28 Nisan 2012

Mourinho kaybederken..


Almanlar  "schlechte verlierer" derler kimileri için. Kaybedince çirkinleşir, absürd bahanelerin arkasına sığınıp karşı tarafa karşı hoş olmayan tavırlar sergiler. Bu sıklıkla Mourinho için de kullanılır ki bu fikre katıldığım zamanlar da olmuştur. Lakin Bayern'e elendikten sonra Mourinho'nun tavrı beklenmedik bir şekilde olumluydu. Rakibin turu hak ettiğinden dem vurması bir yana henüz penaltı atışları gerçekleşmemiş iken meslektaşı Heynckes'e olan davranışı da bu yakada alkış topladı. Özellikle Heynckes övgüyle bahsediyor Mourinho'dan.. Dahası..

..Turun kaybedilmesi sonrası Bayern soyunma odasına gidip istisnasız her futbolcunun elini sıkıp turu geçtiği için tebrik etmiş. Daha ne?

Hülasa Mourinho kayebderken de güzelleşebileceğini en azından Almanlar'a gösterebildi.

3 yorum:

Furkan dedi ki...

morunyo ne zaman çirkefleşeceğini ne zaman alçakgönüllü olacağını bilen bi adam.
en başından beri de mantığıyla hislerini iyi dizginleyen belli bi duruş ortaya koyduğu için hayranlarının gözünde tahta kurulmuş bi adam.
bundan dolayı almanların morunyonun bu davranışı için şaşırmasına şaşırdım.

Del Piero dedi ki...

Bu adam bana göre kral. İlk tanıdığımda da öyle demiştim. Kibirli gibi görünebilir, öyledir de belki ama yakışıyor da Allah için :)
Mourinho mantıklı adamdır, kibrinin dahi bir nedeni vardır.

sow dedi ki...

Mourinho kime nasıl davranacağını çok iyi bilen birisi bencede. Eleştrilerinin de tavırlarınında şekli ve zamanlaması %90 doğrudur ama basın bazen haberin populerliğini artırmak adına yanlış sunuyor.
Adam geçen sene kaçan şampiyonluk için real dünyanın başka hangi liginde olursa olsun bu sene şampiyon olurdu dedi, adama yine 'hazmedemedi barçanın şampiyonluğunu' diye haberler yapıldı. Halbuki adam barçayı çok akıllıca ve layıkıyla övmüşdü.