17 Aralık 2012

Raul Meireles ve Hakemlerin Saygınlığı


Hakemlerin otoritesi, hakemlerin saygınlığı v.s.

Sizce kaç maç ceza alır? Kaç maç ceza alması gerekir?

Gerçekten merak ediyorum, burada bu harekete "yorum" nasıl olacaktır..

Hep beraber bekleyip görelim.

Meireles'in on ya da yirmi maç ceza alması kimsenin hoşuna gitmez. Rakip takım taraftarları için de söylüyorum bunu. Burada merak edilen, böylesine ilginç bir tepkinin karşıda nasıl bir yorumanacağı.

"gay" dedi bana dese ve mesela Meiereles çıkıp da "bu işaret aslında şudur" dese buna kim nasıl itiraz edebilir?

Diğer açıdan hakemin bana göre saygınlığını "sıfıra" indiren ve karizmasını her bakımdan biçen bir tavırdır. Ama iş resmiyete dökülürse çıkacak sonuç çok başka olabilir..  Bekleyip görelim

Meireles'den açıklama geldi:
 "Hakeme, bu maça kadar gördüğüm kırmızı kart sayısının sıfır olduğunu ima etmeye çalıştım. Ayrıca hakeme hakarette bulunmadım, küfür de etmedim" dediği öğrenildi.

18 yorum:

AntoniusBlock. dedi ki...

Macı izlerken bende o izlenime kapılmıstım ama diger acıdan gosterdiklerinde sol isaret parmagının yeri (ya da hakemi) gosterdigini farkettim. Yani o sandıgımız hareketi tamamlayacak bir sekilde degildi sol isaret parmagı,hatta o bu hareketi yaparken ben hemen hakemin mimiklerini gozlemlemeye basladım ama hiçbir reaksiyon vermedi,ikinci kez dahi bakmadı Meireles'e sen napıyorsun gibisinden. Yani diger kameraya gecilene dek gecen sure hala muallak olsa da benim için ben yine de sandıgımız hareketi yaptıgını dusunmuyorum. Goz yanılması yasıyor olabiliriz.

Kamil Güğüm dedi ki...

Hocam Hagi kariyerinin son sezonunda Erol Ersoy'a tükürmüştü. Beş maç ceza alıp kalan beş maçta oynamayarak erken emekli olmuştu. Engin keza Cüneyt Çakır'ın formasını zorla almaya çalışınca on bir maç aldı. Burada da hakeme yaptığı el hareketi var ve tükürdüğü söyleniyor. Beş maçtan fazla olmalı diye düşünüyorum.

Ben hakem olsam ve bir futbolcu yüzünü yüzüme dayayıp Portekizce öyle saydırsa Özkahya'nın yaptığını yapıp öyle sakin duramam diye düşünüyorum. Olayın esas sıkıntılı yanı bu. Hakemsin ve adam birşeyler yapıyor, sen bekliyorsun ki arkadaşları sakinleştirsin. Tükürürse yüzünü sil, vurursa hazırola geri dön. Ben dayanamayıp iterim herhalde "Bi defol git lan sahadan" deyip. Belki de hakemlerin minimum 40-45 yaşında olması lazım.

B dedi ki...

Hocam o hareket Portekiz'de "Size katılmıyorum" demek.

Şaka bir yana, ters açıdan verilmedi ama sanırım yüzüne de tükürüyor hakemin. Tam olarak maç sayısı söylemek abes olabilir ancak 10 maçın üzerinde ceza almalıdır.

Bu arada, bilmiyorum bana mı öyle geliyor, ki çok sayıda antitez üretilebilir: Örnekse İtalya'da futbol serttir, hatta "çirkef" diyebiliriz "sert" yerine ve bana o sertliği ceza verirken de aynı çizgide sağlıyorlar gibi geliyor. Yani sert futbol oynanması için daha zor faul çalmak ve daha zor kart göstermek gerekir, sanki İtalya'da aynı şekilde kural-dışı,sert hareketlere de diğer ülkelere oranla az ceza veriyorlar. Tabi Totti'nin, Balotelli'nin ilginç örnekleri var (müsamaha?).

