24 Eylül 2011

Mainz-Dortmund!



Dortmund Mainz ile oynuyor.. Öyle ki Jürgen Klopp tarihin tüm Mainz-Dortmund karşılaşmalarında teknik adam olarak görev aldı. 4 kez Dortmund 6 kez Mainz teknik adamı olarak..

Geçen sene iki formda ekip karşılaşır iken bu sene ise iki formsuz takımın karşılaşması olacak.. Yüksek ihtimal İlkay cezası biten Kehl'e formayı kaptırıp kulubeye gidecek. Keza Greusskreutz da aynı şekilde Perisic'e yerini bırakacak ve doğrusunu söylemek gerekirse Götze'nin de dönüşü ile beraber doğru bir onbir bu kez sahada olacak..

Allagui'nin hafif bir sakatlığı var. Soto-Polanski'nin önündeki üçlünün pres gücü eskisi gibi değil. Choupo-Moting özellikle zayıf savunmasıyla Holtby'i aratıyor. İvanschietz keza aynı şekilde.. Risse ile beraber bu üçlü Tuchel'in pres sistemini yeteri kadar iyi uygulayamıyorlar. Her şeye rağmen güzel bir maç olacak gibi..

9 yorum:

delorean dedi ki...

Bu maç için maçkolik yorumlarından bir tanesi :

jojoko07 - 1245858
23.09.2011 21:34:50 Bu mac 0-1 olmazsa ben iddaayi birakirim dortmund sampiyonlar ligini cok onemsiyo tarihlerinde ilk kez sampiyonlar ligine katiliyolar ve bi basari istiyolar ikisini birden idare edemedigi lig maclarindaki kotu performanstan belli ligdeki durumlari da bu haldeyken sampiyonlar ligindeki son dakika beraberlikleri orda ne kadar istekli olduklarini gosteriyo bu hafta sonu da dortmundun sampiyonlar ligi maci var bu maci hic onemsemezler tek konsantreleri bu hafta ici oynanicak macta olucak bu mac 0-1 dir


Çok ilginç kafalar var valla.Dortmund ilk kez katılmış şampiyonlar ligine ve başarı istiyormuş.Kendi amatör zihniyetlerini aşamamış insanlar işte bunlar.


Neyse maça gelince.Götze döndü.Kehl İLkay orta sahası umarım başarılı olur.Kehl, Arsenal maçındaki gibi hata yapmaz.Barrios da yedek başlıyor ama birşey beklememek lazım.Dortmund kazanabilir diye düşünüyorum.Kazanması da lazım artık.

Borges dedi ki...

ilk kez şampiyonlar ligine katılıyorlar:))))) 1997'de Şampiyonlar Ligini kim aldı diye sorsa birisi ya.p

ilkay yedek kalacak "bence". Kehl ve Bender ikilisi olacak ki doğrusu bana göre bu. Kehl ofansif tarafı ele alacak.. bender'den vazgeçmek doğru olmaz gibi..

Önde Perisic-Kagawa-Götze yeteri kadar iyi. Mainz eskisi kadar basamıyor oyuncu karakterleri nedeniyle.. ama her türlü sürprize de gebe bir maç

delorean dedi ki...

Bender sakat be abi.Marsilya maçına bile zor.Keşke olsa tabi. Ben maçtan 10 dakika önce açıklanan kadroya bakıp da İlkay dedim.Yoksa tahmin ettiğimden değildi.Belirteyim :)

delorean dedi ki...

Tabi böyle saçmasapan goller yemeye devam ederlerse Dortmund'un şansı falan yok.Tek kale oynuyorsun hiç yoktan yenilen gole bak.Yazık yani.Orda kornere vurmayıp topu ceza sahasına çevirmek nasıl bir mantıktır? Bunun üstüne de Lewandowski kaleciyle karşı karşıya kaçırıyorsa nereye kazanıyorsun zaten.Transfer yapmayanlar düşünsün bence.Bunun böyle olacağı belliydi.Lewandowskiye emanet 7 tane lig maçı iyi bile puan aldı Dortmund.

Marcadelist dedi ki...

İlkay oynuyo maçta ve hiç bir varlık gösteremiyo..Levandowsk oynadığı sürece gol atamaz kolay kolay b.dortmund

delorean dedi ki...

Aynen öyle.Lewandowski ile gol atması imkansıza yakın Dortmund'un.Neyse ki Barrios döndü bu maç itibariyle.İlkay da tam bir hayal kırıklığı.Tek yaptığı hatalı pas atmak.İyi mücadele ediyor ama herhangi bir etkisi yok oyuna.Hazırlık maçlarında böyle değildi.Kehl'in de bana göre bu takıma verebileceği hiçbir şey yok.Bender olmayınca oynayabilir ancak.O da çok top kaybetti.Orta saha transferi şart.Devre arasına kadar bir şekilde idare edecek takım.Artık ondan sonra başarılı olmak istiyorsa Zorc ve ekibi gerekli transferleri yapacak.Yoksa bu sezon geçmez.Çok net

Köfteci dedi ki...

Pizczek 'ipten aldı'.

kafsinkaf dedi ki...

Bu maçın benim için en önemli tarafı kuponumu tutturan maç olmuştur.90 küsürde gelen gole kadar ekran karşısında kan s.çtırıp son anlarda golü bulup uçurmuştur.Teşekkürler Dortmund :)

Celal Abbas dedi ki...

Dortmund kapanan takımları açamıyor. Boşluklar bulamazlarsa etkili olamıyorlar. Geçen yılki güvenlerinden kaynaklanan sakin hucumlarıda biraz telaş aldı yerini. Götze haricinde dar alanda dribling yapacak extra bir oyuncuya daha ihtiyaçları var.

Barriosun dönüşü nasıl bir etki yapacak. önümüzdeki haftalarda iyi oyuna iyi skorlarda eşlik ederse tekradan eski dortmundu görebiliriz.