26 Nisan 2012

Bayern Finalde!



Çelsi maçını enişte ile beraber izledik. Barça'nın elenmesi, finale kalan çelsinin pek çok oyuncunun sarı kart cezalısı durumuna düşmesi sonrası aynı anda aynı şeyi söyledik: Bayern kesin finalde! Almanların kura şansı da vardır, bu da tam bir Alman takımına göre sonuçtu. Ben yine de Real'in geçeceğini düşünüyordum, yanıldım.

Penaltılarda geçemeyebilir ya da maçın sonlarına doğru bir gol atıp Real finale de kalabilirdi ama toplamda 210 dakika içerisinde ben bu kadar etkisiz bir Mourinho takımı  ya da bu kadar güçlü bir Bayern beklemiyordum. Real kendi sahasında sadece ilk on beş dakika top oynadı ve penaltı sonrası ise üçüncü golü yememek için savunma merkezli bir oyun ortaya koydu ki savunma yapabildiğini de iddia edemeyiz, Bayern biraz beceriksizdi.

Fizik farkı vardı ama bu Real aleyhineydi. Mourinho'nun Barça saplantısı hafta sonu büyük bir efor sarfedilmesini sağladı rakibi Bayern önemli oyuncularını Bremen maçında dinlendirir iken.. Bu önemliydi; Barça maçının içerideki havası en az Bayern kadar önemliydi ki bunun eğlenmesi,  rahata geçilmesi gibi bu maça yansıyacak pek çok olumsuz etkisi de sözkonusu. İnsanların dikkatini pek çekmiyordu belki ama Real maçlarının büyük bir kısmında pres ile ayakta kalıp topun sayısız kez yeniden hızlı bir şekilde kazanılması üzerine yoğruluyordu, burada o gücü yoktu. Karşısında da Van Gaal'dan bu yana topa sahip olma konusunda ustalamış bir takım bulunca geriye yaslanmak durumunda kaldı. Kısaca Real'in gücü aynı hafta içerisinde hem Bayern'e hem Barça'ya yetemedi. Aynı şeyleri ben Klopp'un Dortmund'u için de söyleyebilirim; O pres futbolunun hem lige hem de Şampiyonnlar Ligi'ne yetmesi mümkün değildi..

Uli Höness ayarları veriyor, durmuyor hiç. Önce "Bayern seviyesindeyiz" diyen Dortmund'a  "Senin içeride ve dışarıda yenildiğini(Marsilya)  biz içeride ve dışarıda yendik" derken daha başka detaylara dikkat çekerek Dortmund'u iki adım geriyeitti ve üst üste dört kez yenildiği rakibi karşısında yine de diklenmeyi başarabildi. Sonuç itibari ile asıl mesele işte o şampiyonluklardan sonra gelen maç trafiğinden oyuncu maaşına kadar pek çok detayı sorunsuz bir şekilde geçebilmek.. Büyük takım olmak budur. Real Madrid'i 180 dakika içerisinde top oynatmadan turu geçmek.. 2010 ve 2012 Şampiyonlar Ligi finali.. belki de kupası. Elbette şimdi de Neuer... Pek çok insan parasından pek çoğu da Schalke'nin bayrak adamı olması nedeniyle transferini eleştirdi ve pek azı da Gladbach maçlarında yaptığı hatalar nedeniyle performansından.. Ama Höness şu final sonrası dahi çatmayı bırakmadı

 "Şimdi herkes benim bu oyuncuyu neden aldığımı anladı mı?"

Hülasa final ve daha da önemlisi evinde oynayacağı kupa çok çok önemlidir. 2001 sonrası kupası yok geyiklerine bir son vermesi açısından önemlidir. Barça-Real kısmına darbe vurulması, çeşitliliğin artması açısından değerlidir. Bu güzel takımın bu seviyeye yerleşmesi de önemlidir. Bir başka ilginç detay da pek çoğunun gururlanarak dillendiği iki farklı takımla şampiyonlar ligini eğer Bayern kupayı alırsa Heynckes de artık söyleyebilecek..

