4 Ağustos 2011

Löw İlkay'ı Çağırdı.!



Artık o da Alman milli takımına doğru gidiyor. Löw onu çağırdı.

Mesele Almanya milli takımı olduğunda o kadar güzel yorum yapabiliyorsunuz ki Türkiye'de eksik olanın ne olduğunu da görebiliyoruz. Kim nerede nasıl oynar ne şekilde her şey ortada. Almanya'da 4'lü defans var efendim. Bunların önünde iki defansif-merkez orta saha. Önlerinde bir üçlü ve merkez forvet..

İlkay beni ilk etapta yanılttı. Ben onun Nuri'nin bölgesine alternatif olamayacağını düşünüyordum ama Jürgen Klopp benimle aynı fikirde değil. Tamamen Nuri'nin bölgesine transfer edilmiş durumda. Sven Bender'in yanına gelecek olan isim İlkay. Alman milli takımında ise bu açıdan Schweinsteiger ve Khedira'nın koltuğunu sallaması bekleniyor zira öndeki üçlüden Mesut'un yeri garanti iken Podolski gibi milli takıma muhteşem hizmetler veren oyuncunun dahi Schürrle gibi muheşem bir alternatifi var. Keza Thomas Müller'in bölgesine de Marin ya da Reus gibi üst düzey yetenekler sıraya geçmiş durumda.. Dolayısla İlkay'ın yatırım yapması beklenilen en zayıf bölgesi Khedira ki Real Madrid'de formayı giyiyor bu zayıf bölge..

İlkay hazırlık maçlarında çok güzel bir asist yaptı. Öndeki inceliğine diyecek bir şey yok ve fakat ben ısrarla bu bölgede defansif zaafiyeti nedeniyle işinin zor olduğunu düşünüyorum. Ola ki Kehl sakatlanmaz ise bu sene İlkay-Bender'den ziyade Kehl-Bender'i izleyeyebiliriz. İlkay'lı orta saha her daim önde daha defansif oyuncuları zorunlu kılıyor Greusskreutz ve Kuba gibi..

Bekleyip göreceğiz.. Serdar-Mesut derken bir de İlkay girdi içeriye. Yirmi sene sonra şu yorumu yapmak mümkün olacaktır:

'Alman milli takımı çok iyi ama tek sorunu içeride biraz fazla Alman olması..'

9 yorum:

delorean dedi ki...

Sven Bender abi Lars değil :)

Borges dedi ki...

Lars elbette Leverkusen'de. Onunla ilgili haber okudum aklımd ao şekilde kalmış. Sağolasın. Şu ikizleri 1860'da iken kapacaktı bir takım ki.. çok iyi iki futbolcu:)

raul dedi ki...

hayırlı olsunda,bu fotografdaki arkadaki veletin yüzü neden buzlu ben ona takıldım:))

Borges dedi ki...

Çocukları korumaya yönelik bir eylem ama ben de tam anlamadım.

tearkan dedi ki...

gitsin. nasılsa bizim ortasahada selçuk şahinimiz var. gökhan zan varken serdar'ın lafı bile olmaz aten. yazıda ismi geçmese hiç aklıma bile gelmezdi.

mesut'a zamanında çok kızmıştım yalan yok; ama en iyisini yapmış valla. son milli takım seçimi iyice gösterdi bunu. çağlar birinciler, gökhan zanlar, sarbiler, selçuklar layık bize.

delorean dedi ki...

Grenoble'den S.lisbon'a giden sol bek Atila Turan'ın milli takıma çağrılamamasındaki mantığı kimse açıklayamaz.Zaten artık milli takımı takibi de sorgulamayı da bıraktık.
Bu arada Mainz'i de kutluyorum.Gaz Metan Medias diye saçma bir romen takımına elendiler.Penaltılara bırakırsan sonuç kaçınılmaz zaten. Hamburg,Bremen gibi takımlar avrupaya katılamazsa böyle olur tabi.

Borges dedi ki...

delorean: Mainz kötüydü ve hatta Tuchel'i de eleştiriyorum Stieber'i oynatmadığı için ve fakat biraz da kiralık oyuncuların gidişi ve Schürrle gibi 10 milyona sattığı oyuncuların yerlerini kolay kolay dolduramadığı içindir..

Fuchs-Schürrle-Holtby gibi oyuncuları yok. Szalai hala sakat.. burası mütevazı ve bütçesi sınırlı bir kulup. Yunus'udur Ujah'ıdır 20 yaşında ve hazırlıyor. Üç dört ay sonra ancak kendilerine gelirler..

Feridun Bitir dedi ki...

7 adet milli takim formasi olan ve bir zamanlar cok sevdigim milli takimi artik takip etmiyorum, o kadar soguttular beni böyle sacma sapan ve haksizligin tavan yaptigi kadrolar ile

Adsız dedi ki...

Kendi takımında sezon boyunca 90 dakika maç oynamadan sakatlıktan yeni çıkmış Musa'yı, Kasımpaşada oynadığı dönemde adı milli takımla anılmazken Galatasaray'a attığı imzanın ertesinde kadroya çağrılan Yekta içerde bunlar olurken diğerlerine kızmak boşş

Her turnuvada maçlarını takip edip finali bir türlü yapamayan Hollanda'dan bıkmışken,Almanya yı takip etmek için iyi bir neden.

Almanlar kazanırsa bizde kazanmış olacağız geyiği ilk defa bir anlam ifade eder belki.
4 milyonla almanyada bir nufuz oluşturamadık ama belki 4 oyuncu buna bir ön ayak olur.