7 Nisan 2013

Gurur..



Futbolcu ve yönetici olarak 50. kupasını kazandı. Bayern Münih buraya dahi sığmayacak pek çok rekoru kırarak 23. kez şampiyon oldu. İki yıl üst üste Dortmund'un şampiyon olmasına muazzam bir cevap verildi.

Bayern Münih Hayatım Futbol dergisinin önümüzdeki cuma günü çıkacak sayısının kapak konusu. Pek çok ayrıntı orada yazılıp çizilecek..

Ben ileride blogda da Bayern Münih ve Hoeness'i olabildiğince geniş çaplı inceleyeceğim.

Eğer örnek alıp araştırmanız gereken insanlar varsa bunlar; Uli Hoeness, Alex Ferguson, Jose Mourinho ya da bizim ülkemizde Fatih Terim olmalıdır.

Bu isimlerin diğerlerinden farkı başarılarının süreklilik içermesidir.

Almanya'daki Sportif Direktör kavramı ile İngiltere'deki menajerlik kurumunun içeriği birbirlerinden oldukça farklı görevleri içerse de sıklıkla Hoeness ve Ferguson kıyasa sokulur. Zira geçen 30 yıla baktığınızda sürekli başarının ana unsuru iki isimdir bunlar..

Daha geniş analizler yakın zaman içerisinde burada ve dergide olacak..




12 yorum:

Clamoroso78 dedi ki...

Fatih Terim'i o listeye kazanılan kupa anlamında koyduysanız sorun yok. Ama insani vasıf olarak koyduysanız hatalı bir liste. Kuşkusuz TD olarak haksızlıklara tepki verme farkı olmasına rağmen o listedeki kimse FT kadar çirkef olmamıştır. Salt 3 puan salt şampiyonluklar kazanmak adına salt camiana şirin görünme adına her yeik duruma düşüldüğünde maymunluklar yapmayı artık alışkanlık haline getirdi farkındaysanız. Keşke bunlara dair de ir kaç kelam etseniz. ( İroni yok gerçekten beklentim.)

Saygılarımla..

emreyetisirr dedi ki...

bu mehmet özdilek röpörtajı ne zaman geliyor usta ?

Unknown dedi ki...

gerçekten Fatih Terim'i örnek almamız gerektiğini mi düşünüyorsun? Vah halimize...

Unknown dedi ki...

Gerçekten Fatih Terim'i örnek almamız gerektiğini mi düşünüyorsun? Ne yazık. Çoğu zaman insanları ne yaptıkları, ne başardıkları ile değerlendirmeye çalışıyoruz ama nasıl sorusunu sormayı unutuyoruz. Karakterlerini, yaklaşımlarını, duruşlarını ve kriz anında takındıkları tutumları hiç hesaba katmıyoruz. Sonrada bir teknik direktörün binlerce kişinin katili olan kontrgerillarla olan kirli ilişkilerini, sahanın içine girip hakemi dövmeye çalışmasını bir tarafa bırakıyoruz, onun teknik direktörlüğünü yaptığı takımın Madrid'e nasıl da diz çöktürdüğünü konuşuyoruz. Sonra da onu ilah ilan ediyoruz, "örnek alınacak adam" diye insanlara pazarlıyoruz. Vah halimize...

Murat dedi ki...

Fatih Terim mi ? onun ben...

wolky dedi ki...

bugün cikan haberden sonra gurur basligi altinda bu foto biraz iraonik oldu :)

cünort dedi ki...

bayern ve dortmund aldı yürüdü, çeyrek finallerden yarı finallere ordan ispanyolları uçurarak finallere çıktılar (bayern henüz çıkmadı rövanş bugün ama çıktı gibi). ama devrim bununla ilgili hiçbir şey demedi!
meraktayız!

Furkan dedi ki...

güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
kiril dedi ki...

abi nerdesin, yaz artık bi ya,

Travel Holiday dedi ki...

Değerli blog yöneticisi;
Web sitenizin, Facebook sayfanızın ya da YouTube videolarınızın hitini artırmak istiyorsanız; HitLeap ile tanışın! Web sitenizi HitLeap'e kaydettikten sonra zaman zaman alexa değerlerini kontrol edin. Şaşıracaksınız!
Doğrudan ücretsiz üye olmak için:http://tinyurl.com/HitleapTrafficExchange
Detaylı bilgi almak için: http://bedavahitsiteleri.blogspot.com/2013/04/hitleapparakazanma.html

Tasarim Mimarlık dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.