6 yorum:

Del Piero dedi ki...

Bayern iki maçta da üstündü, ilk maç kendi evinde olduğu için çok şaşırmadım açıkçası ama ikinci maçta senin de belirttiğin gibi haftaiçi sezonun en kritik maçı Barca derbisi hem Real'i hem de Barca'yı finalden eden bir etmen, ki Mourinho da bundan dert yandı.
Finalde iki ispanyol devinin de olmaması herkes için sürpriz olmuştur ama bir yandan da iyi oldu. Bıktık artık Barca-Real, Messi-Ronaldo muhabbetlerinden. Sanki futbol topu bunların etrafında dönüyormuş gibi...Evet çeşitliliğin artması açısından güzel bir final olacak.

felix mourinho dedi ki...

hitzfeld zamanı van bommel son dakikada atar, o gol durumu 3-2 yapar. münih real'i içerde 2-1 yener ve turu geçer.

van gaal zamanı bayern mucizeye imza atar, manu'ya karşı 1-0'dan 2-1'e getirir son dakikada. old trafford'da arjen robben efsane bir gol atar. 3-2 yenilmeye rağmen turu bayern geçer.

bu sezon ki hikaye zaten aynı. yine bir son dakika. yine yenilmeye rağmen geçilen tur.

real'in münih'i eleyip geçtiği günlerde golleri atanlar daha da enteresan. goller de ya guti, ya geremi ya roberto carlos ya da anelka imzası var. hoca da del bosque.

son olarak; bayern'in kazandığı finalde rakibi valencia'nın hocası kimdi ? ipucu; ordu'nun dereleri aksa yukarı aksa.

özet; futbol enteresan bir oyun güntekin.

Esen K dedi ki...

On yaşımdan beri (1980) Bayern taraftarıyım ki sonraki 4.5 yılımı Bavyera'da yaşadım. Bayern-Real rekabeti bence 'Europa'nın - genelde galibi de Bayern olan - en büyük derbisidir. Bayern, Real maçlarında hep devleşmiştir, bunun için ne Gomez'in Elber'leşmisine ne de Neuer'in Kahn'laşmasına gerek vardır. Velakin Gomez Elber'leşmeyi beceremezken Neuer belki Kahn'ı da aşmıştır. Geçmişte oynanan tüm maçları izlediğim için bu son maçı izlerken durum 0-2 iken bile içimde aşırı bir güven duygusu vardı ve bu duygu beni yanıltmadı. Sanki ikinci maç da Allianz Arena'da oynanmış gibiydi (Del Piero'nun Bayern'in iki maçta da üstün olduğu tesbitine katılıyorum). Sonuç olarak Bayern, Bayern 'ruhuyla' ve kendine özgü stiliyle oynadığı sürece karşısında duracak takım azdır. Bayern'in stili başka hiçbir stile benzemez: Hakkaten bambaşka. Ama finalden yana herhangi bir tahminde bulunmak istemiyorum ki iki talihsiz final maçında çok üstün top oynamasına rağmen 1987'de Porto'ya, 1999'da ise Manchester'a karşı 1-0 öndeyken son dakikalarda yediği 2şer golle kaybetmiştir. Finalin Allianz Arena'da olmasını bir avantaj olarak görmüyorum fakat son olarak hangi çekirge olursa olsun; bir zıplar, iki zıplar diyorum...

Esen K dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Borges dedi ki...

esenk:) Bayern'in kupayı alması için bütün şartlar hazır gibi geliyor bana ama bu Chelsea.. Onun belirleyeceği strateji her şeyi belirleyecek

g7mor dedi ki...

hatırladığım son chelsea maçını kazanmıştı bayern münih, deplasmanda...
bayern kupayı alacak. evinde oynamasa da aynını iddia ederdim.