28 Ağustos 2012

Yılmaz Güney-Türkan Şoray



"
Bütün artistler bana hayrandı; ben ise Yılmaz Güney'e...
Gözlerine bakamazdım, aşık olacağımdan korkardım
.. "

Türkan Şoray - Röportajlar

17 yorum:

Semih dedi ki...

Kafasına elma konmamış,yoksa daha fazla korkabilirdi.

Sean dedi ki...

Su cahil adam nasil bu kadar efsanelesmis anlamis degilim. Oldurdugu savcinin karisina sarkiyor,adam da karsilik verince (haliyle) onu vuruyor.Ve hala adam yerine konuyor.layigini bulmus birakin orada kalsin...

Borges dedi ki...

Sean: Siz bir başkasını cehaletle yargılarken şöyle dönüp bakıyor musunuz kendinize? İki cümleyle yaşam ne kadar kolay özetleniyor.

Türkeş hayranı ve MHP'li olan savcının bu cahil adamın cehaletine rağmen film çektiği kahvehaneye sarhoş bir şekidle gelip ettiği küfürleri, tavrını ve buna dair bilmem kaç yerde geçen ayrıntıları bilme zahmetine bile girmeden bu yüzden öldürdü tavrınızın anlamı nedir ki?

Yılmaz Güney'in yaşamı içerisinde tasvip etmediğim pek çok ayrıntısı vardır ve fakat bu "cahil" adam çektiği filmlerle, aldığı ödüllerle boyundan büyük işler başarmıştır. siz cahil olmayan halinizle umalım ki çok daha etkili eylemler gerçekleştirirsiniz..

Sean dedi ki...

Sevgili Borges,konuyu malesef oradan buradan degil,savcinin oglu eski komsum Hakan'dan dinlemis,annesinden teyit almis biri olarak yazdim.Bir insanin Turkes'ci Ahmet'ci Mehmet'ci olmasi onemli degildir (bu arada sosyal demokratim,MHP'li sanma beni)insan,baska bir insanin yasam hakkini herhangi bir sebeple elinden aliyorsa,bence cahildir.Aldigi oduller,cektigi filmler,verdigi mesajlar yetim bir cocugun, dul bir kadinin babasiz kocasiz gecen senelerinin karsiligi degildir, olamaz.
Her buyuk islere imza atmis adama o zaman bir veya iki hak verelim,istediklerini yapsinlar.Ne de olsa buyuk sanatcilar,buyuk projelere imza atmislar.
Boyundan buyuk isler basardigi kadar boyundan kucuk isler de basardigi asikar bir adam benim icin cahildir,cahilde kalacaktir.
Cahil olmayan birisi olarak,benden cok daha etkili eylemler beklentisi icine girmemeni saygiyla rica ederim.

Borges dedi ki...

Çarpıtıyorsunuz. Öldürme eylemine hak vermem mümkün değil. Kimsenin böyle bir hakkı yoktur. O cinayetin içeriğinin içeriğini ancak orada bulunanlar bilebilir ve internette yeterli bilgi de mvcuttur. Çok daha başka provakosyonlar da var ama bunun yeri burası değil.

Lütfen şu olayı anlatır mısınız?

"Oldurdugu savcinin karisina sarkiyor,adam da karsilik verince (haliyle) onu vuruyor."

Bizi bilgilendirin, cahil bırakmayın bu konuda. Cinayet nerede işlenmiş, hangi koşullarda ve neden? Buyrun uzun uzun yazın ben de size cinayeti santim santim işleyen hikayeyi linkleyeyim ardından. En azından okuyanlar cahil kalmz bu sayede.

Sean dedi ki...

