20 Mart 2012

Dortmund İlkay'la Finale çıktı!




Fürth fazlasıyla zorladı Dortmund'u. Gol ikinci uzatmanın son saniyelerinde geldi. Çok acı bir yenilgi oldu Fürth adına.. Maçın o ilginç ayrıntısına geçmeden önce Fürth ve antrenörü Büskens'den bahsetmek gerekir. Hilbert ile bugün röportaj esnasında da konuştuk. Her zaman birinci Bundesligaya çıkacakmış gibi bir devre geçirip son çeyrekte afallayan bir takım. Yıllardır ikinci Bundesliganın zirve takımlarının arasında yer alıp her daim son maçlarda o çıkacak takımların arasından aşağıya kayıp düşüyor ama bu sene başka.. Bir başka Fürth'lü Burak Kaplan'a göre eğer 31.haftada zirvedeyse çıkabilir ama o ana kadar beklemek gerekir diyor. Ben de "bilerek çıkmıyor" geyiği yaptım ama Hilbert "ben orada oynar iken kimse bana bu maçı kazanma demedi diyerek eski takımını korumaya devam etti.

bu sene çıkabilirler zira yeni stadyum inşaatı başladı. En azından yönetim artık çıkmak istiyor ve bunu da başındaki antrenör Büskens ile başarabilir.Schalke'de antrenörler kovulduğunda takımı devralıp bazen mağlubiyetsiz bir şekilde ligi sonlandıran bu adam artık tek başına şef koltuğunda. İstikrarlı ve sağlam bir takım yaratmış ama bugün futbolun ne olduğunu bir daha öğrenmek durumunda kaldı. Şöyle ki...

Maçın 119.dakikasında uzatmanın uzatmasının da fazla olmayacağını düşünerek kaleci değişikliğine gitti. Bunun da asıl nedeni yedek kalecinin 2010/11 sezonunun son üç maçında da penaltıdan gol atması. İyi bir penaltıcı olarak ufak da olsa kariyer yapan bosnalı Jasmin Fejzic maalasef İlkay'ın çektiği ve direkten dönen topu içeri alarak topla ilk temasını gerçekleştirdiği anda maç sona erdi.. Fürth finale kalma şansını bu şekilde sonlandırdı ve akıllarda hep o soru olacaktır, ya o kaleci değiştirilmeseydi? Dahası maç genelde 90 bazen 120 dakikadır ve o son düdük çalınasıya kadar her şey olabilir. 119:58'te geldi İlkay'ın golü..

Hiç yorum yok: