30 Ocak 2011

20.Hafta Bundesliga.!



Dortmund, Gladbach, Freiburg, Hoffenheim,Mainz,Bayern bu hafta deplasmanda kazandı. Sadece St.Pauli ve Leverkusen evinde kazanabilir iken tüm maçlar sonucunda beraberlik hiç olmadı. 6 takımın deplasmanda kazandığı bu ilginç Bundesliga haftasında Gladbach, Freiburg, Hoffenheim ve Mainz 1-0'lık skorlarla rakiplerini geçtiler.. İlginç bir haftasonuydu..

Dortmund ve Leverkusen oynayarak kazanmaya devam ediyor ki ilerleyen haftalarda yanlarına Bayern'i de alarak şampiyonluk yarışını kızıştıracaklardır. Nuri atılan üç golde de pay sahibiydi.. Charles Takyi çok yetenekli bir orta saha ve fakat disiplinsiz.. Deniz ile beraber cezalandırılmıştı teknik adam tarafından ve geçen hafta affedildiler.. Bu hafta da muhteşem bir gol atması bir yana takımın galibiyetinde önemli rol sahibiydi.. her hafta biraz daha güzel oynuyor Thomas Müller. Bayern her kulvarda zirveye doğru yürür iken Müller'in bu formuna Riberysizlik ortamında ihtiyacı olacaktır.

Belki de en önemlisi Vidal. Hannover karşısında Ballack'a yer açan teknik adam Vidal'ı öne çekti. Ballack-Rolfes defansif ikilisinin hemen önünde yer aldı ve golü attığı gibi takımın iyi oyununda etkisi büyüktü. Bir adam düşünün sahanın her yerinde forma giymiş olsun. Arturo Vidal çok ama çok önemli bir oyuncu olmuştur Leverkusen için.. Schmelzer girdiği bütün ikili mücadeleri kazanır iken Vorsah'a çarpıp giren o gol ise Hoffenheim'ın yeni teknik adamı ile ilk galibiyetini almasını sağlamıştır. Simons izlediğim maçlarda her zaman Nürnberg'in en iyisi olmuştur. Yaşı müsait olsaydı hemen alın diyeceğimgillerden..

3 yorum:

Yaz Helvası dedi ki...

Pauli için şeker gibi bir haftasonu oldu valla. Bir de bu hafta derbide HSV'yi geçerse onun havasıyla ligde kalır diye düşünüyorum.

Borges dedi ki...

Pauli hayatının maçını oynadı, müthişti..

Osman dedi ki...

Hummels nasil bu 11'de olmuyor, hayret.