19 Mayıs 2011

Bundesliga Transfer: Tavsiye.!



Yıldız oyuncu alırsınız ama her takımın bence 'yıldız' kapasitesi belirlidir. Hem maddi hem de karakter açısından 'fazlası' takım olma olgusuna ket vurur. Klose ya da Forlan gibi istisnalar olsa da genelde yıldız oyuncunun karakteri aşağı yukarı bellidir. Bu aslında Real Madrid için dahi geçerli olan bir futbol doğrusudur. Özellikle bizim ligimizin her takımının daha çok keşife ihtiyacı var. Premiere ve La Liga'yı bir kenara bırakırsak aslında Serie A da dahil olmak üzere İtalya-Almanya ve Fransa'nın orta sıra takımlarının potansiyelli oyuncularına el atılması oldukça mantıklıdır her anlamda..

Ben üzerime düşen görevi yapıyorum ve yetenekli,ucuz ve iş yapar olarak benim gördüğüm ve fakat almanların henüz benim gibi görmediği oyuncuları sıralıyorum. Gönül isterdi ki Reus, Marin,Vidal, Götze gibi hemen herkes tarafından değeri bilinenleri buraya yazalım ama daha çok olabilitiretesine bakarak değerinin altında alınabileceklerden bir liste oluşturuyorum. Çok fazla vaktim olmadığı için sıralama daha çok aklıma ilk düşen kimse ona göre yapılacaktır.. Kriter fiyat uygunluğu ve daha çok yaş..

Önerilen futbolcular 'uygun' ve fakat sadece üç büyüklere değil Anadolu kulupleri için de geçerlidir. Altta 'ne işi olur bunun GS-FB-BJK''de yorumları olmasın. 18 takımı var Süper Ligimizin..



Sami Allagui 1986 doğumlu, Mainz'de oynuyor.! 9 Numara.!

Fürth'ün tunuslu kara çocuğuydu. Mainz'in Schürrle-Szalai-Holtby gibi yeteneklerinin arasında sağlam bir Joker rolüne büründü ki en fazla sonradan girip de gol atan oyuncu olsa gerek. Kısaca Hakan Şükür tipi sağlam 9 numara.!

Tuchel'in Bayern'i yıkan pres sisteminin başrol oyuncusu idi. Boyuna bakarsanız o gol vuruşu anında ortaya çıkardığı tekniğini göremeyebilirsiniz. İşleyen bir makina olursa verimi böyle oyuncularla alırsınız.. Ben Galatasaray'a ucuz olması nedeniyle öneriri iken her türlü kulupte sorunsuz oynar..

Alınabilir mi ?

2013'e kadar Mainz ile mukavelesi var. Lakin değeri Tuchel'in rotasyon sisteminden dolayı tam olarak piyasaya çıkmış değil. Dolayısla bonservisine para ödeseniz dahi bu çok uçuk bir miktar olmayacaktır.. Keza kendisine de ödenilen rakamın alacağınız verimin yanında sözü bile edilmez. Kafacı,voleci,presçi 86 doğumlu bir dokuz numara.. Her kulube tavsiye edilir..



Patrick Ochs.! boşa çıktı, sağ bek 1984 doğumlu.

Belli mi olur Diego bile gelir bir sorun olur oynayamaz ama Patrick Ochs için böyle bir ihtimal dahi yoktur. anlatalım..

Orijini sağ bek ve o şekilde kullanılması kanaatindeyim. İlk defa Skibbe bu oyuncuyu sağ açık oynattı. Lakin alacak olan takım onu koysun sağ beke ve 34 maç sorunsuz oynayacak güzel bir oyuncuya kavuşsun.

Çok fazla Frankfurt maçını doksan dakika izlediğim için yanılma payımın en düşük olduğu oyuncu olduğunun altını çizmeliyim. Aslında bu oyuncuyu Magath devre arasında bonservisine de sağlam bir para vererek alacaktı eğer ki Farfan'ı Wolfsburg'a satabilmiş olsaydı.. O zaman Frankfurt'un düşme ihtimali de olmadığından kıyılacak bir miktar para söz konusuydu. Oysa şimdi takımı küme düştü ve sözleşmesi ikinci Bundesligayı kapsamadığı için boşa çıktı ve hatta veda dahi etti.. Transfermarkt değeri beş milyon olsa da fazlası bu oyuncuya verilecekti daha bir kaç ay öncesi..

