8 Aralık 2011

Şampiyonlar Ligi: Tur atlayangiller



Lyon grup maçlarında Ajax ile oynadığı iki maçı da golsüz beraberlikle bitirince ikili averaja kaldıkları takdirde varolan yedi averajın kapanması gerekiyordu Lyon'un tur atlaması için. Deplasmanda on kişi kalan Dinamo Zagrep önce öne geçti ve fakat arkasından tam yedi gol yedi. Gomis de rekorları kırdı. Real Madrid'in başında Mourinho olduğu sürece yedek kadro filan fark etmiyor, kazanıyor adamlar.

Basel istemediği halde başarılı Alman hocası Thorsten Fink'e yol vermek durumunda kaldı. Bu hafta maalasef son kez Hayatım Futbol'a Fink'i yazmıştık. Onun hem İngolstadt'da hem de Basel'de asistanı olan Heiko Vogel ise görevi devraldı. Yeni bir isimden ziyade Vogel çok daha iyi bir seçim olduğunu bugün Manchester United'i evinde yenip kupanın dışına iterek gösterdi. Gecenin en büyük sürprizini başardı. Benfica güle oynaya Basel ecel terleri dökerek ama Manchester'i yenerek üst tura çıktı.

Bayern München grup birinciliğini garantilediği yerde sakatlıkların da etkisiyle yedek ağırlıklı çıktığı kadrosuyla Manchester City'e yeniliyordu ve fakat Gökhan İnler'in müthiş golüyle kilidi açan Napoli Hamsik'in de önüne düşen topla deplasmanda galip gelerek kendi işini kendisi görüyordu Manchester'in iki takımı da gruplardan çıkamaz iken..

Barcelona ve AC Milan beklenildiği gibi son maçlara kalmadan gruptan çıkmayı garantiler iken bir başka heyecan da Dortmund'un grubunda yaşandı. Dortmund dört ya da beş atsa dahi gruplardan çıkma şansı kalmıyordu Olympiakos'un Arsenal'i evinde 3-1 yener iken 2-0 geriden gelen Deschamps'ın Marsilyası son dakikalarda dağılmış Dortmund'u deplasmanda 3-2 yenerek üst tura çıkar iken 1997'de oyuncu olarak Juventus formasıyla kaybettiği Şampiyonlar Ligi finalinin hüznünü dağıtıyordu Fransız teknik adam. Zoru başarıp Arsenal'i evinde yenmesine rağmen bir üst tura çıkamamak muhtemelen yunan takımına acı koymuştur ama zaten bizim kaderlerimiz hep paralel gidiyor. Eurovizyonu kazanırız, onlar da kazanır. Dünya üçüncüsü oluruz adamlar gider Avrupa Şampiyonu olur. Biz gruplardan son saniyelerde çıkamayız onlar da.. Baklavaysa baklava dönerse döner.. gel kardeş tek bayrak altında birleşelim, bu kadar benzeşmeyelim yahu..

4 yorum:

zachpaulsen dedi ki...

lyon maçı bence araştırılmalı. lyon başkanı Aulas zaten bana hiç sağlam ayakkabı gibi gelmezdi. bence maçı bağladı

LaCatolica dedi ki...

Borges, Nuri Şahin Ajax maçında şans bulmasına rağmen gene sönük bir performans sergiledi.İspanyol basını tarafından da artık ciddi ciddi eleştirilimekte.

Transfer gerçekleşirken ortalığı kasıp kavuracak hatta Xabi'den formayı alacak gibi iddialarınız vardı.Nasıl dünyada hiçbir oyuncunun Xavi'yi kesemeyeceğini düşünüyorsam aynı şekilde hiçbir orta saha oyuncusunun Xabi Alonso'yu da kesemeyeceğini düşünüyorum.Bu adamlarda inanılmaz bir pas sezgisi var.

Benim düşüncem Real'de hiçbir zaman düzenli olarak 11'de çıkamayacak.Böyle formalite maçlarında forma giyip onlarda da vasat performans sergileyecek gibi görünüyor.

Belki arka bahçe Getafe'ye filan kiralanırsa maç tecrübesi kazanıp farklı bir hale gelebilir ama şuan için Real'de forma giyecek düzeyde değil.

Ayrıca bu düşüncelerim geçirdiği sakatlıktan da bağımsızdır.Ben onu henüz sakatlanmadığı dönemlerde de birçok kez izledim.

mascio dedi ki...

bundan sonra hayatım futbol'a yazı yazmayacakmısınız yoksa dergiyi mi cıkarmaktan vazgectiniz

Borges dedi ki...

mascio: Yok ben yazmayacağım arkadaşlarım devam ediyor ve dergi çıkmaya devam edecek ve aman diyin, uzun ömürlü olsun daha yeni başladı:)