16 Mayıs 2011

Asıl Şampiyon.!



Sezonun Şampiyonu Borussia Dortmund..



ve bu başarı da emeği en çok geçen asıl şampiyon ise taraftarlarıdır.!

Başarıda yalnız olmazsınız ve fakat bu taraftarlar bu takım düşme korkusu yaşadığı onca dönemde de bu takımın yanındaydılar. işte budur bir şehrin aslen futbol kulubü olması. Sadakat ? Ya da yensen de yenilsen de seninleyiz'in karşılığını veren burasıdır.. Helal Olsun Avrupa'nın Barça'dan sonra stadyumunda en fazla kalabalığı oluşturan bu topluluk her türlü övgüyü hak ediyor.

Dortmund o bölgenin en büyük şehri kuşkusuz. 600 bin insan(8 çarpı Stadın içindekiler) yaşıyor ama hepsi de bu. 20 milyonluk İstanbul'da Galatasaray ya da diğer büyükler yarıştan koptuğu zaman stada gelen insan sayısı eşittir Dortmund küme düşme mücadelesi verdiğinde deplasmana götürdüğü seyirci sayısı..

Siz takdir edin artık gerisini..

6 yorum:

Erdem Karakuş dedi ki...

Bence Türkiye ile kıyaslamak doğru değil. Misal diyelim ki Galatasaray taraftarı Arena'yı her maç doldurmuş olsaydı, her maç takıma destek vermiş olsaydı. Futbolcular da Polat da çıkar derdi ki siz bizi eleştiriyorsunuz ama bakın taraftar arkamızda, demek ki icraatlerimizi destekliyorlar.

Ve bu söylediğimin olacağı 100% ihtimal. Bunlar pişkin insanlar çünkü. Desteği falan haketmiyorlar.

Borges dedi ki...

abi bu bahane değil ki. Çıkar az önce gördüğüm hayvani boyuttaki 'Yönetim dışarı' pankartını gösterebilirim (Köln'e ait) Schalke o stadı doldurduğu sürece protesto etkinliği artar.. Magath'ı menajer Müller'i Schalke o stadı her maç doldurarak gönderdi gerekirse başkanı da.. gibi. Bu başka bir şey.

Ozan Gunduz dedi ki...

Rica etsem Dortmund bilet fiyatları ile GS bilet fiyatlarını karşılaştırabilir miyiz? Belki aradaki farkın bir bölümü de bundan kaynaklanıyordur. Şahsım adına konuşayım GS-Sivasspor maçına kale arkası 50 TL ödemek bana akıllı bir iş olarak gelmiyor. Ve her şeyi maddiyata dökmüş bir klube ne kadar sahip çıkabiliriz?
Bir maç biltei alacağız, yok GS bonus, yok GS mobile vs... Takım bir maç kazanıyor, bir bakıyorsunuz sonraki maç bilet fiyatları %40 artmış. En güzel, en samimi duygularımız sömürülüyor taraftar olarak ve ben bunu hazmedemiyorum, üzülüyorum üstad.

Borges dedi ki...

Ozan Günduz: Çok haklısın. Bu kuluplerin bu saçma politikasını anlamış değilim. ucuz biletle stadı doldurup milyon değerindeki üç puana avantaj sağlamaktansa buradan kar yapacağım diyerek..

Böyle pahalı bilet hiçbir yerde yok ama abi yine de 20 milyonluk şehirden bazı maçlarda 10 bin Galatasaray izleyicisi çıkmaması..

Bayern büyük takım ve içeride dışarıda beş yıldır stadında bir kişilik boşluk dahi yok.. gibi. frankfurt köln v.s.

aprile dedi ki...

yazılan yorumlara katılıyorum, hayatımın ilk futbol maçına bu yıl gittim. GS-FB derbisi, Arena da. GS logolu kredi kartı olmadığından aldığımız biletlerin fiyatı 200 tl civarıydı. çok yüksek rakamlar. bilet alış sistemi değişse daha iyi olacak. futbol halk sporudur ne olursa olsun.

Devil dedi ki...

Bizde futbol sadece futboldur(!?), ama onlarda futbol sadece futbol olmaktan çok daha öte bir şey. Belki budur sebebi.