26 Nisan 2012

Penaltıyı nasıl kurtardım?


-Penaltıyı nasıl kurtardın ? Sadece içgüdü ve şans mı? 

hayır. Öncesinde bu konuda kendimi hazırlıyorum. Kaleci antrenörümüz Toni Tapolovic laptopunda bana Christiano Ronaldo'nun atışlarda sergilediği tutumun özetini maçtan önce izlettirdi.

 -Ne öğrendiniz siz bunlardan? 

 Ben Ronaldo'nun kendisine göre soldan ve yerden vuracağını biliyordum. Maç içerisinde de bunun böyle olacağını düşünerek hareket ettim ama o beni yanılttı. Penaltı atışlarında ise köşe değiştirip sevdiği köşeye atacağından neredeyse emindim.

 Real'li oyuncuların hemen hepsinin nereye atacağını biliyor muydunuz? 

 Evet ama buna fazla güvenemezsiniz. Kaka'da olduğu gibi bu durum farklılaşabilir. Misal ben Ramos'un ortada çekeceğini hiçbir zaman düşünmezdim.

2 yorum:

felix mourinho dedi ki...

bir alman takımına karşı penaltılara kalacağına, barça'ya karşı 10 kişi kal arkadaş. en azından 2.seçenekle şanlı bir galibiyet almış olursun.

sahi alman milli takımı resmi mücadelelerde kaç yıldır penaltı kaçırmıyor ? 20 sene oldu mu ?

sow dedi ki...

Ronaldo yorgundu ve acele etti, Kaka zaten maçdada rezaletti, penaltıyıda rezalet kullandı. Bence neuerin yaptığı abartılmamalı iyi penaltı kullanmadı ikiside. Ayrıca ramosun penaltı kullanacağını hesap etmişse bayern, bravo doğrusu. Bence ona takımda arbeloa ve pepeden önce 8 yada 9. sıra gelmesi lazımdı.