiş ve Galatasaray'ın kalecisi olmasını çok istemiştim, tıpkı seneler önce Winfried Schäfer yönetimindeki Karlsruher'de oynayan Oliver Kahn gibi. Selamlar Borges