Neyse diyeceğim o ki, biz cezaları bir çizgiye oturtmalıyız. Hagi, Erol Ersoy'un ayağına basıp tükürdüğü için 5 maç ceza almıştı (6 yazan kaynaklar vardır lakin o 1 maç sarı kart cezasıdır). Engin Baytar ise hakemi ittiği için 11 maç ceza almıştı. Bu tip cezalarda bir oran(tı) oluşturulmalı yoksa her seferinde bu hep gündem maddesi olacaktır. O iki cezadan yola çıkarsak, Meireles'in hareketi 8 maç ceza almalıdır, ben de böyle bir orantı kurdum kendimce.

Celal Abbas dedi ki...

Hakemi ittirmemiş ,Fiziksel temas yok Engin gibi ceza vermezler :)))))

Yalnız bu durum Sezer öztürke yarayacak. kendini gösterme fırsatı. Selçukuda unutmayalım.

mute dedi ki...

sadece bu degil, tukurdu de. herhalde agzindan da sevgi sozcukleri cikmamistir. herseyi gectim, engin baytar ile karsilastirilmasi yazik. engin'inki bir anlik kizginlikla, sinirle yapilan birseydi, cezasi da hak ettigi sekilde verildi. bu adamin yaptigi dupeduz terbiyesizlik.

AntoniusBlock. dedi ki...

Bir onceki yorumum iptal (: Adam yapmıs o hareketi http://spor.haberturk.com/futbol/haber/804028-bana-gay-dedi

Ömer dedi ki...

Hakem özellikle Gs futbolculara dokunulmazlık kuralı uyguladı bunu gördük kimse inkar edemez.Burak Yılmaz sahte atlayışları devam ettirdi ve yine başırılı oldu.Burak YIlmaz=dokunulmaz.Meireles'in olayına gelirsekte,Meireles'in hakemin yüzüne tükürdüğünü bende gördüm kime söylediysemde yok falan dedi.Eğer tükürdüyse hakem istediği cezayı verir 4,5,6,7,8 gider yani.Bekleyip göreceğiz.

Adsız dedi ki...

En az 5 6 maç olmalı en az yaptığı saygısızlığın açıklanır tarafı yok.
Olaya bir de şöyle bakmak gerekir.Şimdi meireles bu hareketin sonunda sahadan çıkarken fb armasını öptü ya tamamdır artık 2 3 sene daha kontratı sağlama aldı, fenerbahçe taraftarıda gladyatör ilan etti,adam gibi adam dedi dahası yok tabi oh ne güzel iş valla sen gel en önemli maçta takımını 10 kişi bırak çıkarken armayı öp görev başarıyla tamamlanmıştır.

egooistt dedi ki...

ya arkadaşlar bırakın ne tükürmesi yahu.. element uydurmayın bir yerlerinizden..

futbolkolik1 dedi ki...

Meireles'in yaptığı hareketi savunacak değilim.Ama adamı karalayıp bi kenara atacak da değilim

mustafa arslan dedi ki...

Reyiz sen Almanyada yaşamış adamsın bizde ki anlamıyla onların kullandığı anlam bildiğim kadarıyla çok alakasız.

Bilmiyorum hemen maçın ardından ortamın gerilimiyle mi yazdın ama 3 ayda o hareketi öğrenmiş olamaz herhalde.

Borges dedi ki...

Mustafa Arslan: Belki de yanılıyorum, mümkün. Çünkü bugüne kadar olan tavırlarıyla Meireles bana böyle bir tavrı sergileyecek karakter gibi gelmedi. Şaşırdım da çok.. Ama özellikle bu fotoğrafı koydum, sence samimi midir açıklamasında?

