6 Ocak 2012

Bundesliga:TV dağılımı!



Bayern München: 710 bin
Schalke 04 : 520 bin
Hannover 96: 430 bin
Hamburg, W.Bremen: 390 bin
B.Dortmund: 380 bin
B.Leverkusen: 370 bin
B.Mönchengladbach,Stuttgart: 340 bin
K'lautern: 330 bin
Köln, Mainz: 320 bin
Augsburg: 300 bin
Hertha BSC: 270 bin
FC.Nürnberg: 250 bin
Wolfsburg: 230 bin
Freiburg: 210 bin
Hoffenheim: 210 bin..

İşte oranlar bunlar. En iyisi 7 iken en kötüsü 2. 18 Bundesliga kulubünün TV'lerdeki izleycilerinin karşılığı bunlarmış. Kriterler var aslında.. Başarılı olmak(Bayern) ya da geleneğe sahip olmak(Schalke) 1.Bundesligadan hiç düşmemiş(Hamburg) ya da fazlasıyla nefret edilmek (Bayern München)...

İkinci Bundesliganın haritası da en az birincisi kadar sağlamdır. Burada Akhisar Belediye'liyim ama gerçekte Fenerbahçeliyim gibi bir durum yok. Herkesin tek takımı var ister beşinci ligde isterse de birinci.. Naklen yayınlar devam ettikçe, basın üzerine düşeni yapıp bilgilendirme yaptığı sürece her şehir takımı kendi taraftarını yaratacaktır..

Bizim ülkemizde bir engel ortadan kalktı. Süper Lig ve Bank Asya maçları canlı yayınlanıyor ve bu çok güzel. İkincisi de yoldadır.. TV Programları,spor yazarları da üzerine düşeni yapacak ve her takıma eşit mesafede duracaklardır. Bugün hayal olsa da ileride..

5 yorum:

QuaresmA dedi ki...

Hannover ne alaka, dam üstünde saksağan ?

Borges dedi ki...

Ha işin içerisinden çıkılamayan durum tam da orası. Ben de bilmiyorum:)

floridian dedi ki...

ustad bi samsun-gekas yazisi da bekliyoruz artik.

inan guzelgun dedi ki...

Türkiye'de benzer hadi benzer olmasın da hiç değilse buna yakın bir tablo görebilmemiz için ulusal medyanın daha hakkaniyetli bir yer ve ilgi dağılımıyla okurlarına seslenmesi gerekir. Ama bundan daha önemlisi her şehrin yerel medyasının güçlü olması zorunluluğu. Buna en iyi örnek Trabzon ve Bursa şehirleri. Bu iki şehrin medyalarının gerek gazetelerinin gerekse de TV'lerinin güçlü yayıncılar olması ve takımlarının da buna mukabil başarılı olması bir tesadüf değil.

Borges dedi ki...

Floridian: Dergi'ye yazıyorum Gekas'ı.

İnan Güzelgün: Mantık aynı.. Sonuç itibari ile "oluşturulmalı". Yerel medya da etkisi ölçüsünde bunu başarabilir.