29 Haziran 2013

DSS



Tanrı biliyor ya 12-13 yıldır DSS dinlemiyorum. İlk kasetlerindeki başta Erkan Oğur'un perdesizi ve farklı tarzdaki şarkılarının etkisi o dönem itibariyle bir yıl kadar sürmüştü ama pek modaydı.

Bu şarkının ise ayrı bir önemi var.

Doğum günüme gelen tutkuyla bağlandığım bir kızı DSS konserine davet etmiştim. Herkese bakıp şöyle "gideriz değil mi hep beraber" dediğinde ben de "gideriz filan" derken bir iki dengesiz ne zaman gidiyoruz muhabbetine girdi ve plan yapıldı. Elbette konser öncesi arkadaşların hepsinin işi çıkmak zorunda kalınca gittik beraber..

İlk defa böyle bir şarkı dinliyorum konserinde.. Hüzün Kovan Kuşu. Hiç unutmam bunu çünkü..

Gözleri flaşlardan etkilenip yüzünü omzuma doğru yöneliyor ve değiyordu bana. Bittim resmen, bire bir yakın ilişki kuruyordu, omzumda duruyordu öylece..

Bazen olur ya tam da oraya konsantre olmuş iken aslında hiç oralı değilmiş gibi yaparsınız? Mesela ben ne zaman bir polis otosu görsem kıllanırım, korkarım ve aslında bakın ben şüpheli ya da aradığınız adam değilim olsam neden böyle direksiyon başında şarkı türkü söylerim gibi garip hallere girerim.. burada da içten içe yanma durumu çakılmasın diye sanki bu şarkıyı çok seviyor da ezberden eşlik ediyor havası vermek için anında ezberledim.. Bir yandan şarkıyı hızlı bir şekilde nakaratına gelesiye ezberlemeye çalışırken fotoğraf çekimlerinin artması için içten içe dua ediyorum.

Dahası var..

İlk defa sınırı geçtim bu şarkıda.

Yüzü omzumda.. Ellerimle gözünü kapatıyorum. Önce elbette hiçbir yerine dokunmadan ama sonra sanki bilinçsizce yapıyormuş gibi.. Şimdi size elimin içerisinin hangi kıvrımı onun yüzünün neresine denk geldiğini çizebilirim aslında ama sanırım anladınız..

Ben DSS dinlemiyorum ve hatta bir dönem bu sesleri duyduğumda cinnet geçiriyordum ama arkadaş bu şarkı bir yerde karşıma çıkmazsa işte bu ayrıntılar da çıkmıyor. Pek çok şarkıyı zamanında dinlemişsem tamamdır, artık bir yaştan sonra tekrara ya da anıları böyle böyle canlandırıyorsun..

İnsan en çok da bir daha böyle olamayacağına üzülüyor işte.. Bir daha böyle olamayacağına..

1 yorum:

atomsistem dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.