5 Ocak 2012

Marco Reus Dortmund'da!



Marco Reus sezon sonu Dortmund'a geçiş yapacak. Sözleşmesindeki madde gereği her kim ki 17.5 milyonu getirir Reus'u alırdı. Aldılar.. Bu miktar bu oyuncu için oldukça "ucuz" olur iken kulubünün pazarlık şansı yoktu. sınırları zorlayarak bir sözleşme sunmuşlar ama kabul edilmedi ve Reus'un kimi kabul ettiğini açıklamasını beklediler. Zira bugünkü açıklamada yer alan haberin ayrıntısı şudur ki Bayern Münih, Real Madrid ve Arsenal'in tekliflerini reddedip köyüne yani Dortmund'a geri dönmüş.

Öncelikle beş yıl önce burada başladı ama onun değerini nedendir bilmem erken bir şekilde algılayamadılar. Sadece Dortmund değil.. Bugün "çalıştığım en iyi oyuncu" diye demeç veren Lucien Favre'ye bu oyuncu Hertha Berlin zamanı sunulmuş ve fakat Favre kabul etmemişti. Gladbach'ta yollar kesişince farklılaştı.

Dortmund girdiği ekonomik kriz sonrası yıllardır en pahalı transferi 5 milyon idi. Her sezon en az bir tane bonservise beş milyon verirlerdi ki bu bile onlar için yüksek bir rakamdı. Sammer dönemi sonrası iflastan kurtulup bugün 17.5 milyonu sorunsuz bir oyuncuya verebilecek konuma ulaştılar. Hatta daha da güzeli 40 milyonluk Götze teklifini reddedebilecek durumdalar..

Nereden nereye.. Watzke işte bu yüzden bu kulubün şu an her şeyi.

Değer mi peki?

Bence bu transfer 12'den vurmak demektir. Klopp takımına daha uygun bu dünyada bir isim var mı bilemiyorum. Zira Marco Reus tam da onların istediği gibi mücadelesi olup da sahada basmadık yer bırakmayan ofansif olduğu kadar defansif yönü de güçlü olan modern çok yönlü bir oyuncudur. Dortmund'un forvet dahil ön bölgesinin tamamında oynayabilir. Oyun zekası inanılmaz iyi.. Bunu görmeniz bir kaç maç sonucunda ancak olabilir belki ama bu oyuncu futbolu satranç gibi oynuyor. Mesut Özil'de olan o sezgisel yeteneğin bir başka biçimi burada var. Hem genç hem böyle savunması olacak ve aynı zamanda da çok yönlü.. oy anam oy.. 17.5 az bile..

Dahası şunu da eklemeliyim. Zirvede yer almak isteyen her türlü ön alan oyuncusu -ister forvet ister kenar ister on numara- mutlaka gol atmalıdır. Bu artık kaçınılmaz.. Mesut Özil'in dahi bu konuda eksiği var, onu engelliyor. Gol atmak durumunda. Artık iş forvetlere bırakılmıyor. Reus bu açıdan da kusursuz..

Madrid ve Bayern'i reddetti. Mantıklı.. Zira Dortmund'da oynama garantisi var ve Şampiyonlar Ligi de garanti gibi.. Bayern'de Höness istediğini açık açık dile getirir iken şunu da söylüyordu; "nerede oynayacak ki" ? Keza Madrid'de forma giymesi de kolay değil. Dolayısla ben Dortmund ve Arsenal diyordum.. Dortmund oldu. Hayırlı olsun..

4 yorum:

selaminko dedi ki...

ben bu transferden sonra sezon sonu Götze'nin satılacagını düşünüyorum.

mre dedi ki...

Milli piyango bana çıksaydı alıp Galatasaray formasını giydirecektim (şu futbol aleminde en çok istediğim oyuncudur) olmadı kısfmet :))
Gerçekten izlediğim her maç ayrı bir hayranlık duyduğum adamdı, en azından Almanya'daki en çok sempati beslediğim, yıllardır tekrar başarılı olsun diye sabırla beklediğim Dortmund'a transfer oldu. Size yüzde yüz katılıyorum kelepir bir transfer, hayırlı olsun.

aks111 dedi ki...

götze de gitmezse durdurması zor olur dortmundu.grosskreutz bu sezon gözden düştü.solda reus sağda götze ortada kagawa ilerde lewandowski baya iyi bi hücum hattı olur.barrios ta var.gerçi kagawa da bu sezon iyi gitmiyor ama sakatlığın etkileridir herhalde.

Devil dedi ki...

Müthiş bir transfer. Tam 90'dan vurmuş dortmund :-). Ortaya da Nuri'nin yerini dolduracak birini bulsalar Dortmund'u kimse tutamaz :-D