Sevgili Borges,
Oncelikle internetteki kaynaklar sizin bizim gibi insanlar tarafindan yazilmis seyler, kimin dogru soyledigi ,kimin soylemedigi Allah'la kendi arasinda. Bunlari kaynak gostermek pek dogru degil. Bende yaZdiklarimi bir siteye yukleyip size link olarak gonderebilirim. Bu benim de dogru soyledigim anlamina gelmez.
Olaya gelince Guney ickili bir lokanta da arkadaslari ile bir film cekimi sonrasi eglenirken arka masasindaki savci yardimcisinin esini once bakislariyla sonra sozleriyle ( ben tanistigimda hanimefendi ilerlemis yasina ragmen hos bir kadindi ) taciz ediyor. Sonra savci yardimcisi karsilik verince Guney ben kralim istedigimi yaparim diyor ve simarikligin ve alkolun etkisi ile havaya ates aciyor. Savci yardimcisi benim oldugum yerde kimse silah sikamaz diyor. Bir daha ben kralim diyor.Kimmis kral gorursun diyen savci Guney'in tutuklatmak icin lokantadan cikmaya yeltenirken, Guney ardindan onu elinde silahla takip ediyor. Guney uzerine dogru gelince, Savci yardimcisi kendine korumak icin bir sandalye kapiyor. Guney savci yardimcisini yakin mesafeden gozunden vurarak agir yaraliyor.
Cogu yerde anlatilan Guney'in kacmadigi teslim olup ben oldurdum dedigidir. Oysa gercek savci geldiginde ona savci yardimcisini oldurmedigini soyluyor. Bu arada birisi savci yardimcisini ben vurdum hakaret etti iste bu da tabanca deyip ortaya cikiyor. Katil bulundu deyip olayi kapatmaya calisiyorlar ama savci katil zanlisini olay yerine goturup tatbikat yaptirmaya kalktiginda adam oturdugu masayi bile yanlis gosteriyor. Savcinin tum israrina karsi lokanta calisanlari ve diger gorgu taniklari tuvalette olduklarini sahitlik yapamayacaklarini soyluyor.
Zaten Guney bunlardan dolayi kazayla adam oldurmekten degil, tahammuden adam oldurmekten 19 sene yiyor. Tabii olay sagci solcu muhabbetine, daha sonra da yanlis savunmaya falan baglaniyor.sonrasi malumunuz cok saygideger sanatcimiz ilk firsatta krisi kirip kendini Fransa'ya atmistir. Tum bu yazdiklarima inanip inanmamak elinde. Ama bence Yilmaz Guney gunumuz tabiri ile maganda ve cahil bir Turk sanatcisiydi. Huzur icinde yatmaz umarim.

Borges dedi ki...

:)))) Sanırım sana olayı doğru, kişileri yanlış anlatmışlar. Azıcık doğru bilgi iyidir arkadaşım.

" Endişe' adlı filmi çektikleri ilçedeki yaşadıklarını ilk kez ayrıntılı olarak anlatan Özgentürk, 'Olayın yaşandığı tarihte Adana Belediye Başkanı Ege Bagatur, ekibin bulunduğu Yumurtalık'ta denizin kenarındaki otelin gazinosuna akşam yemeğine geldi. Yılmaz Güney hepimizin bu yemekte olmasını istedi. Bir masaya Belediye Başkanı Ege Bagatur, Yılmaz Güney, eşi Jale Fatma Pütün, öğretmen Murteza Timur, Şerif Gören ve ben oturduk' dedi.

'SEFA MUTLU ÇOK SARHOŞTU'
Yılmaz Güney'i görmeye gelenlerin gazinoyu doldurduğunu belirten Özgentürk kitapta yer alan ilgili bölümde, olayı şöyle anlattı:

'Gazino ağzına kadar doluydu. Bir süre sonra deniz kenarından karartı şeklinde bir adam gelerek gazinoya girdi. Sarhoş olduğu her halinden belliydi, ayakta bile doğru dürüst duramıyordu. Birdenbire 'Ulan sana Yılmaz Güney mi diyorlar. Yılmaz Güney kim?' diyerek küfür etmeye başladı. Herkes şaşırmıştı. Yılmaz adama hiç cevap vermedi. Birtakım kişiler araya girerek adamı gazinodan uzaklaştırdılar. Daha sonra ağır ceza hakimi olduğunu öğrendiğimiz bu adam, yani Sefa Mutlu, ailesiyle birlikte gazinonun az ilerisinde bir kampta kalıyormuş. Bir süre sonra yine geldi. Yine sarhoştu. Bu kez Yılmaz'ın eşiyle ilgili çok ağır bir söz söyledi. Ne olduysa işte o anda oldu. Gazino birden bire karıştı. O karışıklıkta olayın nasıl olduğunu göremedim.' "

Sean dedi ki...

Olay bu zaten kimileri gereken yere kadar herseyi gormus daha sonrasini gorememis. Guney'in arkadaslarindan dinlemissin boyle, savci yardimcisinin esinden dinlemissin o da boyle. Madem o kadar internete inaniyorsun o zamanki savcinin konu hakkindaki soylediklerini de bul oku. Lafi uzatmaya gerek yok, senin efsanen benim icin cahil bir sifir.

