14 Aralık 2011

Emregiller!



Gattuso!



Van Bommel


Cantona


Michael Ballack


Effenberg'i böyle gülümseyerek gerçekleştirmedi bu güzel tavrını.Milli takımda maçtan çıkarken taraftarlara şu hareketi yaptı. Burada bunun geyiği yapılıyor.

Daha bunun Hagi'si var, Kahn'ı var.. var da var. Kimisi çok yetenekli kimisi çok iyi kimisi başka ama hepsinin ortak özelliği şu: Kaptan, kazandıran ve takımlarının vazgeçilmezi. Daha da ayırt edici özellikleri ise mucizeleri başarmaları.


Bugünkü Hagi hayranlarının yarısı ya Hagi'yi hiç izlememiş ya da çocukluğuna denk geldiği için hatırlamakta zorlanıyorlar. Futbolcu kıyası değil bu. Hagi on gömlek üstündür değildir tartışması hiç değil, aynı siklette bile yer almazlar ve fakat Hagi, Bülent Korkmaz gibi oyuncular saha içerisinde diğerlerine kan kustururlardı. Bülent daha çok hakeme Hagi ise kendi oyuncu grubuna.. Hagi'nin bağrışlarını o dönemki Hakan Şükür hariç pek çoğu isimsiz anadolunun çeşitli bölgelerinden gelmiş oyuncular kaldırabildi bir kaç istisna olsa da.. Zordu. Galatasaray'ın başına gelmiş en güzel şeylerden birisidir Hagi amma velakin ben misal aynı takımda Hagi ile maç yapamazdım, dalardık birbirimize.. yüzde yüz!

Podolski, neden tokatı Ballack'a çaktı ? Sahadaki herkesi uyarır, herkese koşmasını söyler ve dediğini yapmayan olduğu zaman Ballack da sertleşir, azar tonu değişirdi. Bu da son yılların en fazla tartışılan konularından birisiydi.n Podolski dediğin adama kralı gelse tavrı bu, o çok başka.

Kahn'ın kendi oyuncusuna daldığını, tekme tokat girmeye çalıştığını hatırlatmama gerek yok sanırım. Cantona'yı geçtim bekımın kitabında Roy Keane'nin saha içerisindeki arkadaşlarına çektiği azarları nasıl anlattığını biliyor musunuz? Haksız ve gereksiz diyor ama onun oyun tarzı bu deyip önüne bakarak geçiştiriyor..

Emre bu.

İşte tam da bu yüzden bu saydığım oyuncuların hepsi kaptandır. Taktiksel başarı, çalışma ile yarı finale kadar gelirsiniz ve sonra eğer orası sikletiniz değilse sizi böyle bir oyuncu yukarı taşır.

Emre ise biraz farklı. Gattuso'ya benzetirim onu ben. Doğuştan adrenalin sahibi ve sürekli sinir hali içerisinde geziyor. 17 yaşından beri böyledir Emre. Van Bommel bu. Cantona bu.

Uyar, ceza ver, arada bir akıllanacağına inanıyorsan kadro dışı bırak amma velakin elektriği yeniden keşfeder gibi Emre'yi tarif etme.

İki farklı takımla Şampiyonlar Ligini kazanıp çok kere Bundesliga şampiyonu olmuş Hitzfeld en az kendisi kadar başarılı Ferguson ile başarıya giden ortak yanı olarak bu gibi sorunlu oyunculardan verim alma becerisini söylüyor.

Emre'yi biz tanıyoruz, mesele siz yeni mi tanıdınız? Ondan verim alabiliyor musunuz alamıyor musunuz?Ona gereki ayarı yapabiliyor musunuz yapamıyor musunuz? Burada tartışılması gereken Emre değil yönetiminin ne kadar doğru yapılabildiğidir zira değerlidir. Satın, Benfica'ya, Atletico Madrid'e.. sakatlanmadığı sürece onu mevkisinde kesebilecek tek bir oyuncu yoktur..


Bir insan bir insana bu kadar mı benzer ? Gattuso biraz daha fazla ciger sahibi diğeri daha teknik.. Ama saha içi tavır, duruş.. O elin havaya kalkış tarzı dahil..

