13 Temmuz 2012

Balotelli!



Durakta indikten sonra evime gelmek için uzun bir yolu geride bırakıyorum. Geceleri ordan burdan döndüğümde o cadde üzerinde yürürken sizin yanınıza yaklaşıp gösterdiği bir yerden döner, bazen süpangle bazen de bir içeçek almanızı isteyen "çocuk" evsizlerden birisine mutlaka denk gelirim. Olmadı bazen ben onları ararım.. bulduğumda da sevinirim.

Neden?

Çok küçük bir miktar para karşılığı bir insanın karnını doyurursunuz ve kendi kendinizi aldatıp "iyi bir insan" kimliğini kısa süreliğine sahiplenip mutlu bir şekilde uyursunuz. Karakerimizi manipüle ediyoruz bu şekilde.

Bu düşünceyle savaşırım ve hatta bazen başka başka pek çok sorunum olsa da bu hepsinden fazla vaktimi aldığı da olmuştur.

E diyorum öyle veya böyle , yapmayayım mı?

Benim için küçük, onlar için büyük bir adım olsa da parayı verirken utanıyorum, yemek yedirirken mutlu olmamdan iğreniyorum ama onları mutlu görmekten de keyif alıyorum. Hep de şunu düşünüyorum;

Çok param olsa dışarıda aç bırakılmış çocuklar, engelli olup da dilenen insanlar için neler yapardım? Aklıma getirir miydin?

Sonra dünyanın en basit sorusunu soruyorum; Onca insan evsiz, barksız sokakta ve milyonlarca avro kazanan insan var, hepsini olmasa da gördüğünü kurtarmaya, kısa süreli onları mutlu etmeye çalışmak isteyen neden tek bir insan dahi yok?

Görmediğiniz binlercesi için bir şey yapamıyor oluşunuz gördüğünüze dokunmaktan neden sizi alıkoyuyor ki? Çık bir gece yarısı, önüne gelene beklediğinin on katını ver, ne olur? O çocuk kurtulmaz, sen de aynı şekidle kurtulmuş bir insan değilsin ama bir günü güzel geçer, az şey midir bu?

Senin kaç günün güzel geçiyor ki?

Mario Balotelli, bunu yapmayı akıl edebilmiş. Hepinizin bildiği hikaye şudur ki Balotelli 24 evsize bir otelde ağırlamış. Bir günlüğüne bu kadar insanı mutlu etmiş.

Bu kadar basit.

Bunu yaparak dünya daha mutlu bir yer olmayacak, bu insanların da sorunları halledilmiş olmayacak ama az şey midir arkadaşım herhangi bir insanı ya da insanları bir günlüğüne kendi koşulları içerisinde mutlu etmek?

Keşke beş tane atsaydı Almanya'ya..



Yaşam hikayesi açık ve seçik ortadayken olağan bir hayatı yaşamışçasına ortalama ahlak değerleriyle Balotelli eleştirisi yapanı anlamam mümkün değil. Bu koşullara rağmen Balotelli iyi bir futbolcu olduğu kadar bence iyi de bir insandır. Siz onun sahip olduğu hayata rağmen çok daha başka saçmalıklar yapmadığı için "takdir etmesi" gereken insanlarsınız..

Başarısına sevindim, üvey annesine koşusuna bittim ama o evsizlere ev açma fikrine sahip olmasına ise.. "benden bir kişi daha varmış" diyerek yalnızlığımı giderdim..

3 yorum:

Devil dedi ki...

Geçenlerde bir yerde okumuştum ama ne kadar doğru emin değilim. Aldığı maaşın yarısını afrikada hayır işler için harcıyormuş diye

Celal Abbas dedi ki...

Avrupa şampiyonasından önce Balotellinin çok kötü bir imajı vardı. Yabancı basını takip edecek kadar yabancı dilim olmadığı için neden böyle deniyor bilmiyorum. Gece hayatımı ,insanlarla uyumsuzluğumu başka şeymi bilmiyorum. Bildiğim böyle bir imajı olduğu.böyle bir imaj çizildi Balotelli için medyadan çıkan haberlerle

şampiyonadan sonra balotelli iyi bir imaj yakaladı ve bunu değişik haberlerle destekleniyor. Ben herşeye temkinli yaklaşırım ,hayatta o kadar çok şey gördümkü ilk duyduğum şeylere helede medya yoluyla yapılıyorsa şüpheyle yaklaşırım. medyada böyle haberlerin yapılmasının bir amacı olduğuna innaırım. Medya bazen varolan verir bazende bir PR için kullanılır.

şampiyonadan önceki haberlerden etkilenmiştim balotelli hakkında olumsuz bir fikre sahiptim daha doğrusu medya aracılığıyla her yerde öyle şeyler duyduğumuz için beynimize ister istemez kazıldı.

Balotelli Avrupa şampiyonasında futboluyla güzel bir fırsat yakaladı imajını düzeltmek adına. Bu medyadaki böyle haberlerlede destekleniyor. Diğerlerini bilmiyorum ama maaşının epey bir kısmını Afrikadaki çocuklar için harcaması eğer doğruysa çok güzel birşey. Balotelli için bunlar güzel fırsat ve bu fırsatı iyi değerlendirmeli.

Unknown dedi ki...

“Tanrım, bir anlık mutluluk! Ama bir ömür boyu sürecek gerçek mutluluk!…”
Dostoyevski / Beyaz Geceler

uzun zamandır sizi takip ediyorum.kişiliğimi kazanmamda cok önemli bir rolünüz var kendimi dünyamı sorgulamamı sağlıyorsunuz çok sağolun