28 Ekim 2012

Neuer ve Kazanma hırsı


Şu kalecinin karakterine sahip bir orta saha olsa Bayern sezon boyu maç kaybetmez. Hala untuamıyorum ve zaman zaman yutup abiden açıp açıp izliyorum. Timoşçuk gibi pek çoklarının penaltı atmaktan kaçtığı noktada Şampiyonlar Ligi Finali'nde penaltı atışlarında penaltı kullandı. Golü atması dahi önemli değil, o nasıl bir cesarettir öyle?

Burada da pek çok atağı son dakikalarda kaleci olarak yönlendirdi, libero gibi oynadı. 

Helal olsun, Casillas 1 Manuel Neuer 2'dir.. İkisi birbirlerine zıt karakteri olsa da her ikisi de muhteşem.. 

13 yorum:

Dumanovsky dedi ki...

Avrupa şampiyonasında yarı finalde ki İtalya maçında bu durumu gördüm.Neuer libero gibi oynuyordu,hatta libero dan daha iyi oynuyordu.ayağı düzgün ve İstanbul beyefendisi gibi takım elbiseyle oynuyormuş kibarlığı var.

shadowturk dedi ki...

ama herhalde tecrübe dene olgu eksik.çoğu durumda gereksiz hamle ile kalesinde tehlike olmasını sağladı.kısaca bence menecer değilim ama yirmibeş milyon euro verecek bir kaleci değil.çünkü eğer alaba gibi bir adamaı altyapısından çıkartığ oynatıyorsa bir kalecide bulur elbet.

Kamil Güğüm dedi ki...

Ekran görüntüsü koyduğunuz Leverkusen maçı bu değil mi sayın hocam?

http://www.youtube.com/watch?v=eWLY09TqrOQ

Borges dedi ki...

gereksiz hamle ile kalesinde tehlike mi? Evet, iki Gladbach maçında kötü oynadı ama bunun dışında nedir onu tecrübesiz gösteren? Aksine.. bir o kadar kendine güvenli ve tecrübesi de az değil. 25 yaşında ve kesinlikle 25 milyon etmez, ben olsam 35 isterdim;)

delorean dedi ki...

Neuer 25 milyon etmez demek de ilginç :) Fazlası da eder kesinlikle.Schalke gibi rakibinden ucuza bile aldı Münih.10 yılını garantiledi kalede.Neuer'in kaleciliği artık tartışılacak durumu geçmiştir.

shadowturk dedi ki...

tamam kötü kaleci değil elbet ama sizin iddianız o kadar para etmez ve daha fazla eder ise bende diyorum ki, o kalede ben olsaydım neuerdan beş fazla gol yerdim en fazla.güçle ilgili biraz o transfer.almaya'nın ağası benim mesajı var.almanyada başka kaleci mi var ki en iyisi bu, bunu alıyorum diyor bayern.ve tabi para harcama sıkıntısı yok bayernin.onun için normal seyrinde herşey.adlerin üstüne kaleci yoktu ve sakatlanmadan alman milli takımının da birinci kalecisi idi.ama bir sakatlandı hem kale gitti, hem piyasası.yoksa o kalede neuer değil belki adler olacaktı.belki de şampiyonlar ligi kupası alacak idi.

Borges dedi ki...

Almanya'da kaleci mi var diyorsun yanlış anlamıyorsam..

Zieler, Adler, Ter Stegen, Weidenfeller v.s. daha beş tane daha yetenek sayarım ve fakat çok azı Neuer karakterindedir. Kahn tarzıdır bu, çok çok önemlidir. Hiçbirisinde Neuer'in güveni yoktur bunlarda.. Benden fazla Adler'i seven yok zaten ama bu biraz başka oldu. Daha takıma girer girmez Lahm ve Schweinsteiger sonrası üçüncü lideri oldu.

aynı zamanda Neuer penaltı kurtarmış, finale taşımış Şam. Ligi'nde. finalde de kurtarmışi atmış daha ne yapsın?

Adamın yediği iki gladbach maçıdna hatalı golleri var sadece ama o karakter..

Kalecilik mental açıdan yeterlilik ister, yetenekten bile zaman zaman ötedir bu

shadowturk dedi ki...

kesinlikle katılıyorum ve neuer kötüdür polemiği yapmak istemiyorum ama gereğinden fazla abartmanın doğru olmadığını söylemek istiyorum.üstelik kalecilik otuzundan sonra olgunlaşılan bir daldır bence.ülkemizde sadece bir sezon oynayabilen fridel kırkında hala ingiltere gibi ülkede oynuyor.ama bu ülke aumanıda gördü otuzbeşlerinde.ama bir schumarde geldi ve başarılı bir şekilde de oynadı.almanyadan kaleci çıkmaz doğru olmaz çünkü bu iş kendine münhasır bir futbol mevkisi.bana kalırsa volkanın üzerine kaleci yok şu anda avrupada.ama başkası da onu beğenmez.(kişilik olarak değil kalecilik olarak değerlendiriyorum.kaldıki bir fenerli kişiliğini liderliği beğenebilir.)sonuçta neuer valdesden iyidir diyeyim:)

delorean dedi ki...

Almanya'da as kalecisi Münih'te oynayamayacak kaleci yok o kadar diyim.Her takımın kalecisi çok iyi denebilir.

Genco dedi ki...

Bu haftanin bundesliga tahminlerini ne zaman yazacaksin abi? Gecen hafta son mactan patlamistik, umarim bu hafta tuttururuz.

Borges dedi ki...

Genco: Birazdan yazacağım, sabaha Misli.Com'un sitesinde olur ama mutlaka bazı maçlardan yatarız. Maç seçecek, mümkünse yorumları okuyarak sen karar vereceksin..

Genco dedi ki...

Zaten kimse %100 tuturamaz ki abi. %80 falan bile tuttursak benim acimdan kafi. Twitter'dan paylasamaz misin ya? Sabaha kadar oranlar duser :)

Che dedi ki...

Borges reis elestiri olarak alma ama performansinda dusus var. Gecen hafta 15 tane falan tuyo vermistin, bu hafta sadece 1 tane var bundesliga'dan :)