Galatasaray'da Sabri var, benim vazgeçilmezimdir. Fenerbahçe'de Gökhan Gönül giderse ya da Hilbert'den memnun değilse Beşiktaş bu oyuncuyu düşünmelidir. Bek'e koyulursa yaptığı bindirmeleri ve mücadelesi ile hem defans hem de ofans olarak takımın seviyesini atlatır.. Buraya alınma nedeni bonservisi elinde oldukça düşük maliyetli olmasıdır. Devre arasında Magath Schalke'ye istediği gibi Wolfsburg'a da isteyebilir. Dahası Bundesliga piyasası bir hayli iyi amma velakin çok değil biraz değerinin üzerinde para ile 34 maç oynayacak bir beke kavuşabilirsiniz.. İhtiyacınız varsa koşulları açısından daha iyisini en azından Bundesligada bulamazsınız..



Mirkan Aydın, 1987 doğumlu. Bochum'da oynuyor Forvet.


Şurada hazırladığı golü var.

Burada ise oynadığı son maç içerisinde attığı iki gol var ki bu galibiyet Bochum'a birinci Bundesligaya çıkmak için son şansı kazandırdı

Şimdi aramaya üşendiğim benim izlediğim maçlar içerisinde attığı ve hazırladığı goller var ki inanılmaz. Dahası henüz keşfedilmemiştir. 1987 doğumlu oyuncu olur da Gladbach'ı da eleminasyon maçında altedecek golleri atarsa birinci Bundesligaya takımını çıkarır ve transferi biraz zora girebilir.. Ve fakat Favre'nin takımı Bochum'u ikinci Bundesligaya yollarsa bonservisine en fazla bir milyon verip kendisine daha az olmak kaydıyla ikinci Cenk Tosun'u yakalamış olursunuz..

Teknik, çalımcı, golcü olan Kürt asıllı türk pasaportuna sahip oyuncu çok ama çok karlı bir transferin öznesidir.



Dante, 1983 doğumlu, 1.88 boyunda.. Gladbach'da oynuyor. Defans.

Gladbach düşmezse Mirkan'a düşerse de Dante'ye hücum edin işin doğrusu. Canlı canlı iki maçına denk geldiğim için söyleyebilirim ki son derece kaliteli bir defans oyuncusu. Aslında oyun tarzına ve okumasına baktığınız vakit rahatlıkla defansif orta saha olarak da kullanılabilir. Boyu posu yerinde ve bileklerine de hakim.. Sakatlıkları, kırmızıları oldu ve fakat ucuza kapatılabilecek sağlam bir defans olduğu gerçeğini değiştirecek düzeyde değil..

Sorun şu ki 2014 yılına kadar sözleşmesi var takımıyla ama her şey Mirkan Aydın'ın atacağı iki gole bakar.. Düşerse ikinci Bundesligaya kaçırılmaması gerekir. Herkes Reus'a üşüşür iken siz de bu cevheri çekip alın oradan derim..

İkincisi bu oyuncunun burada yer almasını nedeni şefi olduğu defansın bundesliganın en kötü defansı olması. Takım halinde bu sorunu yaşar iken değeri olağanın çok çok altındadır bu yüzden. Görüntüye aldanmayın ve hali hazırda değerinin altında işlem görür iken 'değerini' bilin..



Christian Fuchs, 1986 doğumlu. Sol koridor..

Teknik sol beklerden. Dedikodusu da çıktı Galatasaray da ilgilenenler arasındaymış. Frikik filan da çakar.. Sol kenarın neresine koyarsanız koyun verim alırsınız. Kusuru ofansif olarak iyi olduğu ölçüde mücadele gücü olsa da defansif sorunlara neden olması. Lakin takım savunmasının olduğu ve sürekli hücumun düşünüldüğü yerde çok ideal bir sol bektir kendisi..

Mainz'da muhteşem bir sezon geçirse de bonservisi hala Bochum'dadır. Mainz almaya çalışıyor ve satış opsiyonu var diyorlar. İşler karışık burada.. Henüz anlaşma olmamış iken çok fazla para vermeden bu oyuncuyu çekip alabilirsiniz aslında..



Pedro Geromel, 1985 doğumlu. Köln'de oynuyor, defans.

