18 Ekim 2012

104 yılda 1 olur böylesi



İlk yarı muazzam oynadılar. Şiir gibi paslaşarak goller atıldı. Dakika 60 durum 4-0 Almanlar’ın lehineydi.  Sonrası ise 104 yıllık Alman Futbol tarihinde bir ilk.. Dört farka ulaştıktan sonra galibiyeti ilk defa koruyamadılar. Aslında üç farka ulaştıklarında da sadece 1 kez 1912 yılında Macaristan’a karşı benzer durum yaşanmış. Bunun dışındakiler en fazla 2 fark..
İlk yarı Almanlar beş pozisyon buldu üçünü gole çevirdi. İkinci yarı ise İsveç oyuna Kallstrom ve Faroe Adaları maçının yıldızlarından Kacaniklic’i devreye sokarak fark yaratıp farkı kapattılar. İki gol de Kallström’ün defansın arkasına bıraktığı toplardan geldi. İlk yarının oldukça etkili ismi olan Boateng’i durduran Kacaniklic ise üçüncü golü hazırladı. Gollerin hemen hepsinde Badstuber’in hatası vardı. 

Görenler bilir, Milliyet’de manşetim “Berlinde goller” olur şeklindeydi. Son 8 maçın 7’sinde gol yemeyi başardı Almanlar. O gol atamayan istisna takım ise Faroe Adaları’ydı. Savunması sorunlu ve yıllardır sağ veya sol olması fark etmeyen bir “bek oyuncusu” yetiştiremedi bu son yılların futbolcu yetiştirme makinası olan Almanya. Lahm sağ bek oynayacaktı  ve fakat maç öncesi Schmelzer sakatlanınca sola geçti.  Lahm da iyi idare ediyor.. 

Defans dörtlüsü sıklıkla değişirse işiniz çok zor. Üzerinde bir de tandemde değişim gerçekleşirse..  Lahm solda, Hummels yok, Badstuber çok fazla hata yaptı ve Boateng de genç ve etkili bir hücum kenarı oyuna girmemişçesine o alanı boş bırakırsa Elmander de affetmez..

Bu maç öncesi Almanya Bayern Münih başkanı Uli Höness’in eleştirisini tartışıyordu. Önce Löw’e giydirdi. Her maç öncesi artık bu takımın en büyük sorunu hangi Formula 1 yarışını izlemesi gerektiği, masa tenisini hangi yerde nasıl oynayacağı olmamalı ve teknik direktör baskıyı biraz arttırmalı dedi. İyi niyet sempati kazandırır ama turnuva kazandırmaz diyerek de sonlandırdı.
E bir defa da şu adam haksız çıksın..

2 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

İşin anahtarı psikoloji. Hoeness insan psikolojisinden çok iyi anlıyor. Bazen maç sonuçlarını taktikten dizilişden çok psikolojileri bilerek doğru tahminlere ulaşabiliyorsunuz.

mre dedi ki...

Maçı izlerken çok keyif aldım. Her iki anlamda da çok keyif aldım. Öncelikle Almanların golleri gerçekten şiir gibiydi sonrasında da yıllardır Almanların yaptığı maçı bırakmamayı, her daim asılmayı, disiplin içinde oynamayı Almanlar'a karşı bir takımın yapması daha da hoşuma gitti.
Badstuber hakkında ise ilk günden beri aynı şeyi söylüyorum yetersiz.