5 Aralık 2011

Es-Es!



Bursaspor maçını şans golüyle kazansa da maçı kazanmayı hak etmişti. Bugün Lider ile arasında 7 puan farkı var. Şu İBB maçının son dakikasında golü yemese her şey daha da güzel olacaktı.

Savunma açısından Eskişehir güzel bir performans ortaya koysa da hücumda kopukluk söz konusu. Bunun da temel nedeni sezon başından bu yana sürekli değişen forvet oyuncularından dolayı takımın net bir forvet oyuncusunun üzerinden sistemin belirlenememiş olmasıdır. Mehmet Yıldız ağırlaşmış, Kris Boyd'u bir kere gördük, çok kötüydü ve Batuhan ya sakat ya da disiplinsiz, her an bir şeyler olacakmış gibi.. Serdar ise belki diğerleri kadar yetenekli değil ama enerjisi ile ön alana hareketlilik sağlıyor. Batuhan olmayacaksa acilen bir forvet oyuncusu alınması gerekir ama arkadaşım tüm takım ve teknik ekip yazdan bu yana aylıklarını alamaz iken bir transfer mümkün müdür ki?

Bursaspor ve Ankagücü maçında göze çarpan önemli ayrıntı Sezgin Coşkun'un tarafının otobana çevrilmesidir. Bugün o kenardan Ozan İpek çift haneli sayılara ulaştı orta yapmakta ve Bursaspor'un kafası güzel bir forveti olsaydı maç erkenden kopup gitmişti. Sezgin'i anlamak mümkün değil, göz göre göre alanı boşaltıyor, rakibi tek başına bırakıyor ve Dede tarafında sıkışan oyun iki saniyede Ozan İpek'in kenarından orta olarak geliyor. Her seferinde de sorun yaşıyor.

Asıl problem Ankaragücü maçındaydı.

Geçen hafta maçın ikinci yarısında inanılmaz bir Ankaragücü vardı. Turgut Şahin yine sağ n kenarı deldi geçti ve buradan hazırladığı kimi pozisyonların gol olmaması mucize gibi bir şeydi. Murat Duruer öyle goller kaçırdı ki hala arada bir bakıyorum, böyle bir şey futbolda nasıl olabilir diye? Demem o ki sağ kenar savunması nedeniyle Es-es'e son iki hafta puan kaptırmadıysa burada daha çok rakiplerin beceriksizliği ve "şans" söz konusu.

Alper Potuk inanılmaz.. En üst düzeye ulaşması için yeteneğe değil eğitilmeye ihtiyacı var. Her geçen maç biraz daha iyi ama özellikle ilk maçlarda saha dolaşımı çok fazla savruk ve bilinçsiz idi. Bursaspor maçının bana göre yıldızıydı. Veysel Sarı ile beraber bu takımın iki önemli ve istikrarlı oyuncusu.Kamara'nın bencilliği giderilebilir, Erkan Zengin biraz daha "doğru" oynamayı ve ayağından topu çıkarma zamanını kestirebilirse muhteşem bir hücum hattına sahip olabilir elbette merkez forvet kısmını doğru bir şekilde doldurabilirse Skibbe.. Volkan Yaman her ne kadar Sestak'a karşı önlem olarak sahada kalsa da o bölgenin sahibi Erkan Zengin olmalıdır.

Puan kaybettiği pek çok maçın gollerine bakarsanız ya stoperler ya da defansif orta sahalar basit hatalar yaparak topu kaptırıp hiç yoktan takıma goller yedirdiğini görürsünüz. Basit oynamayı zamanla birlikte oynayarak öğreniyorlar ve fakat son iki maçtır basit halarda da iyileşme gözle görülür düzede..

Dede ise büyük ihtimal gidecek. Oysa bir de "forvet Dede" bulunsa şampiyonluğa oynar bu takım. Sempatikliğini bir kenara bırakın, takımın insiyatif alması gereken zamanlarda başrolde onu görüyorsunuz. Ankagücüne baskıyı kuran aslında Dede'ydi. Onun şutu ve sonrasında korner.. Forvet oturmuş olsaydı kenardan yaptığı ortalardan daha fazla sonuç alırdı. Güven veriyor ve her maç Alper ile beraber genelde takımın en iyisi konumunda.

Es-es güzel bir kadro yakalamış, bana göre iyi bir teknik direktörü de var iken bu fırsatı kaçırmamalıdır. Saha dışı problemler artık sahanın içerisine giriyor ve yakın zamanda başkan Halil Ünal'ın her şeyi halletmesi gerekir ya da gitmesi. Başka açıdan çok iyi biliyorum ki bu maddi kriz olmasaydı Skibbe bugün gitmişti bile.. Kuyu kazıcılarının önüne geçen engel Skibbe'nin şu dönemde karşılayamayacağı tazminatı oldu.

Hayırlısı..

3 yorum:

scar dedi ki...

bir eskişehirspor taraftarı olarak analiz için teşekkür ederim.oldukça içi dolu olmuş.

ancak sezgin konusunda yanılıyorsunuz.öncelikle ankaragücü maçında sezgin stoper'de oynadı ve sağbekte koray oynamıştı.ayrıca sezgin'in kanadının otobana dönme sebebi kamara'nın geriye dönmemesidir.bunu düzeltmemin sebebi de bilmişlik değil,sezgin'in duruşuyla bu takımda önemli bir yeri olduğu içindir :)

tekrar teşekkürler.

Borges dedi ki...

scar: çok teşekkürler düzeltme

Kamara'dan dolayı daha fazla ordan yüklenilmesi oluyor belki ama Bursaspor maçında yerini tamamen kaybettiğinden de boşluklar verdi. Bu hafta Kamara yok, bakalım nasıl gelişecek olaylar:)

raul #7 dedi ki...

es-es candır