Zor bir durum. Bence o anda syledikleri de önem kazanıyor. Bu hareketi yaparken hiç kırmızı kart görmediğinden bahsediyorsa o haklı, biz haksızızdır.. ama şu fotoğraf.. bekleyip görelim.

dt.ibo dedi ki...

Ya neyi tartisiyorsunuz! Adam hakemin suratina tukuruyor H.Ozkahya bozuntuya vermeyip3-4 sn sonra yuzunu siliyor. Video ligtvnin sitesinde var

Borges dedi ki...

dt.ibo: Benim burada tartıştığım bu hareket. Bunun yorumlanması ve buradan oyuncunun kendisini kotarabilmesi durumu var. Tükürmüştür, cezasını alır gider. Konu yapmıyorum ya da benim konum değil bu.

shadowturk dedi ki...

koca maçı meirelesin hareketiyle hatırlayacaksa bence yanılıyoruz.maç kötü eyvallah fener kötü.gs yi bilmem onu gsliler yorumlasın.tvleri izliyorum.hakem için kötü değil yorumunu yapıyor.iyi diyenler var.fena değil diyenler var.ben çevirip başka bir şey soracağım.maç kadıköyde olsaydı, aynı şekilde gelişse ve melo görseydi o kartı (ki iki hafta önce gördü, meirelesin yaptıklarının benzerini yaptı ve bir maç ceza aldı) neler konuşulurdu.ben şu çıkarıma varıyorum.türkiyedeki gsliler (yönetici, sporcu, yazar, siyasetçi, gazeteci gibi)demogoji, haksızken bile üste çıkma, kamuoyu oluşturma, vb. sosyal konularda fenerlilere göre daha başarılı.bu sezon oyunu yavaşlatıyor diye maçın ilk yarısında sarı kart gördü volkan demirel.dünya tarihinde yoktur.dün gsden kimse oyunu yavalatıyor diye kart görmedi.sow ve kuytya kaç tane faul yapıldığı halde faul çalmadı hakem ama aynı faulleri gs için çaldı ve iki gol oldu.meirelese yekta aynı faulu yaptı, hakem çalmadı ama meireles yapınca faul bide kart verdi.sonuç.kırmızı ve devamı.elbette meirelesi kimse savunamaz.ancak bu şekilde de kimseyi kandırmamak gerekir.yargıtay süreci bilmem ne.hiç bir fener yöenticiside çıkıp usturuplu dille eleştiri yapımıyor.

xray dedi ki...

@shadowturk

hocam aynısını bende bi galatasaraylı olarak Fenerebahçe'nin birşekilde hep üste çıktığını düşünüyorum .Bak örnek olarak da tam tersi örnekleri verebilirim engin e anında 11 maç ceza verilmesi selçuk a verilen sarı kart caner in topsuz alanda yaptıkları ile oyundan atılmaması......ve birşekilde fenerliler üste çıkmanın yolunu buluyor.He bunları sana cevap olsun diye değil nasıl aynı şeyleri farklı kutuplardan düşündüğümüzü belirtmek için söylüyorum, rekabetin keyfi de olabilir bu durum ; şiddetin kaynağıda...

mustafa arslan dedi ki...

Valla Raul yıllardır gözümüzün önünde böyle bir şey yapacağı benim mantığıma sığmıyor ama yaptıysa cezasını çekmeli.

Samimi gelebilirdi ama çıkarken yaptığı şov beni biraz düşündürüyor zira direk taraftara oynadı. Açıkcası bende bilemiyorum...

CaRtMaNtR dedi ki...

tükürdü mü bilemem ama maçtan sonra hakeme söyledikleri hakkındaki açıklaması ciddi manada inandırıcı değil.

ha birde engin'in arıza olduğu bilinen bir oyuncu olması cezasında bir etken olmuş olabilir. o nedenle meirelles'e verilecek cezada kaçıracağı maç sayısı kendisinin arıza olarak bilinmemesi sebebiyle daha az olabilir. ama tükürme ve hakaret varsa gerçekten muhtemelen en az 5 maç ceza alacaktır.