4 Mart 2012

Deplasman Fakiri Bayern!


Münih-Leverkusen maçı inanılmazdı. Bir bakıma Beşiktaş-Trabzonspor maçının bir benzeriydi. Çok fazla goller kaçırıldı ama her iki maçta da hak eden kazandı sonunda. Bana göre kilit hamle Gomez'in oyundan çıkarılıp merkez forvetsiz bir Bayern'in Ribery-Robben'le tek başına gole gitmek isteyişi oldu. Oysa kenardan içeriye doğru giren bu ters ayaklı tehlikeli adamların etkisi defansı kendisine çeken bir Mario Gomez'in varlığıydı. Leverkusen ise tüm sezon boyunca koşmadığı kadar koştu ve rekorunu kırdı 125 km ile.. Maç öncesi Schürrle,Eren Derdiyok,Sam v.s. yok denildiği için Bayern'i daha şanslı görüyordum ama birisi maske ile diğeri ikinci yarı oynayıp golü de yaratınca 14 yıl sonra Leverkusen Bayern'i yenmeyi başarabildi.

Fark 7 oldu.. İçeride tartışma büyüyor ve bence asıl fitili çekecek olan da Basel karşılaşması. Evinde iki farka ulaşmak mesele değil ama bu gerçekleşmezse şampiyonluktan da kopmuş Bayern'i büyük kaos bekler. 7

Leverkusen ise teknik adam Robin Dutt'a ısınamadı. Pek çokları ha gitti ha gidecek diye bakıyor. Geçmiş Leverkusen geleneğinin aksine topa sahip olma felsefesiyle değil hızlı atak girişimleri, dikine oynama sevdası ile öne çıkıyor bu yeni Dutt'un Leverkusen'i. Hem derbide deplasmanda galip geldiler (Köln maçı) hem de Bayern'i yendiler, daha ne olsun? Barça'dan fark yeseler de bu taraf bugünlerde mutlu!

1 yorum:

g7mor dedi ki...

müller'de mi bir sorun var? bu bildiğim iki oldu.
bayern iyi giderken ipleri elinden kaçırdı. schweinsteiger sakattı ya liderlik sorunu var diye sallıyorum olayın içini bilmeden:)