Şöyle transfermarkt fiyatına bakayım dedim de çoktan uçmuş. 8 milyon yazıyor ve haliyle keşif olmaktan bir hayli öte.. Keza Dante'nin de onca kötü görüntüsüne rağmen fiyatı bir hayli var. Yine de ben Geromel nezdinde akıllı defans oyunculara karşı zaafımı belirteyim. Ölçüsüz girenlerden ziyade doğru yerde doğru hamleyi yapanı severim. Geromel oyunu okuması, hamleleri nedeniyle zeki defans oyuncularının başını çeker.. Bu oyuncular yönetir defansı ve başarısı kendi performansının dışında etkilediği diğer oyuncularla beraber ölçülür. Bunların babası da Cannavaro'dur..

Biraz para verip beş yıl sıkıntı yaşamak istemiyorum defansta diyengiller için uygun oyuncudur.



Sebastian Mielitz, 1989 doğumlu. Bremen'in üçüncü kalecisi.

Kaleci futbolcuya benzemez. Mücadeleci ve hırslı olması yetenek olmadığı vakit değeri yoktur. Ve bu Köln karşısında ilk defa izlediğim üçüncü kaleci safi yetenektir arkadaş.. Twente karşılaşmasında da şampiyonlar ligi tecrübesi edinse de aslen Bremen'in üçüncü kalecisidir. İsterim ki bir Anadolu kulubü şu kaleciyi kiralasın sonra da alsın ve sağlam bir yetenek kazansın dünya..

Ne bu filan demeyin zira bir Galatasaraylı olmadığınız takdirde böyle kaleci manyağı nasıl olduğumuzu anlamanız çok zor..



Pirmin Schwegler, 1987 doğumlu merkez orta saha, Frankfurt.!

taktgeber derler almanlar bu oyuncu tipi için. Hani bir şarkı için ritmi verir ya kenardan birisi.. öyle bir şey. Tempo belirleyicisi. Nuri Şahin'in küçülmüş de cebime girmiş hali diyeceğim de Nuri kaç yaşında ki..

Bu oyuncuyu Frankfurt'a leverkusenden tanıdığı için Skibbe getirmişti. O düşmekten son anda kurtulan takıma kattığı dört önemsiz isimden birisiydi Schwegler ve fakat bu yaşında o takımın kaptanı oldu ve merkezin vazgeçilmezi. Mücadelesinin yanı sıra her iki ayağını da kullanması, tempoyu belirlemesi ve oyunu doğru bir şekilde açması onu önemli kılan özelliklerinin arasında.. Genç ve oldukça verimli bir oyuncudur ilgilenenler için..

Seyredilen onca Frankfurt maçı içerisinde Patrick Ochs ile beraber her daim ortalamanın üzerinde performans göstermiş bir kaç oyuncudan birisidir. Alınasıdır.!



Patrick Herrmann, 1991 doğumlu. Aslen sol ama sağda da oynarım diyen kenar adamı. Gladbach.!

Bu sene öyle oldu ki kenarda köşede sevdiğim oyuncuların hemen hepsi yıldızlaştı. Sezon başı Götze dediğimizde tanıyanı yoktu şimdi Arsenal istiyor. Bu oyuncunun takım arkadaşı Reus'u Bayern'den tutun da Dortmund'a kadar.. Ne İlkay kaldı ne Mehmet Ekici.. Herrmann ise nedendir bilmem benim beklediğim ilgiyi uyandırmadı en azından şimdilik.. 24 maçta forma giydi ve az ama öz gol attı.. Tam olarak potansiyelini açığa çıkaramasa da inanılmaz güzel bir yatırımdır bana göre..

Geleceğin yıldızları arasındadır. Azıcık da bu riskleri alsanız..



Charles Takyi, 1984 doğumlu. Ön alan oyuncusu. St.Pauli

Aslında bir kulup bu oyuncuyu almak istese durun almayın o parti boy, disiplinsiz diye ortaya çıkarım. Lakin bu yeteneğe sahip oyuncunun ikinci lige düşmesiyle olurundan çok daha aşağı bir fiyata transfer edilebilirliği söz konusu. Dolayısla bu listenin amacı da böyle bir şey. Değerinden aşağı fiyata çekip alınabilecek oyuncular..

