10 Aralık 2011

Pukki'nin Puanları!


Dün takımına Berlin deplasmanında üç puanı getiren golü attı

İlk gördüğüm anda postunu attım buraya zira gözle görülen bir yeteneği söz konusuydu. Hannover karşısında ise iki gol atarak Schalke'nin bir puan çıkarmasına yardımcı oldu. 1990 doğumlu. Schalke yaşı geçmiş, yeteneği sınırlı Edu'yu Beşiktaş'a gönderip yerine bu oyuncuyu Finlandiya liginden aldı ki parasının sözü dahi edilmez.

İstisna da değil. Hemen herkes yeteneğe ve gençlere yöneliyor zira eğitim konusu günden güne daha fazla önem kazanıyor futbolda. Bayern München artık başka bir kıtadan oyuncu getirmeyeceğini açıklıyor, o tarafın Scout ekibini tasfiye ediyor. Artık 18 yaşındaki yetenekli gencin geçmişinde aldığı futbol eğitimi de geleceği adına yön çizmesi bakımından kriter olarak ele alınıyor.

Bundesligada son on yıla baktığınız vakit iki ana değişim söz konusu oyuncu ve teknik direktör bazında. Oyuncu transferinde çok net bir gençleştirme operasyonu yapılmış. Yaşlı yıldız yabancı yerinde genç ve daha çok Avrupa içi oyunculara yönelim söz konusu.. Bir örneğidir sadece Pukki.. Başarılı bir örneği.

4 yorum:

el fenomeno dedi ki...

bu çocuk Schalke'ye karşı bir maçta gol atmıştı galiba,sonradan almışlardı öyle mi?

Borges dedi ki...

evet iki maçta üç golü var Schalke'ye ama bir tansi muhteşem!

el fenomeno dedi ki...

6 tane yedikleri maçta çok güzel gol atmıştı

Borges dedi ki...

o da güzeldi ama yendikleri ilk maçta attığı ilk gol inanılmazdı.