1 Mayıs 2011

1 iyi 1 kötü.!



Öncelikle bir taraftar grubu olarak 1 Mayıs'a iştirak etmelerinden dolayı pankartlardan bağımsız bir şekilde değerlendirilip tebrik edilesi bir taraftar grubudur. Haberlerde okuduğum kadarıyla Galatasaray ve Adana Demirspor taraftar grupları da katılım göstermişlerdir.

Lakin bu pankart nedir böyle yahu ? İhtimal o ki bunu liseli bir kaç velet hazırlamış Çarşı'nın ablemini kullanarak asmışlardır. Böyle bir saçmalığın düşünüp taşınılıp karara varılarak onca güzel yaratıcı eylemlerin planlayıcısı olan bir taraftar grubu tarafından yapılması mümkün değildir. Tarz, uslup ve içerik dahil her açıdan yerlerde sürünen bir zekanın ürünü olsa gerek..

Ve fakat bizim ülke öyle bir yere geldi ki 'AKP'ye karşı' olduğu için bir kesim 'Süper yaaa helal' diyecek ve diğeri de küfredecek.. İçerik önemsiz, ülkenin genel durumu da aşağı yukarı böyle. Soğuk savaşın bir başka versiyonu bugün burada.



Bir de şuna bakın.. Helal.!

Zeka budur.. Yaratıcılık da.. Muhteşem.! İki pankartın aynı gruba ait olduğunu düşünmek bile tuhaf. Sonuç itibari ile eleştiri okları Çarşı'ya yönelik olmaması gerekir ya da bir eleştiri olacaksa da tüm eylemlerini topladığınızda artık bir bütün etmediğini ve dolayısla daha keskin çizgileri olan bir oluşum olması gerektiği üzerine durulmalıdır. Önüne gelenin ismini andığı/karaladığı yerde bunu nasıl başarırlar bilemiyorum ama yakın zaman içerisinde bir şeyler yapmalıdırlar..

Forza'da yapılan açıklamaya göre yukarıdaki küfürlü pankart ile Çarşı'nın bir ilgisi yokmuş.!

9 yorum:

Edebali dedi ki...

"Çarşı" isminin artık telif hakkını mı veya patentini mi alırlar onu bilmem. Ama önüne gelen kullanamamalı böyle bu ismi. Çünkü sonra tüm gruba mal ediliyor bu saçma şeyler.

Barakuda dedi ki...

erbakan pankartıyla da ilgileri yoktur zaten..

dün derbide gs taraftarı maç öncesi, vefat eden emre ile ilgili taziyelerini ardı arkası kesilmeyen tezahüratlarla bütün beşiktaş taraftarına iletirken ve eski açıktakilerin alkışını alırken kapalıdan gs amigosuna "amigo sen kimsin tutunduğun o direk götüne girsin" diyen, başsağlığına bu cevabı uygun gören binler de çarşıdan değildir zaten..

cıkcık..

aprile dedi ki...

Futbol, oyuncu ve taraftarı ile zeka ile bütünleşince futbol oluyor zaten. İkinci pankart için bir "helal" de benden.

pink dedi ki...

Abi 'liseli' sözcüğünü kullanmak yasak.Haberin yok galiba senin.Aman diyim=)).

Şairler Parkı dedi ki...

@Barakuda

Eski Açık'taki taraftarların alkışlaması gayet doğal, çünkü sesinizi Eski Açık duydu.(Eski Açık'taydım)Maç sonunda Kapalı'dan birçok kişiye sorduk, duymamışlar ne dediğinizi.

Ha bir de şunu ekleyim, Emre'den önce dakikalarca " götünden kan almaya geldik" diye bağırınca, peşine başınız sağolsun diyince Eski Açık'ta bile bu ne perhiz dialogu döndü,ona rağmen alkışlandınız.

Ege

Tunç Bozacılar dedi ki...

BARAKUDA;

GS'nin Emre tezahüratından sonra Kapalıdan ve tüm tribünlerden gelen alkışı duymadın galiba. Hatta GS önce duyuramadı sesini, sonra bir kaç kez daha bağırdı Emre diye... Küfür kalmış aklında, işine böyle gelmiş demekki...

Tunç Bozacılar dedi ki...

Ha bu arada koskoca GS taraftarının maç boyunca sanki başka tezahürat, slogan, beste, güfte yokmuşcasına Beşiktaş ananı s....ye geldik Beşiktaaaaşşş diye bir tarafını yırtmasını da pas geçiyorum dikkat ettiysen...!!!!

Barakuda dedi ki...

işime niye gelsin yavrucum.. karşılıklı küfürleşmeler hep vardır statlarda.. bunu da küfüre karşıyız diyenler daha iyi duysun.. vurgu yaptığım kısım başsağlığının 2 saniye sonrasında verilen cevaptır.. ayılıktır.. o ünlemler..

..

kutay dedi ki...

cumartesi günü inönü'de olan'a şaşırmıyoruz artık. "duyamadık" pek ınandırıcı değildi zaten, t2'de alkışları yazmış zaten.. neyse sorun o değil, yazı konusuna gelelim:
çarşı'yı ve diğer tribünlerden ayıran en önemli fark (iyi veya kötü / doğru veya yanlış) fazla özgürlükçü olması. her isteyen istediği pankartı hazırlayıp altına çarşı ekliyor, ve hatta bunu kendi isteğiyle yapıyor.
bizim tribüne bakınca pankart hazırlayınca altına ultraslan'ı koymak zorundasın. ve eğer tasvip edilmeyen bir şey varsa açılmaz.
misal şu akp pankartını ua diye biri açamazdı, çünkü açıkça söylemek lazım yemezdi.
ilk bakışta çarşı adına olımlu bir özellik, herkesi özgür bırakması. ama sıkıntıları da oluyor.