7 Aralık 2011

Mucizenin eşiğindeki adam: Heiko Vogel



Lahm'ların, Müller'lerin, Hummels'leri büyüten, eğiten antrenör: Heiko Vogel. 1998'den 2007'ye kadar Bayern Münih altyapısında Hummels'in babasının asistanı olarak çalıştı. u10-U13-U15 ve u17 diye devam edip güzel bir nesil yakalanmasını sağladı.2004'de teknik direktörlük kursuna gidip aynı zamanda lisans aldığı Thorsten Fink ile sonrasında beraber yolculuğa çıktı. İngolstadt, Basel derken Fink'in Hamburg'a gelmesi sonucu asistanlıktan terfi edip takımın başına geçti. Futbolculuk geçmişi olmayan 1975 doğumlu genç teknik adam bugün mucizenin peşinde. Yaşı genç belki ama 15 yıldır aslında bu işin içerisinde.

Bayern gençleriyle ilgili söyledikleri de önemli olsa gerek.

Thomas Müller: Hemen fark ediyordunuz onun diğerlerinden daha önde olduğunu. Antrenör olarak ona bir şey göstermeniz bile gerekmiyordu. Nerede durması gerektiğini çok çok iyi biliyordu. Bazen şöyle bir şaka yapayım diyordum ve ma 3-2 dediğimde hemen onun sesi gelirdi "Hayır hocam, maç 4-3" ve elbette atılan tüm golleri sırasıyla sayardı.

Mats Hummels: Sanırım onda çok büyük yanlışlar yaptık. Ben onu forvet oynatıyordum çünkü inanılmaz bir golcü içgüdüsü vardı.Her maça kazanmak için çıkardı.

Röportajında motivasyon üzerine konuşur iken aynı yoldan geçmiş diğer meslektaşları gibi bunun bir derecesi olduğunu ve iyi ayar çekilmezse sizin kaybetmenize neden olabileceğinin de altını çiziyordu. Futbolculuk geçmişi olmadan bu işi yapmanın zorluğu olarak futbolcuları kendi felfesenize inandırıp size saygı duymasını sağlamak zorundasınız diyor.

Bana göre bugün mucizeyi başarma şansı çok fazla yok ama şunu söyleyebilirim ki eğlenceli bir adam bu Vögel.

1 yorum:

delorean dedi ki...

Vallahi başardı :)