Fürth'de iken bir kaç maçını canlı canlı izledim. Bileklerine hakim, çok teknik ama işte disiplin sorununu halletmeniz gerekiyor. Deniz Naki ile beraber partilerde gezmelerden dolayı sürekli ceza aldı bu sene.. Yine de ben olsam şansımı denerdim..



Marcel Risse
, 1989 doğumlu. Leverkusen'in sağa sola kiraladığı kenar oyuncusu.


Geçen sene aslında Nürnberg'in ligde kalışında etkisi olmuştu. Son dönem performansı ile altı asist yapıp takımın en çok asist yapan oyuncusu olmuştu ki birisi ligde kalma maçında idi. Bu sene başında ise Leverkusen oyuncuyu Tuchel'in Mainz'ine kiraladı. Bana göre çok ama çok yetenekli. Fizik mülemmel.. Sadece tekniği ve hızı ile değil presi ile de hırpalıyor sol kenarı.. Geleceği çok parlak.. Akıllı olan şimdi onu çekip alır. İnanmayan izlesin iki ilk on bir çıktığı maçı ve kendisi karar versin.. Seneye bulamazsınız, şimdiden söylemesi..

# Sabaha bu listeyi yapsam bu kadar oyuncu daha çıkar ama şimdilik yeter. Aklımıza düşer ya da yorumlarda hatırlatılırsa ekleme yapılacaktır. Sırada 'gurbetçiler' var ama gece çıkılacak olan Hamburg yolculuğu öncesi buna vakit bulabilir miyim bilmiyorum.

9 yorum:

aks111 dedi ki...

mütevazılık etmişsin.ligde 18 takım var diye :D.daha önce kimlerin oynadığını düşünürsek oynar bu adamlar büyüklerde bana göre.Konstantin Rausch var hannoverde ona ne diyosun bana göre gelecek var onda.

thegunners16 dedi ki...

Valla şu saydınığız isimlerden taş gibi bir defans hattı çıkar.Umarım takımlarımız görür bunları ve izleriz bu oyuncuları..
Hocam birde bir şey sormak istiyorum.Frankfurt küme düştü.Serbest mi kaldı Ochs ? Ya da Mönchengladbach düşerse Dante'de mi serbest kalacak ?
Saygılar,sevgiler..

Borges dedi ki...

thegunners16: Ochs'un sözleşmesinde madde gereği.. Dante'nin böyle bir maddesi var mı bilmiyorum ama ikinci bundesligadan oyuncu almak her zaman birinciye göre daha kolaydır.

Hannover'de Ya Konan ya da Schmiedebach gibi çok iyi oyuncular var. buraya vaktim olsaydı Lars Stindl'i de alacaktım ama işte bu kadar şimdilik.

aks111 dedi ki...

Konstantin Rausch u sormuştum ben ama neyse yanlış anlaşılma oldu galiba.

çubuk makarna dedi ki...

danteyi dün eleme maçında izledim. iyi top kullanıyor ve geriden topu oyuna çok iyi sokuyor. daha önemlisi her yan topta kornerde ileriye çıktı ve bütün kafa toplarını aldı. bizim ligde duran toptan çok gol oluyo lugano veya iyi zamanındaki servet gibi sezonda 5-6 gol yazabilir

Quantum dedi ki...

Kürt asıllı türk pasaportlu. Bir daha girmem bu bloga yazık. Madem böyle bir şey yazma ihtiyacı duyuyorsun Kürt asıllı Türk pasaportlu yaz zira T büyük olmalı.

Yasin dedi ki...

harika liste, harika bakış açısı. Fuchs için tanıdığım herkese öneri veriyorum kaç aydır, milli maçtan sonra farkına varıldı. eğer Sezgin ekibi kalsaydı sanırım almamız olası isimlerdendi, dedikodular umarım o kaynaktan değil de yeni ekiptendir. ırkçılık yok ama kuzey avrupalı oyunculara biraz daha fazla ihtiyacımız var disiplin istikrar vs. den dolayı

menderes mete dedi ki...

burak kaplan hakkında bilgi verebilir misin? beşiktaşla anlaştığı söyleniyor..

Taci YALÇIN dedi ki...

Dante'yi şu sıralar Fenerbahçe'nin olası bir Yobo transferinin gerçekleşememesi durumunda plase olarak gördüğü konuşuluyor. Ne kadar doğru bilemem.