Sean dedi ki...

http://www.dorukgazetesi.com/NewsDetails.aspx?NewsID=12234

http://www.trbilim.com/hakim-sefa-mutlu-kimdir.html

http://harduma.blogspot.com/2012/01/olayi-dogru-anlatmiyorlar.html

Bu linklere bir goz atmani rica ediyorum.Senin dediklerini de okudum,ama milletimizin gucu ve parasi olana saksakciligi malum.Kacakciyi,katili,dolandiriciyi opup basimiza koyariz yeter ki gucu olsun,parasi olsun.(sozum sana degil yanlis anlama ama ornegi cok)
Konuyu daha uzatmayacagim,seviyeli uslubun ve degerli fikirlerin icin tesekkur ederim.Guzel yazilarinin devamini diliyorum.Saygilarimla.

Borges dedi ki...

Sean: Siz Yılmaz Güney'in hakimin eşine sarktığından filan bahsediyorsunuz, yüz bulmayınca vurmuş da şudur budur.. prd nerede bu ayrıntı? Böyle bir şeyden bahsetmiyor kimse. ayrıca burada anlatan da olay yerinde yok, araştırması sonucu böyle bir bulgudan bahsediyor.

Neydi, eşine sarkıntılık filan da yüz bulamayınca da? Böyle bir şey yok, herkes farklı farklı ifade vermiş. Bu belirsiz olaydan yola çıkıp çeşitli sıfatları da yakıştırmışsınız v.s.

"Oldurdugu savcinin karisina sarkiyor,adam da karsilik verince (haliyle) onu vuruyor"

ve siz gerçekten emin misiniz eşiyle konuştuğunuza.?

Hoş kalın..

orkunberk dedi ki...

sean: umut filmini izle sen önce bir de sonra o "cahil" dediğin adam seviyesinde bir film daha çekildi mi türkiye'de bana onu söyle?


borges:türkan şoray kim ya? 2 kelimeyi yanyana koyamaz. (ki bi ara gazetenin birinde türkan şoray'ın yazdığı hikayeler yayınlanıyordu, sonradan itiraf etmişti sanırım bu hikayelerin ısmarlama yazıldığını. Bu bile yeterince ucuz bir davranış) kusura bakma ama prim yapmak için bile söylmiş olabilir.

orkunberk dedi ki...

@sean

"sonrasi malumunuz cok saygideger sanatcimiz ilk firsatta krisi kirip kendini Fransa'ya atmistir."

bu yorumda külliyen saçmalık, gerçek bir cehalet örneği.
yılmaz güney üstüne basarak söylüyor, kaçma imkanı olmasına rağmen kaç sene hapiste kaldığını ve ne zaman kaçtığını.

tamam yılmaz güney'e antipatin var ama işkembeden sallama. sonra internette bilgi kirliliği var diye eleştiriyorsun ama kendin de sebep oluyorsun.

Unknown dedi ki...

Neiyin ne oldugunu bilmeden cahilce aptalca yazmayin.,yilmaz güneyi anlaman icin yilmaz güneyi Ökumak lazim,Gerci okusanizda anlayamazsiniz.cünkü toplum cahil .

seyfi dedi ki...

http://www.nezaman1.com/ne-zaman-oldu/1283-yilmaz-guney-ne-zaman-oldu.html

Ölüm tarihi ve nasıl öldüğü hakkındaki bilgi vermek istedim. Teşekkürler

Unknown dedi ki...

Ne diyorsun lan dingil cahil adama film odulu verilir mi asıl sen cahilsin kendini bilmez kustah haddini bil

Unknown dedi ki...

sean sen kimsin? haddini bil bu insanı sevmeyebilirsin anlarım ama hakaret edemessin bugün bu adamın hala milyonlarca hayran kitlesi var türkiye ye ilk altın palmiye kazandıran kişi yılmaz güneydir aradan o kadar zaman geçti varmı hala altın palmiye kazanan yok o zaman kapa çeneni.

Unknown dedi ki...

savcının karısı zaten yılmaz güneyin hayaranıydı kadın film setine seyretmeye gidiyor film setinde yılmaz güney film icabı silah sıkıyor kıskançlıktan savcıda geliyor seti basıyor ben buranın allahıyım benden habersiz izinsiz nasıl silah sıkıyorsun adi kominist demiş yılmaz güneyde hakim bey biz burada ammehizmet yapıyoruz izin almışız ve hakim yılmaz güneye karısının yanında ana avrat küfür etmiş. o da silahı çekip hakimi vuruyormuş hakim görgü tanıklarına göre suçluymuş ağır tahrikten dolayı. olayın özeti bu.Buna rağmen hiçbir ölümü tasvip ve kabul etmiyorum.