11 Eylül 2011

Gitmek/Dönmek!



Artık bu "gitmek" mi "dönmek" mi bilmiyorum. Bildiğim bir şey varsa kendimi bildim bileli yollardayım. Yarın akşam üstü Türkiye'de olacağım ve uzunca bir süre de kalacağım. Bir bakıma şimdilik 7 yıl 7 aylık süreç sona erdi gibi.. Tuhaf bir duygu ve henüz içerisinde bütünün büyük parçası olarak yer aldığım sürece tarif edilmesi zor. Zamanla bir gece yarısı her şeyi çok daha ayrıntılı bir şekilde yazıp paylaşmak üzere Hoşçakalın ve Hoş geldim:)

10 yorum:

Del Piero dedi ki...

Hoş geldin!

Semih dedi ki...

Hoşgeldin.Umarım iyi vakit geçirirsin.

Must. dedi ki...

Üstadım Bundesliga'yı da bırakmazsın umarım (:

Fuzzy Logic dedi ki...

Anladigim kadariyla (senin de emin olmadigin) bir yurda dönüs var gibi. Gecen sene bunlari yasamis biri olarak sana ilk 2-3 ay icin kolay gelsin diyeyim.

Aslinda bu baskalari tarafindan her ne kadar "ciktigi kabugu begenmeme!" gibi düsünülse de aslinda cok da insan olmak ile alakali. Sonucda ben de 24 yil istanbulda yasadiktan sonra almanya'ya gidip bes sene kaldim. Hepimiz insaniz istesek de istemesek de yasadigimiz cevreye ayak uydurup belli bir zaman sonunda onun bir parcasi oluyoruz. Bence bu cok insancil bir durum. Mesela benim tüm ailem burada istanbulda ve burada mutluyken ani bir kararla almanyaya gitmistim ama bes senenin sonunda gelmek istemesem de donmek zorunda kaldim. Oranin düzeni, özgürlügü, insanlarin bireylere olan saygisi, eh birazda ask-mesk olaylara baglasada da sartlar donmeyi gerektirdi.

"Sudan cikmis balik olmak" nedir iste insan o zaman anliyor. Ben üniversite arti yüksek lisans boyunca istabnulda minibüse biner ve bu yolculugu cok normal karsilardim. Almanyadan dondukten sonra bindigim minibuste kafama "dank!" etti. Minibus ayni, yolcular ayni, soför ayni, trafik ayni ama ben farkliydim. Minibüs soförü öyle bir sürdü ki, uzun zamandir trafikte bu kadar korktugum bir yolculuk yapmamistim. Varmak istedigim noktaya cok uzak nbir mesefe olmasina ragmen indim minibüsden ve yürüdüm, bir süre de minibüslere (bilimum taksi, otobüs gibi seylere) binemedim. Vapurlar iyi, onlarda sorun yok, aksine onun romantizmini de özlemisim. Bunun gibi örnekleri artirir insan mesela yolda sokakta kalabaliktan yürüyemez insanlar üstüne basacak gibi olur. Kuyruk olur her gittigin yerde mesela. Ama isin enteresan yani insan yurtdisinda kaldigi süre icinde yurda ne zaman tatile gelse bunun farkina varamaz. iste yasamak ile turist olmanin farki da burda zaten. insan geri donüp de "evet oglum. artik burada yasiyorsun" dediginde bazi seyleri idrak etmeye basliyor.

Ama gene insan olmanin belirtisi iste, alisiyorsun. Insan istese de istemese de sartlari gozlemleyip ona alisiyor. Artik minibüs'e de biniyorum, sirada insanlarla kavga ediyorum, trafik'de afakanlar basmiyor. E sosyal hayata'da adapta olunca buranin guzelliklerinin de (tekrar)farkina variyor.

Sana simdiden ilk bir kac icin bol sanslar diyeyeyim. Nacizane tavsiye pek evde felan zaman gecirme, sosyal hayata integre (al sana burda da bu terim!) olmaya bak. Sonucda bizim buralar, adaptasyon daha kolay olur.

Hosgeldin.

Borges dedi ki...

Del Piero, Mesut, Semih: Hoş buldum. Bırakmak ne demek daha da abartılacak biraz zaman istiyor SKY'ı filan bağlatacağım elbette..

Fuzzy Logic: Ben de 24'te geldim ve 7 yıl 7 ay kaldım. Dediklerine katılıyor ve bugün daha isyan edeceğim çok fazla detay olacağının farkındayım ama diğer tarafı da görmek gerekir. Bugün kızarkadaşım orada ve sorun çok ama gel gör ki bir huzur da yok değil gibi.. eksileri en az artıları kadar keskin. Yaşamın burada iki ucu var ikisi de sivri. Ortalaması yok gibi.. Ya çok isyan ya da tersi..

Ne gelirse bahtımıza diyorum. Çok güzel şeyler olmayacak olsa da dönebildik bir şekilde en azındna uzunca bir süre buradayım şimdilik..

Eyw:)

cihan dedi ki...

devrim,
son yazimdi donmeden once, aylar gecmis. hayat akiyor oyle ya da boyle, keyfini cikarmak gerek,

hosgeldin

http://simonshouts.blogspot.com/2011/05/memleket.html

Fuzzy Logic dedi ki...

En dogrusunu demissin, iki ucu sivri yasam. Neyse tekrar hosgeldin. Hayirlsi olsun.

Hemen dakika bir gol bir olsun istemezdim ama bildigim kadariyla sky yabanci ulke olarak sadece avusturya'ya abonelik veriyor ama cok detay bilmiyorum. Sen daha iyi anlarsin gerci.

TRT'ye kaliyo gibiyiz. ha bi de saglam internet baglantisi alirsan konferans'i seyredebilecegin bir - iki site var, onlar da cözüm tabii :)

Deepfly dedi ki...

Bendende gecikmeli bir hosgeldin. 94-2010 arasi almanyada yasadim öncesi sonrasi Istanbul, iste iki sene olmaya az kaldi. HEr nekedar bende o Kültür sokunu yasasamda, ordaykende hep bogazi, nevizadede rakiyi ve en cok Kadiköydeki stadimi özlemissimdir. simdi kombinem var, maclara besiktastan vapurla geciyorum, cikisindada bi istiklal, ohhh deymeyin keyfime.

Yani buralarinda güzellikleri var. Artik bi ara bizde Dutchmen gibi bir borges gecesi yapariz insallah :-))

Sinan Yılmaz dedi ki...

Eh yine içeriz artık abi :)

Borges dedi ki...

eyw. Bekleriz ya da geliriz:)