8 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

hagi, bülent, lugano, zago gibi yurt içinde aklıma gelen adamların ortak noktası genel olarak sert adamlar olmaları. yani mücadeleden ve kavgadan kaçmamaları ve hatta bundan beslenmeleridir. bu durum elbette bazı kural sınırlarını da aşmıştır.

ama emre'nin karakteri ve yaptıkları bunlarla aynı şekilde değerlendirilemez bence.

milli takımda gol attıktan sonra basın tribününe kol böreği açması

newcastle'da iken rakip bazı siyahi futbolculara (hatta yanılmıyorsam biri yobo'ydu) ırkçı küfürler ettiği iddiası

leeds- galatasaray maçında o yüksek tansiyonda kırmızı kart görmesi ve ancak fatih terim'in tokadı sonrası sahayı terkedebilmesi

kendi takım arkadaşına rakibin sakatlanamsı sonrası topu onlara verdiği için ağır fırça atması

şimdi bir çırpı da emre hakkında aklıma gelen olaylar bunlar.

evet gattuso, keane, cantona hepsi kafadan kontak adamlardı ama tribünlerce adeta tapılan isimler olmayı da başarbilmiş adamlardı.

özetle emre bence ne takımının tartışmasız lideri ne de tribünlerin bayrak adamı olabilmiş biri değil. bu durum ortadayken onun sahada takım arkadaşlarına ve rakiplerine yaptığının adı bence olsa olsa futbol terörü olur.

Devil dedi ki...

Abi siz şimdi Emre'yi Gattuso'ya çok güzel benzetmişsiniz. Ama düşünsenize Gattuso'nun şehrin diğer tarafına gittiğini ? Bence Gattuso ne kadar hırçınsa bir o kadar da sadık. Gattuso asla kırmızı rengi maviye değiştirmez.

M.Cagdas dedi ki...

Harbiden su son resimde bi an milan formasiyla Emre sandim, boy, kafa yapisi, profilden ikiz gibi duruyor :)

Berkay Tetik dedi ki...

Sizin hakkınızda da asılsız iddaalar ortaya atılsa, basın hergün bir açığınızı bulmaya çalışsa ve sürekli sizinle uğraşsa sizde buna benzer tepki verirdiniz.

Emre o hareketi yaptıktan sonra basın tribünü sonraki maçta "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda
AHLAKLISINI severim." pankartı açmıştı. Basının ne işler yaptığını ne haltlar yediğini bilmeyen yoktur sanırım. :)

Emre'ye laf atanlara bakıyorum çoğunlukla Galatasaray'lılar. Fakat ben eminim ki Emre sene sonunda Galatasaray'a gitse herkes onu benimser ve destek olur. Bu işler her zaman böyledir.

Emre Türkiye'nin belkide en iyi orta saha oyuncusudur. İnter zamanını yaşım dolayısıyla pek hatırlamam fakat orda bile yaptığı bazı şeyleri şuan sağdan soldan duyuyorum ya da görüyorum.

Emre neden Cristian'a kızdı son maçta? Cristian yedek kulübesinde maçı izlemiyor mu? Ya o atak gol olsaydı. Kim suçlu olacaktı giden 2 puan için.

Emre çok hırslı bir oyuncu ve herkesin kendisi gibi olması istiyor. Cristian yapı bakımından sakin bir oyuncu. Ben Cristian'ı kaç senedir izliyorum 1 kere sinirlendiğini ya da çirkeflik yaptığını görmedim. Adamda hırs denen birşey yok. Emre'de bu tür oyunculara tahammül edemiyor.

Unknown dedi ki...

tamam da berkay kardeşim adam bir güzel yazmış. emre sadece fenerbahçe'de böyle değil yıllar yılı böyle. Newcastle'da da basının etkisinde kaldığından siyah futbolculara hakaret ediyordu?

Berkay Tetik dedi ki...

Evet haklısın fakat Emre'nin bence bu hırsı olmasa böyle büyük bir oyuncu olamazdı. Anadolu takımlarından öteye de gidemezdi.

g7mor dedi ki...

abi madem konu açıldı bir şey sorayım; bir inter maçnda, scholl maxwell'e korner direğinin orda çift dalmış ama kart bile görmemişti, o olayı anlayamadım, siz hatırlıyor musunuz?

Borges dedi ki...

g7mor: şu an hatırlayamıyorum ve iş çok. Başka zaman bakarız ona hatırlarsak hatırlatırız:)