8 Aralık 2011

Şampiyonlar Liginde Trabzonspor



İlk defa katıldığı Şampiyonlar Liginde Trabzonspor son derece başarılı bir performans göstererek ülkeyi başarılı bir şekilde temsil etti. Bir üst tura çıkma şansını İnter deplasmanında CSKA'nın maçın bitmesine beş dakika attığı gol nedeniyle kaybetti. Şampiyon ile aynı puanı alıp müthiş performans gösterdiği kadrosundan çok önemli kayıplar vermesine rağmen mütevazi dokunuşlar ile yeni bir Trabzonspor'un yaratımı esnasında böyle büyük bir arenada bu denli başarılı olmaları inanılmazdı.

Topladığı puanlar, oynadığı "bilinçli" oyun ve aldığı skorlar nedeniyle Trabzonspor'u gönülden tebrik ediyorum. Burak'sız çıktığı maçlar bir yana özellikle CSKA deplasmanında belki de ilk yarı en iyi Şampiyonlar Ligi maç performansını gösterdiği yerde aldığı yenilginin acısı bugün katlanarak büyüdü. Muhteşem futbol yoktu sahada ama Şampiyonlar Liginde nasıl oynanması gerektiğini tüm ülkeye göstermiş oldu.

Her şeye rağmen Avrupa Ligine kalma başarısını gösterdi. Geçeceği her tur, alacağı her galibiyet burada puan olarak ülkenin hanesine yazılacaktır.

Tebrikler Şenol Hoca ve Trabzonspor'a..

3 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Hocam ben lille in son 10 dakkadaki oyuncu değişikliklerine oyun anlayışlarına şaşırdım. son 5 dakkada olsa pivot santrfor sokarlar falan düşünürken. defans çıkarıp defans aldı. Jelen rodelin i ceza sahasına gönderip karamboller yaratmayı hiç düşünmedi. jelen oyuna bile girmedi. Pivot santrforları rodelin kanatta orta yapmakla meşguldu. Lille in son 10 dakkadaki oyununu hiçmi hiç anlamadım.

Burak trazbonsporda hakan şükür etkisi yaratıyor. Burak olunca takımda trabzonspor takım oyunundan uzaklaşıp her top buraka atılıyor. Bu şekilde takımın hucum seçenekleri aza iniyor ve rakiplerin işi kolaylaşıyor. Burağı tutarsan trabzona yenilmezsin formülü işliyor çok kolayca. iddialı cümle olacak ama buraksız trabzonsporun hucum kombinasyonları bence daha iyi. bu maçta 2.yarıda Burakı yem olarak kullanıp defansların dikkati ona yoğunlaştrıp bir süpriz ters kanat bindirmesi falan yapsaydık atardık bence bir tane.

Borges dedi ki...

Celal Abbas: Benim de bir pozisyon var düşündükçe üzüldüğüm. BUrak'ın vermeyip de şut çektiği.. o bak kötü oldu.

LaCatolica dedi ki...

borges; benfica serisinde de burak'ın vermediği paslar dikkatini çekmişti.sahada ki duruşu kendisini herkesten üstün gördüğünü kanıtlar nitelikte.

Yıllar önce Haşmet Babaoğlu Daniel Pancu için bir benzetme de bulunmuştu.Pancu'nnun askerlikten generalliğe dönüştüğünü belirtmişti.Lucescu'lu ilk sezonda en çok koşan gol atan rakibi yıldıran oyuncuyken sonraki sezon ki tavırları ile bugün Burak'ın tavırları arasında büyük benzerlik var.