5 Ocak 2012

Rafael van der Vaart



..derler ki Bundesliganın yıldızı çok fazla yok. Bir açıdan katılırım ve fakat hatırlatmak isterim ki daha dün burada Van der Vaart, Edin Dzeko, Demba Ba, Mesut Özil, Khedira, Prince Boateng, Kompany, Miroslav Klose v.s. beraber top oynuyorlardı. Bugün Real Madrid'de Milan'da Premiere Lig'de çılgın atan oyuncu grubu bunlar..

Hani Leverkusen'in Berbatov'u Hoffenheim'ın Demba Ba'sı gibi ortalama bir yıldız oyuncuydu pek çoğu lakin bugün geldikleri konum bir hayli iyi. Üstelik bugün Bundesliganın içerisinde barındırdığı yıldız oyuncular eskisiden daha iyi.. Hani illa ki Manchester'in gelip 50 milyon bayılması gerekmiyor Mats Hummels için.. O şu an için dünyanın en iyi stoperlerinden birisidir ve yıldızdır..

Oyuncular da garip bir şekilde dışarıya açılmak istemiyorlar. Mario Gomez şimdiden kapattı dükkanı.. Neuer keza öyle istemedi. Hadi Bayernliler ezelden beri böyle de Reus Madrid'i Arsenal'i reddetti. Götze olur güzel ama olmazsa da sorun değil diyor. Her bakımdan kendi kendisine yeten, kendi yıldızını yaratan bir lig.. İhtiyacı yok ya da böylesi daha iyi..

4 yorum:

mre dedi ki...

Bundesliga yıldız yaratmakta çok başarılı, kesin. Berbatov'u Leverkusen formasıyla ilk izlediğimde (tarafsız olmama rağmen) saçımı başımı yolmuştum. Adam oyuna girdikten sonraki 30 dakikada acemilikler silsilesi sergilemişti.O Berbatov'un sonrasında yaptıkları belli. Böyle yazınca futbolcudan hiç anlamıyormuşum gibi oldu ama :))

QuaresmA dedi ki...

Gerçekten de Berbatov'un ilk zamanlarıyla şu anki hali arasında uçurum var. Ben de ilk gördüğümde kazma olduğunu düşünmüştüm.

yusufgs dedi ki...

Bulgaristanda yaşağıgım için soyleyebilirim ki kesinlikle Berbatovun bu durumda olmasında genel olarak Bundesliga'nın payı çok büyük.Ben hatırlamıyorum ama CSKA'dan ayrılışı kötü olmuş.Levskiye karşı derbide kalecile karşı karşıya kayıp duşmüş Berbatov, maçtan sonrada ve sezon sonuna kadar ıslıklamışlar çocuğu hep.

Diyeceğim o ki, zaten içine kapalı biriymiş üstelik daha 20 yaşında başka bir lige transfer olsaydı bence başaramazdı, ki gelişmesinde özellikle Bayer Leverkusen takımının ve dönemin teknik direktörü Klaus Toppmöller büyük katkısı var.Hatta CSKA dönemini hatırlamasamda, Levekerkusen dönemini çok iyi hatırlıyorum.Ilk yıllarında Toppmöller Berbatovla ilgili soru sorulduğunda cevabı hep "çok yetenekli ama üşengeç" olduğunu soylerdi.Ki yeterince koşmadığı için hala bile eleştiriliyor.

QuaresmA dedi ki...

Koşacak ciğer yoktur belki Berbatov başkanda.

http://static.guim.co.uk/sys-images/Football/Pix/pictures/2008/07/17/berb460.jpg

Kadın sigarası gerçi ama günde kaç tane içtiği de önemli :)